homologacija

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

king_m napisal/-a:Zgleda dost boljs in hitrejs kot tri leta nazaj. Mel sem sam sipe, gledal pa niso nobene druge stvari. Se sip ni nic meril prepustnost pa to. Sam vrata odprl in pogledu kako se vid ven pa sem bil fertik.

ta stavek mi je polepsal dan :D (upam sam da ne bo pri men kaj drugace :()
Slika
McBobo

Odgovor Napisal/-a McBobo »

Kupil sem rabljen Clio, ki pa nima homologiranih litih platišč. Platišča so 195/50/r15. Ker nimam niti TUV certifikata, me zanima, kje ga dobiti in a bodo ta platišča sploh šla skozi homologacijo?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kot prvo moraš vedet znamko platišč na avtu in model platišč. Če je pri nas zastopnik za ta platišča oz. uvoznik lahko prvo njega vpraša če bi lahko dobil. Lahko pa tudi pogledaš na spletu, ker nekatere firme imajo TUV certifikate kar na svoji strani.
McBobo

Znamka je DBV. Modela ne najdem, da bi kje pisalo na platišču, na DBV strani sem gledal, je še najbolj podobna modelu Tahiti, imajo pa moja platišča 4 vijake. Sem gledal na njihovi strani http://www.dbv-online.de/index.php?in=3&lang=EN pa ja tako šlampasto napisano; malo v angleščini, malo v nemščini, da se nič ne znajdem. Upam, da gledam pravo stran.
Je pa mašina :

Typ:B
Bezeichnung: CLIO 1.2
Motor:Benzin
ABE: e2*98/14*0126*63
kw(PS): 043(59)
ccm:1149

Če kateremu ti podatki kaj pomagajo.
McBobo

Da še dopišem dimenzijo: 195/50/r15. A bo taka dimenzija sploh šla čez homologacijo?
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Pozdravljeni!

Poleti sem kupil Clia z OZR litimi platišči. V homologacijskem kartončku imam vpisane dimenzije (195/50/15), torej so bile homologirane, vendar o znamki in več informacijah o platiščih ni nikjer zabeleženo.
Sedaj pa me zanima: Spomladi imam namen menjati platišča z drugimi, enakih dimenzij, ali moram potem to homologirati?

Na avtu imam pobarvane letvice, a je to tudi potrebno homologirati?
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

če se številke na feltni ujemajo s tistimi v homologacijskem kartončku ne rabiš homologirati...se pravi J, ET , dimenzija gume...

pobarvanih letvic pa ne rabiš homologirat ne..
Slika
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

tko za info.

v cetrtek sem imel homologacijo platisc na lppju, v AH so mi dal potrdilo o homologaciji ker so platisca original in iz neznaga razloga ni bila dimenzija vpisana v kartoncek. gor imam zimske gume katere imajo hitrostni razred V, na potrdilu je bil pa napisan hitrostni razred W. problema seveda ni bilo ker je to hitrostni razred za letne gume, zimske gume so pa lahko 3 hitrostne razrede nizje kot letne. no pa sem spet neki novga zvedu
McBobo

Na Clio-tu imam sedaj na litih feltnah gume 195/50/R15, vendar ta dimenzija ni homologirana. A bi šle gor gume, ki so homologirane; to so 185/55/R15?
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Seveda bi šle. Take so gor tudi na original Renault platiščih. :wink:
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

jurcek3 napisal/-a:tko za info.

v cetrtek sem imel homologacijo platisc na lppju, v AH so mi dal potrdilo o homologaciji ker so platisca original in iz neznaga razloga ni bila dimenzija vpisana v kartoncek. gor imam zimske gume katere imajo hitrostni razred V, na potrdilu je bil pa napisan hitrostni razred W. problema seveda ni bilo ker je to hitrostni razred za letne gume, zimske gume so pa lahko 3 hitrostne razrede nizje kot letne. no pa sem spet neki novga zvedu
Zimske so lahko dva hitrostna razreda nižje.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

30€ je kr nei za papirje, jst npr mam od 10-15e odvisen zakaj se gre. trenuten mam tudi za angel eyes ali pa kake druge luči clio 1(91-96) clio2(98-01) clio2(01-07) če kdo kej potrebuje, za izpuh mam razne papirje. za spojlerje pa take fore tud, feltne,...... če kdo kej rabi piši na pm. pošlem po pošti pa plača se po prevzetju.
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

jst jih dam pa đabe kar jih ma. zato k je forum neka skupnost ki si pomagamo ne pa da kasiraš za vsako pičkarijo in samo iščeš kje boš koga nategnu..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

vepar napisal/-a:jst jih dam pa đabe kar jih ma. zato k je forum neka skupnost ki si pomagamo ne pa da kasiraš za vsako pičkarijo in samo iščeš kje boš koga nategnu..
:lol: :lol: :lol: dobro si to napisal :wink:
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

5 GTT napisal/-a:
vepar napisal/-a:jst jih dam pa đabe kar jih ma. zato k je forum neka skupnost ki si pomagamo ne pa da kasiraš za vsako pičkarijo in samo iščeš kje boš koga nategnu..
:lol: :lol: :lol: dobro si to napisal :wink:
tole je letel name? ka jst folk nategujem??
Odgovori