CLIO2 98l HELP
CLIO2 98l HELP
Pozdravljeni.
Mam težavo z cliotom, pa me zanima kaj bi lahko blo.
Avto naenkrat v prostem teku začne laufat na okoli 2000 obratov. ko se pojavi ta simptom, in dodaš gas avto crkne. pol pa ne več užgat. Po petih minutah pa užge brez problema. Kaj bi lahko blo? hvala
Mam težavo z cliotom, pa me zanima kaj bi lahko blo.
Avto naenkrat v prostem teku začne laufat na okoli 2000 obratov. ko se pojavi ta simptom, in dodaš gas avto crkne. pol pa ne več užgat. Po petih minutah pa užge brez problema. Kaj bi lahko blo? hvala
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je filter goriva (če še ni bil menjan) dobro menjati, pri meni je bil nameščen še originalni (12 let star) in je bil že precej zabasan, poleg tega ni to tako velik strošek.
Kar se pa tiče vžigalnih tuljav, jaz sem eno menjal v petek, pri meni so bili simptoni drugačni, avto je laufal po treh ali po dveh cilindrih, obrati so skakali od 500-750, avto se je tresel kot da imam notri V8.
Poskusi tole; med laufanjem v prostem teku odklopi kable od svečk pa boš videl če je kakšna sprememba v delovanju motorja, čeprav menim, da pri tebi je vzrok nekje drugje. Lahko poskusiš odklopiti akumulator za ene pol ure, da zresetiraš računalnik, mogoče bo potem bolje.
Kar se pa tiče vžigalnih tuljav, jaz sem eno menjal v petek, pri meni so bili simptoni drugačni, avto je laufal po treh ali po dveh cilindrih, obrati so skakali od 500-750, avto se je tresel kot da imam notri V8.
Poskusi tole; med laufanjem v prostem teku odklopi kable od svečk pa boš videl če je kakšna sprememba v delovanju motorja, čeprav menim, da pri tebi je vzrok nekje drugje. Lahko poskusiš odklopiti akumulator za ene pol ure, da zresetiraš računalnik, mogoče bo potem bolje.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Kaj pa svečke? Drugače bi blo pa dobro pogledat motorček prostega teka pa očistit.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Motor ima elektronski užig nima razdelilne kape je clio 2 faza 1. Motorček prostega teka zihr ni poznam simptome iz twinga in Astre majo enakega. Aja. začel se je že neki cajta nazaj. avto je ful težk užigal. zdaj pa užge sam pol pa včasih zajebava včasih ne. Kaj pa senzor podtlaka, kaki so tam simptomi?
Ja včeraj sem na poti domov 4x stal je ugasnu. Na forumu sem prebral da je za moje težave najverjetnejši vzrok senzor mrtve točke. Nekdo je napisal, da to najlažje ugotovim tako, da ko je avto vroč in začne zezat, poliješ senzor z mrzlo vodo(da ga ohladiš). Točno to sem včeraj storil in avto je nato užgal iz prve. Popoldan sem senzor že tudi zamenjal. Danes BP. Upam da bo tako tudi ostalo.
Hvala vsem za pomoč!!
Hvala vsem za pomoč!!