Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Jero, jaz rabim modro osvetlitev :wink: Modra ledica in oranžna plastika pa da zeleno farbo :lol:

Ledice sem pa vzel pa pri uporabniku taubek. Menjava ledic v števcu je še najlažje, samo tastare stran in nove gor. Tudi ura je čist simpl, samo žarnico zamenjaš za ledico in tisto oranžno folijo zamenjaš za belo/motno. Jaz imam zaenkrat kar navaden bel papir, pa je malenkost pretanek in je svetloba na sredini močnejša kot ob kraju. Sicer ni hudega, samo tako kot original pa še ni :oops:

No pa da povem še malo kako se obnese avto po menjavi vzmeti. Sem naredil že kar nekaj kilometrov od takrat, tako da sem se avta in občutka kar navadil :D

Udobje sicer je manjše, ampak ko se navadiš čist pozabiš na to, ker sploh ni tko hudo. Pač malo paziš da ne voziš po najglobljem delu lukenj in ni hudega :wink:
V ovinkih pa je zadeva veliko boljša :shock: :D Avto je veliko manj prekrmarjen, če sredi ovinka ne pretiravam z gasom, se pelje lepo enakomerno. Tudi ko v ovinek pridem prehitro, ni tistega občutka da vrtim volan v prazno in gre avto naravnost, ampak nekako cel avto začne zgubljat bočno oporo. Sicer gre še vedno nos bolj ven kot zadek kar je boljše kot obratno. Predvsem pa se mi dopade to, da avta sredi hitrega odprtega ovinka pri vožnji čez kucelj ne zapleše več toliko. Prej je šel sprednji del lepo čez, zadek pa je zanihal in to se je čutilo tudi na sprednjem delu. Zdaj pa samo malo cukne zadek, veliko bolje kot prej :wink: Opazi se tudi, da so gume šele zdaj pokazale tisti pravi potencial, ker prej je bilo vzmetenje šibkejši člen. Zdaj se večkrat zgodi da pridem na mejo koliko guma še drži. Ko sem to prvič opazil sem že mislil da so gume slabše kot sem pričakoval, ko pa sem pogledal na števec pa sem spremenil mnenje :D Pa še ena dobra lastnost ki sem jo ugotovil šele danes. Do zdaj ni bilo veliko dežja, tako da sem šele danes avto sprobal na mokri podlagi. Tukaj me je res presenetilo :shock: Avto se pelje skoraj tako dobro kot v suhem. Sicer na cesti ni bilo luž, ampak je pa bila mokra, takoj po dežju. Neverjetno kaj kambinacija teh gum in dobrih vzmeti dela v mokrem. Prej je blo treba kar lovit zadek ko je plesal in skakal čez kuclje. Zdaj pa se drži kot pribit, res sem bil presenečen :wink: Sicer sem vedel da je to dobra guma v dežju, ampak šele zdaj vidim zakaj. Na enem odseku ceste ki ga znam na pamet sem vozil 80-90% kot vozim v suhem. Pa ga na teh delih res nič ne šparam, gre vedno vsaj do 3/4 zmogljivosti avta. Nočem se ponavljat, ampak po mokrem je zdaj avto res tisto kar sem želel da bi bil :wink: Probat moram samo še distančnike, da vidim kakšna bo razlika, avto bi moral bit še bolj odziven.

Ko bom pa prevozil še kakšen kilometer več po kakšnih bolj dirkaških cestah (recimo Planinske ride), pa še kaj napišem, zaenkrat res super zadovoljen :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo še slab mesec pa bo treba gume zamenjat. Tukaj pa se pojavi dilema, katere?

Nekaj sem že gledou pa nimam pojma kaj bi vzel, tako da upam da mi bo kdo dobro svetoval :wink:
V bistvu mi je najbolj pomembno to da je guma super v dežju/mokri cesti, da dobro odvaja vodo (ker vemo da je Clio lahek) in da pri nizkih temperaturah ne rata preveč trda. Če je dobra tudi v snegu toliko bolje. Tako da v bistvu iščem gumo ki se najbolje obnese v mokrem, nato v snegu. Itak takrat ko je sneg vsi vozijo 30-40 in itak nimaš kaj, tako da v snegu itak počasi vozim.

