Laguna 1.9 dCi Expression l.02

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

Stari Laguna da dol padeš :oops: :shock:
Res lepo porihtana v nulo... če smem kaj bi še jaz dodal bi bil zadnji original spojlerček :mad:
Woofer da kaj od sebe al bore malo ?... ker lepo izpade ker tako malo zakoti prostora
Pa še daj mi diretk povej kako se kej obnese tota Laguna II ?? ... ker če ko bom menjal sem v veliki dilemi če bi še ostal na Renoju ker bi rad kupu tako Laguno toda vsi odsvetujejo ker je baje glede mehanske kvalitete katastrofa :?
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

ToomY napisal/-a:Stari Laguna da dol padeš :oops: :shock:
Res lepo porihtana v nulo... če smem kaj bi še jaz dodal bi bil zadnji original spojlerček :mad:
Woofer da kaj od sebe al bore malo ?... ker lepo izpade ker tako malo zakoti prostora
Pa še daj mi diretk povej kako se kej obnese tota Laguna II ?? ... ker če ko bom menjal sem v veliki dilemi če bi še ostal na Renoju ker bi rad kupu tako Laguno toda vsi odsvetujejo ker je baje glede mehanske kvalitete katastrofa :?
Če dobim kje spojler za dobro ceno, ga mogoče res vzamem.

Z wooferjem je pa tko, da ni zadost močen, da bi treslo in da bi base dejansko čutil, je pa lepa dopolnitev original sistemu, čeprav je mogoče malo prešibek. Samo od tako majhne škatle ne gre pričakovati čudežev.

Z laguno sem dosedaj naredu 26000 km in večjih težav ni bilo. Trenutno ima prevoženih 136000 km in zaenkrat s turbino še nobenih težav. Piska normalno, olja pa tudi ne pije. Drugih težav ni bilo.
Tukaj lahko vidiš porabo, od prvega dneva dalje:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6514

Edina stvar, ki mi je crklna, je osvetlitev displeja klime - ampak to lahko sam zrihtaš brez kakršnihkoli stroškov - navodila so na forumu.

Na koncu naj omenim še eno stvar, ki mi gre pri tem avtu resnično na živce - to so črički v armaturi. Prihajajo približno iz predela, kjer so števci - zvok je podoben nekakšnemu šelestenju. Če ima kdo kakšno rešitev glede čričkov, naj mi prosim pomaga.

Aja, čez vikend imam namen mal modificirat original radio - naročil sem element TDA 7560, o katerem je bilo govora v tej temi .
Bom poročal, če bo kaka razlika
A.F.

_BosTeK_ napisal/-a:
A.F. napisal/-a:
_BosTeK_ napisal/-a:ful lepa laguna. avtoradio imaš org.? ker me zanima kak si aktivni woofer priklopo :)
Ja, avtoradio je original, sub sem priklopil pa kar na zadnja dva zvočnika - sub ima high input, torej ne rabiš činč kablov...
a to vsi aktivni?
Sem se potrudu in narisal skico :lol:

Slika

Jaz imam na tak način zvezano, s tem, da sem remote povezal kar na + od 12v vtičnice, ki je v prtljažniku - prižge se s kontakom isto kot radio.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

a zvočnikov pa nisi odklopil?

TKOLE mislim..

Slika
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
A.F.

Ne, nisem jih odklopil :oops:

A bi jih moral? :oops:
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ne rabis odklaplat! men je bol vprasljiva 12 voltna vticnica zadaj. kak pa spila ta zadeva???
Sicer je pa res lepa laguna ratala, cisto po mojem okusu enostavno in nenakiceno. Imas se plane glede notranjosti?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

ze prebral kak spila. ;)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
A.F.

Hmm glede notranjosti...prva stvar, ki jo imam v planu kupit bo xCarlink, ker se mi ne da več CDjev pečt :D

Tudi sedežev z delnim usnjem se nebi branil, če bi jih slučajno dobil za ugodno ceno :)

To je pa več al manj tudi vse, samo še tankat in vozit ter upat na čimmanj oziroma nič problemov.

@umlinar: Hvala za pohvale...tudi jaz ne maram pretiranega kiča, imam pa zato rad čimbolj diskreten videz :)
Vtičnica v prtljažniku dobi napetost takrat, ko daš kartico do polovice v čitalec - isto kot radio recimo. Ko kartice ni v čitalcu tudi vtičnica ni pod napetostjo, zato sem jo pač uporabil kot remote, da mi ni bilo treba kabla vlečt čez cel avto. Akomulator se mi še ni spraznil, pa tudi drugače se mi zdi ta rešitev OK...
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Si se danes vozu po idrisko cerklanski občini. Mislem da sva se srečala malo pred križiščem za Cerkno v kraju Želin. Ura je bila približno 13:30. Sm opazu letvice v barvi vozila pa sm se kuj nate spomnu.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
A.F.

matejpurgar19 napisal/-a:Si se danes vozu po idrisko cerklanski občini. Mislem da sva se srečala malo pred križiščem za Cerkno v kraju Želin. Ura je bila približno 13:30. Sm opazu letvice v barvi vozila pa sm se kuj nate spomnu.
Bo držalo :) Nekje med Reko in Želinom ane...

Tudi jaz sem te opazil. Sem si takoj reku...če ni to tista petka iz reno foruma...izgledala je kar spucana :)
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Ja tam sva se srečala. Ja res je, bila je ravno na pranju 10 min nazaj od tistega trenutka.

Hvala za kompliment.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
A.F.

Malo javljanja po dolgem času...laguna še vedno dela brez problema, od danes je na zimskih gumah in pa privoščil sem si nov radio 8)

evo slikce:

Slika
Slika
Uporabniški avatar
NIXI
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a NIXI »

Ej morm pohvalt laguno mas ful lepo!Pa za slikce si se res ptrudu da zgleda lepalaguna.Asprednji spojler in mrezice v odbijacu ne mislis pobarvat?Zasledil sem da mislis dat gor distancnike povej kje se jih da dobit in kiliko stanejo?Lp :)
Laguna 1.9 dCi ATHUENTIQE
ALPINE IVA D106R
IMPULSE SD1400
2XIMPULSE CW-12AL
A.F.

Hvala za pohvale :)

Glede zunanjosti je to to, spredaj ne bom nič več barval, ker bi pomoje izgledalo preveč monotono vse v eni barvi...Za distančnike bom pa vidu, če jih čez zimo kje dobim ugodno...nimam zaenkrat še nobene konkretne ponudbe...tudi nasplošno ne bom več veliko spreminjal, samo še tankat in vozit :)

LP
Uporabniški avatar
NIXI
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a NIXI »

Lej kle sm neki najdu poglej:
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3191825
a pol ti moja laguna ni usec k je use u barvi avta
Laguna 1.9 dCi ATHUENTIQE
ALPINE IVA D106R
IMPULSE SD1400
2XIMPULSE CW-12AL