crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
simmyR
Kraj: NM

crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane 2

Odgovor Napisal/-a simmyR »

pozdravljeni

Včeraj sem se spravil menjat radio na mojem meganu (megane 2, let. 2006) in se mi je pri menjavi iztaknil kabelček na katerem piše ILLUMINATION - RAZSVETLJAVA, in se je dotaknil tiste pločevine v katero vstaviš radio, povzročil se je kratek stik. Sprva se mi ni zdelo nič narobe, zvečer ko pa sem se vsedel v avto, pa sem videl da mi ne dela osvetlitev konzole za ventilacijo (ročna klima), osvetlitev original radia(drugače radio dela normalno) ter osvetlitev gumbov za vse štiri utripalke in zaklep celega avta.
Sedaj pa bi prosil za vašo pomoč, kaj bi lahko bilo narobe? Varovalke pod volanom sem gledal, vendar nevem katera bi bila taprava?
Renault Megane Grandtour
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Pri kratkem stiku ponavadi gre varovalka. Našel jo boš pa tak, da greš po vrsti, jih jemlješ ven in gledaš če je cela. Slej ko prej pa boš naletel na zanič varovalko. Na pokrovu varovalk, bi pa tudi moglo kazat katera je za kaj. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
simmyR

sm gledu tisto shemo varovalk, pa se ni nobena slikca ujemala s osvetlitvijo armature. Pregledal pa še nism vseh. No upam da je sm varovalka, da nism skuru vseh žarnic, oziroma diod
Renault Megane Grandtour
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Varovalka za osvetlitve je pri vozniku na levi strani. Na njej pa se mi zdi da piše "nekaj console".

Drugače pa do prvega dobrega električarja. Če si iz nm ti lahko svetujem zelo dobrega.
Uporabniški avatar
simmyR

no tolk da povem kaj je bilo narobe.
Po pričakovanjih je šla varovalka, ki se pa ni nahajala pod volanom ampak je bila v tisti plastični škatlici v motornem prostoru poleg akumulatorja, do katere je zelo otežen dostop. Mehanik mi je reku da je rabu skor več kot eno uro da je vse razdru in pršu do nje.
Renault Megane Grandtour
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Saj zato pa so originalni reno servisi tako dragi, ker rabijo mehaniki eno uro da vse dekle dol poberejo, da sploh lahko gredo delat obični servis :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Igi82

Re: crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane

Odgovor Napisal/-a Igi82 »

Imam enak problem pri cliotu 3 l 05 ,osrednja konzola mi ne sveti. Mogoče kdo ve kje se tukaj nahaja varovalka?
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Igi82 napisal/-a:Imam enak problem pri cliotu 3 l 05 ,osrednja konzola mi ne sveti. Mogoče kdo ve kje se tukaj nahaja varovalka?
Lahko je samo žarnica
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

V motornem prostoru, pri akumulatorju... Meni je tast 2x skuru to varovalko, ko je kratkostično vezal v dozi kabel za desno pozicijo in ozemljitev (saj dela, če uporabiš samo levega...). Pa označeno ni nič...

Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori