povečana poraba z polnim gasom ?
povečana poraba z polnim gasom ?
Lep pozdrav.
Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeče... Ali se (dosti)poveča poraba goriva če vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke določene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je večja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?
imam renault megana cope-ja 1.9 dti, 98km, letnik 99.
Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeče... Ali se (dosti)poveča poraba goriva če vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke določene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je večja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?
Re: povečana poraba z polnim gasom ?
Čimmanjkrat delaj to kar si napisal pa ti bo še nekja čassa delal avto.Jan_nn napisal/-a:Lep pozdrav.
To ni športni avto ( ok sej je kupe ) motor je pač traktorski.....čim manj gasa, čim manj obratov.....manjša je poraba. ( v poden gas ima max porabo al je na 2000 obratih al pa 4000 ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
saj tudi sam hočem voziti z čim manjšim gasom, ampak je to tako smešno ker je gas resnično zelo zelo majhen, naštelat pa se baje ne da, ker je elektronski..Tommy30 napisal/-a:Èimmanjkrat delaj to kar si napisal pa ti bo še nekja èassa delal avto.Jan_nn napisal/-a:Lep pozdrav.
Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeèe... Ali se (dosti)poveèa poraba goriva èe vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke doloèene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je veèja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?
To ni športni avto ( ok sej je kupe ) motor je paè traktorski.....èim manj gasa, èim manj obratov.....manjša je poraba. ( v poden gas ima max porabo al je na 2000 obratih al pa 4000 ).
Sej se človek navadi. Dobiš občutek in to je to.
Jaz sem vozil renoje 15 let in po večini so imeli vsi kratek hod pedalke plina.
Ko sem prešaltal na BMW sem pritiskal na plin in kar ni bilo konca, razlika je občutna, pedalka je sigurno z enkrat daljšim hodom, pa še pedalka je polna se pravi od podna do vrha ( lahko bi tudi s peto dodajal plin, če bi hotel oziroma če bi tko vozil - lahko nasloniš nogo od pete do prstov na pedalko plina ).
Jaz sem vozil renoje 15 let in po večini so imeli vsi kratek hod pedalke plina.
Ko sem prešaltal na BMW sem pritiskal na plin in kar ni bilo konca, razlika je občutna, pedalka je sigurno z enkrat daljšim hodom, pa še pedalka je polna se pravi od podna do vrha ( lahko bi tudi s peto dodajal plin, če bi hotel oziroma če bi tko vozil - lahko nasloniš nogo od pete do prstov na pedalko plina ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
ne res.. to bi mogla probat bi se čudla kk mali gas je. Brez skrbi sem sprobal pri drugih renojih to globino.. moja je res zelo manjša...Nebom pretiravo če rečem da je dolžina pritiska cca. 2-3cm. Neverjetno vendar je in nemogoče se je navadit, nogo daš malo bol trdo gr pa je povn gas.sinko napisal/-a:ja oprosti Tommy30 valda da lahko z peto pritiskaš èe je pa tudi stopalka drugaèe vpeta ko pa pri renoju, samo ne vem sn mel 19ko ki je mela na zajlo gas in zdaj laguno ki ma elektroniko pa nikjer nikoli nisem mel obèutka da ma stopalka kratek hod