Tresenje avta na mestu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
makonja

Tresenje avta na mestu

Odgovor Napisal/-a makonja »

Pozdravljeni!

Doma imam Megan Grandtour 04' letnik, 1.9 dci motor 120KM.

Dogaja se mi, ko avto miruje, torej stoji prižgan na parkirišču da močno trenese. Sprva sem mislil, da so pač vsi dizli taki (prej nisem še imel dizla), vendar se mi zdi da tok pa spet ne tresejo.

Ko dodam gas recimo na 1000 obratov (drugače je na 900) se zadeva malce umiri.

Je pa vse drugo normalno, obrati ne nihajo, avto vleče normalno...

Jaz sumim da je šel ta hidravlični nosilec motorja. Sicer en mehankar je reku da je zadeva samo razštimana in sva jo kao naštimala vendar motor še vedno trese.

hvala v naprej.

lp,m
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ja, nosilci. Včasih se res da kej podložit pa je za neki časa mal bolš ampak najboljš je enostavno zamenat z novimi. Ni nek hud denar to.
Laguna Coupe GT dci 180
makonja

mislim, da je mehankar reku da je 140 z delom vred.

lp,m
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Ma niti ni nujno, da je kriv nosilec. Ko sem kupil svojega, se mi je tudi občasno motor zaganjal na mestu - na obratih se ravno tako ni poznalo. Pa mi je prodajalec takrat zatrdil, da se neki ventil po določenem času razštela in da pozna tipa, ki to rihta. In sem res naslednji dan avto zapeljal k njemu - tok tok, naredil sem slabih 25k in ne duha ne sluha o zaganjanju, nosilcev pa ravno tako ni bilo treba menjat. Kot zanimivost pa povem samo to, da so mi na istem servisu (ko tistega majstra ni bilo zraven) že hoteli menjat vsaj en nosilec. Malo je treba zaslužit, ane. ;)
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Sem imel enak problem z 1.5 dci in se je za krivca izkazal sprednji desni nosilec. Materijal neoriginal 90€ + delo 10€.

Če se motor zaganja, potem ni nosilec. Če pa v prostem teku teče gladko, se pa avto trese, potem je verjetno nosilec. Ko sem dodal gas in dvignil obrate za ene 200 so tresljaji izginili.

lp,
Luka
makonja

avto se ne zaganja. obrati so čisto pri miru. ko dodaš malo gas da se spremeni resonanca se ne čuti več tok. stavin na nosilec.

hvala zaenkrat.

lp,m
grega78

Odgovor Napisal/-a grega78 »

men tud trese tko na mestu (1.5 dci, l03). Ko pa prizgem klimo, obrati malo narastejo in tresenja ni vec:)
Vseeno bo verjetn treba menjat nosilec (egr je ociscen, filtri menjani,...)

lp
Odgovori