povečana poraba z polnim gasom ?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Jan_nn

povečana poraba z polnim gasom ?

Odgovor Napisal/-a Jan_nn »

Lep pozdrav.

Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeče... Ali se (dosti)poveča poraba goriva če vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke določene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je večja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?

imam renault megana cope-ja 1.9 dti, 98km, letnik 99.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: povečana poraba z polnim gasom ?

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Jan_nn napisal/-a:Lep pozdrav.

Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeče... Ali se (dosti)poveča poraba goriva če vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke določene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je večja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?

Čimmanjkrat delaj to kar si napisal pa ti bo še nekja čassa delal avto.
To ni športni avto ( ok sej je kupe ) motor je pač traktorski.....čim manj gasa, čim manj obratov.....manjša je poraba. ( v poden gas ima max porabo al je na 2000 obratih al pa 4000 ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Jan_nn

Tommy30 napisal/-a:
Jan_nn napisal/-a:Lep pozdrav.

Ker imam zelo majhno/plitvo stopalko za gas (globina gasa) me zanima sledeèe... Ali se (dosti)poveèa poraba goriva èe vozim do 2000-2300 obratov pod polnim gasom potem pa prestavim v višjo, dokler ne dosežem neke doloèene hitrosti, kot pa bi vozil z pol gasa do isto obratov? Ali je finta v tem da je veèja poraba samo tedaj ko voziš (skoraj) do blokade oz. višjih obratov?

Èimmanjkrat delaj to kar si napisal pa ti bo še nekja èassa delal avto.
To ni športni avto ( ok sej je kupe ) motor je paè traktorski.....èim manj gasa, èim manj obratov.....manjša je poraba. ( v poden gas ima max porabo al je na 2000 obratih al pa 4000 ).
saj tudi sam hočem voziti z čim manjšim gasom, ampak je to tako smešno ker je gas resnično zelo zelo majhen, naštelat pa se baje ne da, ker je elektronski..
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Sej se človek navadi. Dobiš občutek in to je to.

Jaz sem vozil renoje 15 let in po večini so imeli vsi kratek hod pedalke plina.
Ko sem prešaltal na BMW sem pritiskal na plin in kar ni bilo konca, razlika je občutna, pedalka je sigurno z enkrat daljšim hodom, pa še pedalka je polna se pravi od podna do vrha ( lahko bi tudi s peto dodajal plin, če bi hotel oziroma če bi tko vozil - lahko nasloniš nogo od pete do prstov na pedalko plina ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja oprosti Tommy30 valda da lahko z peto pritiskaš če je pa tudi stopalka drugače vpeta ko pa pri renoju, samo ne vem sn mel 19ko ki je mela na zajlo gas in zdaj laguno ki ma elektroniko pa nikjer nikoli nisem mel občutka da ma stopalka kratek hod
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Jan_nn

sinko napisal/-a:ja oprosti Tommy30 valda da lahko z peto pritiskaš èe je pa tudi stopalka drugaèe vpeta ko pa pri renoju, samo ne vem sn mel 19ko ki je mela na zajlo gas in zdaj laguno ki ma elektroniko pa nikjer nikoli nisem mel obèutka da ma stopalka kratek hod
ne res.. to bi mogla probat bi se čudla kk mali gas je. Brez skrbi sem sprobal pri drugih renojih to globino.. moja je res zelo manjša...Nebom pretiravo če rečem da je dolžina pritiska cca. 2-3cm. Neverjetno vendar je in nemogoče se je navadit, nogo daš malo bol trdo gr pa je povn gas.
Jan_nn

ali če mogoče kdo ve, ali je možno nastavit gas?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

3 cm je pa res zelo malo, to nekej ne štima. Pri moji Laguni je čist normalno in na vseh renojih ki sem jih vozil.
ddejc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ddejc »

Greš na servis pa kupiš nov potenciometer stopalke plina. Seveda preveri prej mehanski pomik stopalke.
Odgovori