Mam Laguno let. 2000 z 1.9 dci motorjem. Pred kratkim je bla narejena generalka. Turbina je bla že menjana. Sčistil sem še izpušni kolektor in katalizator ter EGR ventil.
Mam pa naslednjo težavo. Kadar dam plin na 3/4, avtu pri ca. 2700 obratih občutno zmanjka moči. Sicer vleče še naprej, vednar me stvar moti. To naredi le včasih. Kaj bi lahko to bilo?
Mam Laguno let. 2000 z 1.9 dci motorjem. Pred kratkim je bla narejena generalka. Turbina je bla že menjana. Sčistil sem še izpušni kolektor in katalizator ter EGR ventil.
Mam pa naslednjo težavo. Kadar dam plin na 3/4, avtu pri ca. 2700 obratih občutno zmanjka moči. Sicer vleče še naprej, vednar me stvar moti. To naredi le včasih. Kaj bi lahko to bilo?
Kolikor vem se pri teh obratih EGR ventil popolnoma zapre in mogoče bi lahko bila težava, da ti ventil ne deluje pravilno... Probaj iztaknit kabel iz EGR ventila, pred te pa se prepričaj da je v zaprtem položaju.
Sem tud sam pomislil na EGR, pa sem ga sčistil, tako da ima zdaj vsa ležišča, kjer loputa naseda čista in tud gibat gre lepo brez velikega upora. Nisem pa probal peljat avta brez da bi bil priklopljen...
Bom še poskusil to, pa da vidimo.
moj je popolnoma hin in je prav tako isto, ce je prkloplen ali odkloplen
Mislim, da je tud vazno v kaksnem stanju ti je crknu. Odprt ali zaprt. Js sm enostavno resu, dal blendo na tist povratni vod... probaj.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Probal še enkrat EGR in stvar deluje tako kot mora. Nekaj druga mora bit, ker opažam tud, da avto bolj "vleče", če mu dodajam plin postopoma, kot pa da pohodim (kickdown)...
Na računalnik si že imel priklopljenega? Ko sem tudi sam imel podobne probleme istem avtu (le da sem jaz ostal brez moči v nizkih obratih) mi je mehanik rekel, da je po vsej verjetnosti EGR ali pa, da merilec pretoka zraka občasno štrajka. No če je kaj od tega, ti bo računalnik zagotovo pokazal napako, tako da ti priporočam, da ga priklopiš.