Luči R5

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
lisko

Luči R5

Odgovor Napisal/-a lisko »

Je že kdo jemal luči ( steklo od parabole) narazen? Preveč gret si ne upam , ker mam izkušnje ko so mi že samo žarnice spovile plastiko v notranjosti....Enostavno vrezat pa tud ne gre...

Nekje sem zasledil postopek, da celo luč potopiš v vročo (vrelo vodo) za nekaj časa in lepilo popusti....Ampak v tem primeru me skrbi za že omenjene plastike in možnost poškodb na paraboli....
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

jest sem ga jemal dol, s klino od olfa noža, dolgotrajen, zamuden ,boleč postopek pa velik potrplenja rabš
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

boncl napisal/-a:jest sem ga jemal dol, s klino od olfa noža, dolgotrajen, zamuden ,boleč postopek pa velik potrplenja rabš
Poitem praviš da samo zarežem ob strani v lepilo in se mučim? Problem je v tem da je plastika oblikovana v U kanal in tam not nalega steklo....probaval sem na starih lučeh...in sem robove plastike odrezal tako da sem potem lahko z olfa nožem zarezal pod steklo....ampak v tem primeru uničiš rob luči....
seba 16v
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

Odgovor Napisal/-a seba 16v »

probej ki dobit zajlico in rocaje za rezanje veterobranskega stekla pr auti,ter u dveh usak na eni strani bosta odrezala steklo stran.luc pa si fiksiraj u kak primes,ali kaj podobnega-verjami mi gre lepu dual-probanu,kar se pa tice lepila pod robom ga,pa samu z olfico postrzes ven :P
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Js sem svoje luči od ventilarce "peku" v pečici. Mal pogrel, dal ven, razpru kolker je šlo, dal luč nazaj v pečico in postopek ponavlju, dokler lepilo ni postopoma povsem popustilo. Postopek pri sestavljanju nazaj je pa podobn.
Slika
Uporabniški avatar
jusuf

Odgovor Napisal/-a jusuf »

waxxx če nebi prebral nebi verjel :D svašta kva kle nam še vse zvedu :D ni kaj si iznajdljiv :smt005
NEMAM NEKE FACE ALI IMAM TJELO ZA POPIZDIT!!!
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

če je luč novejša (v mojem primeru je bilo to okrog letnika 98 ) je res zlepljena s takšnim lepilom ki se na vročini zmehča;
sem pa imel luč od istega avta istega proizvajalca samo da je bila 10 let starejša, tisto je bilo pa treba rezat, nobeno gretje ne pomaga
pa res je boleče in dolgotrajno

probaj segret, če se zmehča bodi vesel, če ne, pa kupi novo luč, je škoda prstov in živcev
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Sam sem na Mazdi grel s fenom pa potem z olfa nožem in šraufncigerjm narazen dajal pa klel zraven to, da je Mazda uporabila plastiko namesto stekla zaradi česar sem tudi razdiral (plastika je obledela). :lol:
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

jusuf napisal/-a:waxxx če nebi prebral nebi verjel :D svašta kva kle nam še vse zvedu :D ni kaj si iznajdljiv :smt005
Ne boš verjel, to ni moja inovacija... Sem na večih forumih prebral navodila! ;)
Slika
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

če ti pa ni škoda ti dam za 30 € obe drugi luči-sta kot novi 031/533-901
Odgovori