strgan zobat jermen

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Ela
Kraj: ljubljana

strgan zobat jermen

Odgovor Napisal/-a Ela »

rabim malo pomoči

učer mi med vožnjo ugasne avto in vsa armatura se vžge od lampic..
Takoj mi mi se zabliska da mi je počil zobat jermen..

zdej pa vprašanje. dvakrat sm zaverglu in zdej me zanima al je zvil ventile al je ribnu pa tud masen je okol zobatga jermena je bill..jermen je strgan..a se splača popravlat..

tako gre za clio 1 1.2rt 94 let..

hvala :roll: :(
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: strgan zobat jermen

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Ela napisal/-a:rabim malo pomoči

učer mi med vožnjo ugasne avto in vsa armatura se vžge od lampic..
Takoj mi mi se zabliska da mi je počil zobat jermen..

zdej pa vprašanje. dvakrat sm zaverglu in zdej me zanima al je zvil ventile al je ribnu pa tud masen je okol zobatga jermena je bill..jermen je strgan..a se splača popravlat..

tako gre za clio 1 1.2rt 94 let..

hvala :roll: :(
Motor za tvoj avto stane okoli 100€.
Predno ga daš noter, zamenjaj vse jermene, šponarje, olja, tekočine in to je to.
Popravljat se ti ne splača.
Star motor pa razdri in po delih prodaj kar je še uporabnega in na koncu ne boš na izgubi...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Ela
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Ela »

sej to bom tud naredu al pa kšnga močnejšega motorčka daam notr..

pa še to da nima kdo slučajn za rentat prikolco za šlepat avto .sam rabu
bi uno k sam dva kolesa daš gor in odpelešš.po možnosti da je v ljubljani prkolca..
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Prvo poglej kako je stanje z motorjem. Moj kolega je mel srečo da je bil samo en ventil mislim da malo povit in to je blo vse. Zamenjal jermen in avto še danes laufa.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

najprej seveda treba dt glavo dol, da vidš kakšn stanje je :wink: Potlej pa naprej reštvt. Čene samo glavo nekje dobit navsezadne.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

schik napisal/-a:Prvo poglej kako je stanje z motorjem. Moj kolega je mel srečo da je bil samo en ventil mislim da malo povit in to je blo vse. Zamenjal jermen in avto še danes laufa.
Samo če ne znaš sam nič naresti in moraš avto peljat k mehaniku zna bit zadeva draga in je res najbolje zamenjati motor, ki danes za tak avto ne košta skoraj nič. Lani sem imel enega zaribanega cliota, motor kupil za 80€, 50€ menjava.....se pravi drug motor v avtu za 130€. Servis moraš pa itak na vsakem narest, al starem al zamenjanem.
Zdej pa če mehanik razkopava in čekira kaj je ok in kaj ne....kupi dele, ponavadi pride dražje kot da kupiš drug rabljen motor. Samo pazit moraš da se ne nategneš in kupiš takega ki je istem stanju kot tvoj. ( ponavadi prodajalci zamenjajo tudi zobati jermen in pumpo vode ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

motor 1.4E čaka nate ... pridi ponj :wink:
Odgovori