crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane 2
crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane 2
pozdravljeni
Včeraj sem se spravil menjat radio na mojem meganu (megane 2, let. 2006) in se mi je pri menjavi iztaknil kabelček na katerem piše ILLUMINATION - RAZSVETLJAVA, in se je dotaknil tiste pločevine v katero vstaviš radio, povzročil se je kratek stik. Sprva se mi ni zdelo nič narobe, zvečer ko pa sem se vsedel v avto, pa sem videl da mi ne dela osvetlitev konzole za ventilacijo (ročna klima), osvetlitev original radia(drugače radio dela normalno) ter osvetlitev gumbov za vse štiri utripalke in zaklep celega avta.
Sedaj pa bi prosil za vašo pomoč, kaj bi lahko bilo narobe? Varovalke pod volanom sem gledal, vendar nevem katera bi bila taprava?
Včeraj sem se spravil menjat radio na mojem meganu (megane 2, let. 2006) in se mi je pri menjavi iztaknil kabelček na katerem piše ILLUMINATION - RAZSVETLJAVA, in se je dotaknil tiste pločevine v katero vstaviš radio, povzročil se je kratek stik. Sprva se mi ni zdelo nič narobe, zvečer ko pa sem se vsedel v avto, pa sem videl da mi ne dela osvetlitev konzole za ventilacijo (ročna klima), osvetlitev original radia(drugače radio dela normalno) ter osvetlitev gumbov za vse štiri utripalke in zaklep celega avta.
Sedaj pa bi prosil za vašo pomoč, kaj bi lahko bilo narobe? Varovalke pod volanom sem gledal, vendar nevem katera bi bila taprava?
Renault Megane Grandtour
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pri kratkem stiku ponavadi gre varovalka. Našel jo boš pa tak, da greš po vrsti, jih jemlješ ven in gledaš če je cela. Slej ko prej pa boš naletel na zanič varovalko. Na pokrovu varovalk, bi pa tudi moglo kazat katera je za kaj.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
no tolk da povem kaj je bilo narobe.
Po pričakovanjih je šla varovalka, ki se pa ni nahajala pod volanom ampak je bila v tisti plastični škatlici v motornem prostoru poleg akumulatorja, do katere je zelo otežen dostop. Mehanik mi je reku da je rabu skor več kot eno uro da je vse razdru in pršu do nje.
Po pričakovanjih je šla varovalka, ki se pa ni nahajala pod volanom ampak je bila v tisti plastični škatlici v motornem prostoru poleg akumulatorja, do katere je zelo otežen dostop. Mehanik mi je reku da je rabu skor več kot eno uro da je vse razdru in pršu do nje.
Renault Megane Grandtour
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: crknila osvetlitev osrednje konzole na armaturi- megane
Imam enak problem pri cliotu 3 l 05 ,osrednja konzola mi ne sveti. Mogoče kdo ve kje se tukaj nahaja varovalka?
Lahko je samo žarnicaIgi82 napisal/-a:Imam enak problem pri cliotu 3 l 05 ,osrednja konzola mi ne sveti. Mogoče kdo ve kje se tukaj nahaja varovalka?
V motornem prostoru, pri akumulatorju... Meni je tast 2x skuru to varovalko, ko je kratkostično vezal v dozi kabel za desno pozicijo in ozemljitev (saj dela, če uporabiš samo levega...). Pa označeno ni nič...
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.