laguna 1.9 dci dim iz avspuha
laguna 1.9 dci dim iz avspuha
Zdravo
Se opravičujem v naprej če je morda to vprašanje bilo že odgovorjeno na hitro sem brskal pa nisem našel
torej imam laguno 1.9 dci 120KM letnik avgust 2005 99.000km opazil sem da ob pritisku na gas iz škarika butne črn dim, na začetku vožnje malce več, kasneje ko vozim nekaj časa je ta dim svetlejši, ja v manjših količinah, to se zgodi le ko pošteno stisneš gas recimo pri prehitevanju oziroma pri manjših brzinah, drugače ob tekoči vožnji v 6 marči po avtocesti se ne dimi nič. Vozilo je brez FAP-a.
Zanima me ali naj me skrbi ali je morda to normalno pri dizlih(to je namreč moj prvi dizel)...avto imam nekaj tednov, kupljen rabljen pred kratkim. Drugače je motor izredno tih in ne zaznam kakšnih čudnih vibracij ali nasploh da bi blo kaj narobe razen dima.
Pa še to kam lahko peljem avto na pregled motorja da so uredu in da niso predragi? Renault servis zna biti verjetno precej drag?
V naprej hvala za info
Se opravičujem v naprej če je morda to vprašanje bilo že odgovorjeno na hitro sem brskal pa nisem našel
torej imam laguno 1.9 dci 120KM letnik avgust 2005 99.000km opazil sem da ob pritisku na gas iz škarika butne črn dim, na začetku vožnje malce več, kasneje ko vozim nekaj časa je ta dim svetlejši, ja v manjših količinah, to se zgodi le ko pošteno stisneš gas recimo pri prehitevanju oziroma pri manjših brzinah, drugače ob tekoči vožnji v 6 marči po avtocesti se ne dimi nič. Vozilo je brez FAP-a.
Zanima me ali naj me skrbi ali je morda to normalno pri dizlih(to je namreč moj prvi dizel)...avto imam nekaj tednov, kupljen rabljen pred kratkim. Drugače je motor izredno tih in ne zaznam kakšnih čudnih vibracij ali nasploh da bi blo kaj narobe razen dima.
Pa še to kam lahko peljem avto na pregled motorja da so uredu in da niso predragi? Renault servis zna biti verjetno precej drag?
V naprej hvala za info
Re: laguna 1.9 dci dim iz avspuha
Subtitle please, al po domače . kuga s djau 
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
zjeban motor....
1. če ti kadi črno pomeni da nafta ne izgoreva optimalno - okvara lahko na vbrizgu, vbrizgalnih šobah, pritisk
2. če ti kadi sivo pomeni, da ti poleg nafte izgoreva še olje (kontroliraj če ti zmanjkuje olja) - katastrofa, slaba kompresija in bolje kot popravilo menjava motorja od kakšnega razbitega...
seveda ni nujno, da je kaj od tega je pa zelo velika verjetnost
izmeri kompresijo pri diesel strokovnjaku, za take zadeve ne priporočam garažne mojstre
je kakšna garancija za prevožene km? servisna, računi, poreklo vozila itd....
najprej pa na tester...če je zloglasni ventil EGR, bo to tam pokazalo
p.s. običajno pri okvari EGR ventila avto ne vleče oz. občutno izgubi na moči !!!
1. če ti kadi črno pomeni da nafta ne izgoreva optimalno - okvara lahko na vbrizgu, vbrizgalnih šobah, pritisk
2. če ti kadi sivo pomeni, da ti poleg nafte izgoreva še olje (kontroliraj če ti zmanjkuje olja) - katastrofa, slaba kompresija in bolje kot popravilo menjava motorja od kakšnega razbitega...
seveda ni nujno, da je kaj od tega je pa zelo velika verjetnost
izmeri kompresijo pri diesel strokovnjaku, za take zadeve ne priporočam garažne mojstre
je kakšna garancija za prevožene km? servisna, računi, poreklo vozila itd....
najprej pa na tester...če je zloglasni ventil EGR, bo to tam pokazalo
p.s. običajno pri okvari EGR ventila avto ne vleče oz. občutno izgubi na moči !!!
Zadnjič spremenil bojanc, dne 02 Nov 2009, 20:27, skupaj popravljeno 1 krat.
vsak diesel k nima filtra prašnih delcev(prtikelfilter)če ga fajn pohodš pokadi črno seveda v mejah normale (sploh avtomatik ko prešalta v nižjo pod visokimi obrati
drgač ti naj nebo škoda par evrov pa pel na reno servis na kontrolo če si ga kupu pred kratkim

NEMAM NEKE FACE ALI IMAM TJELO ZA POPIZDIT!!!
Pomoje je to čisto normalno. Če ga pohodiš da malo zadimi. To naredi vsak turbo diesel ki nima tega filtra. Čipani pa ponavadi še malo bolj.
Če pa to fajn kadi pol pa lahko da je kaj narobe.
Po tvojem opisu sodeč, pa mislim da se nimaš kaj sekirat.
Če pa to fajn kadi pol pa lahko da je kaj narobe.
Po tvojem opisu sodeč, pa mislim da se nimaš kaj sekirat.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
bojančev komentar me je malce prestrašil
da pojasnim
- avto vleče super
- poraba kombinirana je okrog 7, avtocesta 5-6
- zadimi črno le ko fajn pritisneš gas in še to večinoma v le v nizkih brzinah
- motor je izredno tih nič ne ropota beri v 6 po avtocesti komaj slišiš motor
- avto je ohranjen fantastično, skratka kot nov
- servisna knjiga je potrjena in imam tudi račune
- olje je uredu ne zmanjkuje
- lani avgusta je bilo narejen redni servis filtri, olje zavorne ploščice itd..
vsekakor mi ni škoda par evrov za pregled in to nameravam v kratkem narest
mi lahko svetujete kakšen uredu dizel servis, vem da so nekateri specializirani servisi za to nimam pa izkušenj z njimi, pa verjamem da znajo biti morda boljši od renault servisa ali se morda motim?
da pojasnim
- avto vleče super
mi lahko svetujete kakšen uredu dizel servis, vem da so nekateri specializirani servisi za to nimam pa izkušenj z njimi, pa verjamem da znajo biti morda boljši od renault servisa ali se morda motim?
vsak renojev servis ma računalnike in razne testrje za pregledat avto,mislm da je najbol k njim pelat,drgač pa ne skrbi kolega je mel bmw x5 stari model 90000 km pa tudi pokadi ko ga pohodi.ga ma že 1leto pa je vse ok
več mnenj boš poslušal vsak ti bo drugač povedal 
NEMAM NEKE FACE ALI IMAM TJELO ZA POPIZDIT!!!
uf ma ne... nisem te hotel prestrašiti napisal sem ti le simptome za iztrošen motor...ker roko na srce si opisal ravno to
če imaš garancijo na prevožene km in če je za zaupat servisni knjigi potem je strah odveč
Renault servis, po moje vseeno kateri - lokalni, ti bo diagnostiko opravil, saj imajo pobje po toliko letih že kar nekaj izkušenj z dci motorji...
sem imel pa golfa 4 prevoženih 120km, ki se je izkazalo, da ima dejnsko 180km (s servisno knjigo in kupljen v slo) pa ni kadil
ampak sem ga rajši prodal, nisem mogel živet s tem...
če imaš garancijo na prevožene km in če je za zaupat servisni knjigi potem je strah odveč
Renault servis, po moje vseeno kateri - lokalni, ti bo diagnostiko opravil, saj imajo pobje po toliko letih že kar nekaj izkušenj z dci motorji...
sem imel pa golfa 4 prevoženih 120km, ki se je izkazalo, da ima dejnsko 180km (s servisno knjigo in kupljen v slo) pa ni kadil
ampak sem ga rajši prodal, nisem mogel živet s tem...
Ne vem zakaj panika če malo pokadi ko ga pohodi. To je čist normalno za vsak diesel s turbino, ki nima filtra prašnih delcev.
Če se pa vseeno želiš prepričat ga lahko daš priklopit na računalnik.
Če se pa vseeno želiš prepričat ga lahko daš priklopit na računalnik.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Meni dela ravno tako, pa se nič ne sekiram. Da boš miren, ga pa pelji na tester. Samo pazi - mogoče ti bo pokazal kaj drugega, pa se boš spet sekiralamhisx81 napisal/-a:bojančev komentar me je malce prestrašil
da pojasnim
- avto vleče super
včeraj sem bil na servisu naslednji torek gre na tester..zadeva stane 70€
sem ga pa včeraj malce nateral (seveda na topel motor) po obvoznici okrog ljubljane in imam občutek da zdej precej manj dimi oziroma skoraj nič pa še to samo druga in tretja brzina...mogoče je bil samo malce zapacan...no sej bomo vidli u torek
sicer nisem še ugotovil ali ima ERG ali nima, če je to isto kot FAP potem ga nima tako da naj bi blo normalno da malce zadimi vsaj tako mi je rekel včeraj na renoju, pa tudi ko sem ga včeraj malce nateral je kar fajn poteglno je bil z lahkoto na 170km/h pol sm pa raj spustu gas
sem ga pa včeraj malce nateral (seveda na topel motor) po obvoznici okrog ljubljane in imam občutek da zdej precej manj dimi oziroma skoraj nič pa še to samo druga in tretja brzina...mogoče je bil samo malce zapacan...no sej bomo vidli u torek
sicer nisem še ugotovil ali ima ERG ali nima, če je to isto kot FAP potem ga nima tako da naj bi blo normalno da malce zadimi vsaj tako mi je rekel včeraj na renoju, pa tudi ko sem ga včeraj malce nateral je kar fajn poteglno je bil z lahkoto na 170km/h pol sm pa raj spustu gas