Katere pnevmatike gredo na platišče
Katere pnevmatike gredo na platišče
Imam Renault Magana in ima trenutno namščene pnevmatike 185/60 R15
Zanima pa me katere pnevmatike gredo na to platišče.
HVALA
Zanima pa me katere pnevmatike gredo na to platišče.
HVALA
Pozdravljen,
Poglej v homologacijski kartonček od avta, tam so napisane tiste dimenzije pnevmatik, ki so dovoljene za tvoj avto. Na platišče gre lahko sicer več različnih dimenzij pnevmatik, vendar, če te policisti ali na tehničnem dobijo, da nimaš nameščenih pnevmatik ustreznih dimenzij (torej tistih, ki so zabeležene v homologacijskem kartončku), se lahko posloviš od tablic in 500€.
Za katerega megana pa gre sploh (letnik, motor)?
Poglej v homologacijski kartonček od avta, tam so napisane tiste dimenzije pnevmatik, ki so dovoljene za tvoj avto. Na platišče gre lahko sicer več različnih dimenzij pnevmatik, vendar, če te policisti ali na tehničnem dobijo, da nimaš nameščenih pnevmatik ustreznih dimenzij (torej tistih, ki so zabeležene v homologacijskem kartončku), se lahko posloviš od tablic in 500€.
Za katerega megana pa gre sploh (letnik, motor)?
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
V okviru sprejemljivih odstopanj premera do 2% so npr. 195/55/15 in 175/65/15
Ampak tudi jaz bi raje dal gor take, kot so napisane v homologaciji. Če ti do sedaj v 25 letih niso gledali pnevmatik to še ne pomeni, da jih tudi v bodoče ne bodo. Njihova navodila za delo se spreminjajo. Včasih tudi niso gledali pasov, sedaj pa jih.
Ampak tudi jaz bi raje dal gor take, kot so napisane v homologaciji. Če ti do sedaj v 25 letih niso gledali pnevmatik to še ne pomeni, da jih tudi v bodoče ne bodo. Njihova navodila za delo se spreminjajo. Včasih tudi niso gledali pasov, sedaj pa jih.
Bom kar tukaj postavil vprašanje; je pa kontra problem. Kupil sem gume, ki so homologirane za mojega Clio-ta; 185/55/R15. Imam jih pa na litih platiščih, kjer so bile prej gume 195/50/15, vendar je imel vulkanizer probleme jih spravit gor in sedaj so na obodu "izbuljene".
Sedaj me pa zanima, katere jeklena platišča pašejo na Clio-ta? Na kaj moram gledati, da bom normalno spravil gor te gume; 185/55/15?
Sedaj me pa zanima, katere jeklena platišča pašejo na Clio-ta? Na kaj moram gledati, da bom normalno spravil gor te gume; 185/55/15?
Za 195/50 R15 imaš lahko platišča 6,5 J ali 7J. Gre pa tudi 6J samo je bolj napeta guma. Drugače za dimenzijo 185/55 R15 mora bit pa feltna 6J. Tk je original.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
-
etore
Tudi grejo, samo je malo napeta. 7J je za 195 in dalje.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG