killah bee napisal/-a:Tuv certifikat se ne pojavlja samo v avtomobilizmu. Ubistvu je nek dokument, ki pove da je dolocen izdelek varen uporabniku za uporabo.
Poglej na kaki novejsi kavni mlincek spodaj, bos zasledil oznako TUV
Tako je tudi pri avtomobilskih delih, morajo biti varni, zato torej ta certifikat
sej to sm napisu....da je preizkusen, zagotavlja neko kakovost.....samo z drugimi besedami. Pogovarjamo pa se o avtomobilih, zato tudi TĂśV avtomotive....
Rekel bi da ste malce prevec lahkomiselnic.. nekaj bi homologirali pol pa kar nekaj druga dali gor... sej pa te policaji tudi niso tak nori, da nebi vidli ce pise v homologaciji recimo remus na izpuhu pa devito... ??
Mislim da je meja glasnosti 75db. Jankovec (DeVito) ti naredi izpuh znotraj teh meja in to "proda pravljico", da ga ne rabis homologirat, toda v resnici ni tako. Homologirat ga ne mores, ker zanj ne obstaja certifikat, ki ga izda strokovna institucija (kot je npr nemski TĂśV pa se par drugih imajo). Pri nas bi to teoreticno lahko naredil RTI, toda pridobitev taksnega papirja stane krepko cez milijoncek, narediti je pa potrebno za popolnoma vsak model avtomobila (beri tudi vsak tip motorja) posebej. Pri malih serijah se to nikakor ne splaca.
Jaz na sreco v 6 letih se nisem imel kaksnih tezav zaradi DeVito lonca, ceprav se precej grdo dere tudi v nizkih obratih. Res pa je, da ni glasen, samo glas ima mocnejsi)
Lp. Sem nov na forumu prebiral sem pa ga že od prej. No tako je stvar:
Tudi jaz sem kupil zadnji lonec od DeVito-ta. Le ta je bil pred tem homologiran na cliotu od tega katerega sem ga kupil. Avto je bil kupljen na renaultu tako da prejšnjega lastnika ne morem dobiti (lastnika ki je to homologiral) izpuh pa nima nobenih cifer tako da če lahko kdo "dobi" homologacijo bi bil hvaležen.
Zdej točno ne razumem situacije. Si kupil prvo izpuh pol pa avto al kk? Kaj homologacije nimaš? Če nimaš gor nobenih cifer na izpuhu ga ne boš mogel homologirat in tudi prejšnji lastnik ga ni mogel brez njih.
Če je pa že homologiran se lahko izda duplikat za homologacijo za tvoj avto in je to vpisano noter, ker to je vse v sistemu.
alora : oz. torej.
avto imam že neki časa. me je prijela volja in sem kupil izpuh devito, kateri je bil vzet dol in homologiran na drugemu cliotu (1.4 16v).
S tem sem hotel povedati da se ga je očitno nekako dalo homologirati.
Zdaj bi rad če lahko kdo zrihta tak papir. če se komu da.
Potem je imel verjetno kako ploščico s številkami na izpuhu pa jo je pobral stran. Mogoče včasih tudi to ni bilo potrebno. V glavnem danes brez številk in TUVa kjer se številke ujemajo ne boš naredil ničesar.