Lp,
Imam majhen problem in sicer pri globini gasa. Stopalka za gas je namreč tako majhna(pritisk na gas-globina gasa), da se je skoraj nemogoče navaditi na tako majhno dolžino. Avto nima zajle za nastavitev, temveč ima elektronsko(sploh nevem kako se reče).
Zanima me če je možno na kakršni koli način povečati to razdaljo pritiska, saj velikokrat nehote(skoraj nemogoče je voziti s polovico gasa, ker je ta tako majhna) pritisnem povni gas in s tem posledično povečam porabo goriva...Butasto je tudi to, da če pritisnem za mm bol ali manj, je ralzlika. Sprobal sem globino gasa pri istih avtomobilih in ta je veliko večja.
Avto: renault megane cope, letnik 1999, 1.9 dti(98km).
Hvala za pomoč, Jan.
nastavitev globine stopalke (gas)
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
spodaj na dnu se mi zdi da je en naslon kamor naslone stopalka preveri če se naslone tam. Če se, potem probaj malo prestaviti. Če se pa tam ne naslone pa poglej malo nad stopalko na mehanizem če kje tam naseda.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
ne nikjer ne nasede. Finta je v tem,da je prostora od podna do stopalke se cca 5cm(ko je stopalka pritisnjena do konca). Saj ni kak druk problem,ko pa to da se ne mores nikakor navadit,in veliko vozim pod povnim gaso(predvsem v 1,2,3 brzini,dokler ne dobim neke dolocene hitrosti). Drugace je pa gas nastavlen ''do konca'',ker pridejo obrati do blokade....Sebastijan napisal/-a:spodaj na dnu se mi zdi da je en naslon kamor naslone stopalka preveri èe se naslone tam. Èe se, potem probaj malo prestaviti. Èe se pa tam ne naslone pa poglej malo nad stopalko na mehanizem èe kje tam naseda.![]()