Torej da bo izbira malo lažja, povem da sem to sezono super zadovoljen z Bridgestone Turanza, tako v mokrem kot v suhem, v snegu je nisem sprobal :lol: Tako da prosim za mnenja katera zimska guma je najbolj podobna Turanzi v mokrem (lahko tudi boljša) in je vseeno dokaj dobra v snegu.
Pa ne mi zdaj gledat gum čez 70€/kom, če je Turanza meni super guma in je nekaj čez 50€/kom, tud zimska dobra guma ne more bit veliko dražja :roll:

aja, iščem pa 195/50/15 gumo. Hvala že vnaprej
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Vredestein Snowtrac 3,GY UG7+,Nokian WR G2....nekateri hvalijo tudi Fuldo Montero 3..js sam imam S3,in sem do sedaj zelo zadovoln z njimi,pač vedet mrš kje imajo slabosti..... :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

GY ultragrip 7+ je super za to kaj rabiš ali pa kaka fulda, kleber.
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

Jaz sem lani vzel Kleber Krisalp HP2 in sem zelo zadovoljen. Sploh pa sem občudoval oprijem po mokrem!
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

5 GTT napisal/-a:Jaz sem lani vzel Kleber Krisalp HP2 in sem zelo zadovoljen. Sploh pa sem občudoval oprijem po mokrem!
Dobra guma pa niti ni tako pretirana cena.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Kot sem že omenil, najbolj mi je pomemben oprijem v mokrem, sneg je na drugem mestu :wink:

Morem še mal prečekirat teste pa počaka če bo še kdo dal kakšen dober predlog. Sicer se nekako raje držim bolj "znanih" proizvajalcev, vendar če je guma res dobra, potem ni kaj dosti za razmišljat.

@Alan, katere pa imaš letne? Da vidim glede na katere se ti je zdel dober oprijem v mokrem.
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

hmmm, nisem ocenjeval glede na letne- ble so ene pirelli niti ne vem kakšne(serijska vgradnja pač) ble so čist do nule tako da takrat nisem imel kaj ocenjevat glede na njih :lol: kleberce sem namontiral lani pred zimo in se še kr vozim(tudi poleti) zdej bojo še za zimo pa še mal poletje pa pol bomo dali spet ene zimske pa bo :D naj se zrabijo gume kaj :P

v glavnem sem kr zadovoljen in mislim da so glede na ceno superdobre..
Deli R5/GT turbo- 041687548
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

jaz mam zimske GY ultragrip 7+ in nimam pripomb.:)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Bolj ko gledam, bolj sem zmeden :lol:

Tale GY Ultra Grip 7+ vsi zelo hvalijo, predvsem v mokrem, kar mi je najbolj pomembno. Tudi Continental-ka in Pirelli nej ne bi bli slabi. Pa se odloči če se moreš :roll:

Rad bi samo gumo ki ji v mokrem lahko 100% zaupam in je dobre tdi pri nižjih temperaturah. Kako se obnaša v snegu me ne zanima toliko. Pa recmo ke do 70€/kom, tko da me s kakšnim popustom pridejo mal čez 250€ bi blo fajn :D

@LiLDee: v kakšnem smislu nimaš pripomb, oz. pri kakšni vožnji? Za normalno vožnjo je dobra večina gum :lol:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo naročene Kleber-ce :wink:

Mam pa eno vprašanje glede luči, ali se da zvezat, da bi kratke luči svetile tudi ko bi bile prižgane dolge? Da bi v bistvu ko bi prešaltal na dolge, svetile oboje? Ali je to mogoče s kakšnim zakonom prepovedano?
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Kolko jaz vem bi ti to moglo tako že skos delat, razen če se je kdo igral pa izklopil :?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ne vem, men ko mam prižgane dolge, kratke ne gorijo :roll: Odklapljal pa tega sigurno ni nihče, ker poznam lastnika, edino mogoče na uradnem servisu, ma dvomim.
Uporabniški avatar
BoskoX
Kraj: Bela krajina - Semič

Odgovor Napisal/-a BoskoX »

kmetek napisal/-a:Evo naročene Kleber-ce :wink:

Mam pa eno vprašanje glede luči, ali se da zvezat, da bi kratke luči svetile tudi ko bi bile prižgane dolge? Da bi v bistvu ko bi prešaltal na dolge, svetile oboje? Ali je to mogoče s kakšnim zakonom prepovedano?
To da se da naredt sam če maš posebj žarnce za kratke i dolge..
Tole je rešljivo z dodano varovalko.. nekje moraš met fraj plac med varovalkami in jo nekje ( zdj nevem točno kje ) vtakneš, i bojo kratke luči delale ko bojo dolge prižgane.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Kmetek eno vprašanje. A maš ti H4 žarnco not al maš kej druzga? K če maš H4 pol je pračktično nemogoče da ti gorita obe nitke hkrati.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Zaklenjeno