klima in ventilator
klima in ventilator
laguna 1.8 RT l. 95, avtomatska klima
Problem je sledeči:
ko mi laufa klima (v teh mrzlih dneh), se temperatura motorja dviguje in ko pride do "polja" kjer bi se mogu ventilator pržgt se ne pržge.. in temperatura raste in raste in pride zelo visoko. Ventilator se prižiga samo na cajte (ko zalafua kompresor klime), to je use uredu. Samo ni mi jasno zakaj noče prižgat ventilator za dalj časa, da ohladi mašino.
Če pa ne laufam klime, pa se ventilator prižge normalno takrat ko bi se moral in lepo ohladi mašino.
Termostat je nov.. star približno 3 - 4 mesece. A je mogoče termostikalo zjebano al pa kej??
PS: seveda je to ko avto stoji na mestu.
LP
Problem je sledeči:
ko mi laufa klima (v teh mrzlih dneh), se temperatura motorja dviguje in ko pride do "polja" kjer bi se mogu ventilator pržgt se ne pržge.. in temperatura raste in raste in pride zelo visoko. Ventilator se prižiga samo na cajte (ko zalafua kompresor klime), to je use uredu. Samo ni mi jasno zakaj noče prižgat ventilator za dalj časa, da ohladi mašino.
Če pa ne laufam klime, pa se ventilator prižge normalno takrat ko bi se moral in lepo ohladi mašino.
Termostat je nov.. star približno 3 - 4 mesece. A je mogoče termostikalo zjebano al pa kej??
PS: seveda je to ko avto stoji na mestu.
LP
Verjetno termostikalo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ko avto dlje časa stoji (se voda ohladi) odpri ekspanzijsko posodo da se izenači pritisk. Če je nivo med MIN in MAX je OK. Drugače ne. Če je pa ogret je ponavadi nivo malo višje. Gleda se pa pri hladnem motorju.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ti jo je samo ven zmetalo al si jo potegnil ven kar je bilo viška. Niso zaman oznake MIN in MAX.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG