Platišča Laguna II na Megane III

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
cyber

Platišča Laguna II na Megane III

Odgovor Napisal/-a cyber »

Pozdravljeni!

Zanima me če mogoče kdo ve, oz. če kdo ve kje bi dobil informacije o tem, ali bodo "pasale" felgne z Lagune II na Megane III.

Namreč imam eno leto rabljena jeklena platišča z zimskimi gumami, ki sem jih imel na Laguni Grandtour II (205/55 16), in zdaj me zanima če jih bo možno zmontirati na očetovega Megana III?

Megane ima homologirano 205/55 16 in 195/XX 15.

Hvala in lep pozdrav.

Primož
cyber

Hmmm...

Zdaj sem malo še gledal po netu, in izgleda da ima Laguna 5x108 Megane pa 5x114.

Je možno to kako rešiti? Mislim, da sem enkrat bral nekaj o distančnikih, ali so bili celo ekscentrični šraufi? Ne me držat za besedo, ampak nekako imam to v glavi :) ...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ekscentrični šraufi ti pridejo v poštev če imaš majhno razliko kot racimo 4×98 in 4×100. Tvoja razlika je prevelika. Distančnike se da naredit ampak ponavadi dražje stanejo in je cenejše nabavit kaka druga rabljena platišča.
cyber

Sej ugotavljam, da je tudi sredinjska luknja večja pri Meganu, tak da bo treba druge felgne dobit. :(

Menja kdo jeklene felgne od Lagune II za felgne za Megana III? :D
Uporabniški avatar
Ama nesceiri

Odgovor Napisal/-a Ama nesceiri »

Pozdravljen!

Za res pametno ceno nabavim tvoja jeklena platišča za laguno II. Btw... kako v primeru menjave platišč "zazna" računalnik senzorje za tlak v pnevmatikah, ki jih ni?
cyber

V primeru mojih, jih zazna ker so senzorji gor :). Je pa treba sprogramirat...
Uporabniški avatar
Ama nesceiri

Odgovor Napisal/-a Ama nesceiri »

cyber napisal/-a:V primeru mojih, jih zazna ker so senzorji gor :). Je pa treba sprogramirat...
Z zasebnim sporočilom sem odgovoril na tvoje zasebno sporočilo. Upam, da se dogovoriva! 8)
Odgovori