Športni filter - zima

Modifikacije vozil
Odgovori
uros84
Kraj: Lasko

Športni filter - zima

Odgovor Napisal/-a uros84 »

Vem da je že veliko tem glede na šprtni filter, ampak nikjer ni točno kaj napisano.
Zanima me kaj priporočate, ali se da čez zimo športni filter dol ali se pusti gor? Zanima me predvsem kake izkušnje imate tisti, ki uporabljate športni filter. Imam ga na meganu coupe 1,6 16V letnik 2001.
In pa še vprašanje glede filtra, če ga kdo od znotraj namaže z oljem, ali ga pusti kar takega kot ga je kupil(ni namazan z oljem)?
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

js sm ga na cliotu mel skos gor takega ko je, pa na meganu tudi tako da ni nekega problema je pa res da dle lavfa avto pod zavgom oziroma hladnem teku tako da se počasneje sam motor ogreje zato se ponavadi menja iz vidika porabe. sploh če se voziš na kratke razdalje je bolše dati nazaj originaln filtr. za dolge pa ni problema.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Re: Športni filter - zima

Odgovor Napisal/-a Tadej »

uros84 napisal/-a:Vem da je že veliko tem glede na šprtni filter, ampak nikjer ni točno kaj napisano.
Zanima me kaj priporočate, ali se da čez zimo športni filter dol ali se pusti gor? Zanima me predvsem kake izkušnje imate tisti, ki uporabljate športni filter. Imam ga na meganu coupe 1,6 16V letnik 2001.
In pa še vprašanje glede filtra, če ga kdo od znotraj namaže z oljem, ali ga pusti kar takega kot ga je kupil(ni namazan z oljem)?
Jaz ga pozimi nimam, ker se z original avto prej segreje...
uros84

Zdej vrjeten je spet odvisno kak ma avto narejen dovod zraka.
Zdej če je sam da se mašina malce kasneje ugreje, bi ga kr postil noter.
Kaj pa mate kej filter znotraj namazan z oljem?
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Jaz ga nič ne menjam za zimo na mojem meganu. Tudi, da bi se kaj kasneje segrel nisem opazil. Sem prov gledal kdaj pride na delovno temp. s športnim ali navadnim filtrom in ni razlike. Gre pa za 2.0 ph2 megana.
uros84

Ka maš mogoče filter od znotraj namazan z oljem?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

originalni airboxi imajo loputo
ko je avo mrzel vleče zrak iz cevi ki gre nekam do izpušnega kolektorja od koder vleče topel zrak da motor prej segreje
ko je dovolj toplo se loputa zapre in vleče hladen zrak iz cevi ki gre....nekam kjer naj bi bil zrak hladnejši

če daš športni filter gor, ni več airboxa in lopute, tako da regulacija odpade
zato se motor počasneje segreje
to je vsa umetnost

ko ga kupiš itak da je naoljen
zakaj bi filter iz notranje strani mazal mi pa ni jasno :?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Shusuglao napisal/-a:originalni airboxi imajo loputo
ko je avo mrzel vleče zrak iz cevi ki gre nekam do izpušnega kolektorja od koder vleče topel zrak da motor prej segreje
ko je dovolj toplo se loputa zapre in vleče hladen zrak iz cevi ki gre....nekam kjer naj bi bil zrak hladnejši

če daš športni filter gor, ni več airboxa in lopute, tako da regulacija odpade
zato se motor počasneje segreje
to je vsa umetnost

ko ga kupiš itak da je naoljen
zakaj bi filter iz notranje strani mazal mi pa ni jasno :?
huh nevem o kerem avtu ti to govoris, vendar kolikor sem videl pri mojem ko sem menjal filtr je bila cev speljana od killerja kjer je vlekla mrzel zrak skozi filter in nato direktno na motor. Tako, da nevem kako bi zrak prišel do izpušnega kolektorja.
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Tako kot je shus napisal so imeli starejši motorji fergazrci in potem einšpric z enim samim injektorjem zaradi lepšega delovanja pri nižjih temperaturah.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
uros84

Ja tako sem mel pri cliotu, pri meganu pa ni več tak sistem.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Samo kolikor se spomnem si moral to regulacijo (vsaj pri nekaterih avtih) ročno premikat. Čez zimo si dal da ma daljšo pot, poleti pa odprl.
uros84

Pri zelo starih je bilo treba. Pri cliotu pa ni bilo potrebno
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Na prejšnjem Cliu sem imel športni filter in sem ga čez zimo navadno vzel ven, zaradi mokrih umazanih cest (filter se je dobesedno pobarval na sivo od soli in vse umazanije na cesti). Vse je sicer odvisno od položaja montaže filtra.
Drži pa tudi, da motor potrebuje več časa s športnim filtrom, da se ogreje ne delovno temperaturo.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Odgovori