Renault za drag race

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ne vem no, glede na to da je nekdo omenil da bo to low budget tuning iz strani 17 let starga fanta, potem na kakšne eksotične biturbo mašine lahko kar takoj pozabite. Tudi 2.0T je že kar precej draga zadeva. Tudi če jo kupiš iz rabitega Megana Rs in je recimo vse celo, mašina ne bo poceni in tudi vse to vgradit noter ni ravno levoročno opravilo. Sicer ne vem kako so razporejene kategorije v drag racing-u, ampak na njegovem mestu bi začel v najšibkejši, ker je tudi verjetno najcenejša. Če je to recimo do 1400ccm, bi lahko dal noter od 5 GTT mašino ali pa recimo 1.4 16V iz Clio-ta + turbina/kompresor. Pa je že to precej drago vse skp :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

kmetek napisal/-a:Ne vem no, glede na to da je nekdo omenil da bo to low budget tuning iz strani 17 let starga fanta, potem na kakšne eksotične biturbo mašine lahko kar takoj pozabite. Tudi 2.0T je že kar precej draga zadeva. Tudi če jo kupiš iz rabitega Megana Rs in je recimo vse celo, mašina ne bo poceni in tudi vse to vgradit noter ni ravno levoročno opravilo. Sicer ne vem kako so razporejene kategorije v drag racing-u, ampak na njegovem mestu bi začel v najšibkejši, ker je tudi verjetno najcenejša. Če je to recimo do 1400ccm, bi lahko dal noter od 5 GTT mašino ali pa recimo 1.4 16V iz Clio-ta + turbina/kompresor. Pa je že to precej drago vse skp :roll:
drag pr ns je na cajt.
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Al kaj?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

en safrane 3.0 V6 (quadra) se nahaja pri meni doma :wink:

sem tudi sam imel letos spet velike plane, da bi ta motor (oz. kasneje 3.0 V6 biturbo) in seveda ustrezno podvozje stlačil v majhen avto, pa se je končalo samo pri ideji...

zgodba žal (še) ni dobila epiloga, saj moreš met kr nekej cajta in pa seveda pretežni del izvest v lastni režiji, ker drugače je finačni zalogaj prevelik
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Jest bi se rajš lotu starejšega cliota, ker je veliko lažji. Zlajšal, notri dal motor od volvota 1.7t, ki po podatkih od urosr-a ima kar dober potencial in tistega malo stunal. Ta motor tudi ni drag. Katerikoli drug renaultov motor je ali predrag ali pa je treba vložit veliko denarja če ga hočeš kaj stunat, ker serijske ojnice, bati itd. premalo zdržijo.
Novejši clio B je pretežak in za to da bi ga toliko zlajšal ali dal toliko močnejši motor notri je preveč dela in ob enem predrago.
Da se res narest vse, sam vprašanje je vedno budget in pa namembnost vozila.

Pri nas je kolikor jest vem z drag-i bol slaba. Letos se mi zdi da je bil samo eden v murski, kateri je pa tako ali tako bil po kategorijah velikosti motorja (madžarski pravilnik). Se pravi NA do 1550ccm, NA nad 1550ccm(fwd in rwd posebej), Turbo do 1550ccm, Turbo nad 1550ccm(fwd in rwd posebej), 4wd se mi zdi. Bo Kovček več vedel ker je stalno v teh vodah.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Speedie

kmetek napisal/-a:Al kaj?
- sm mal premal povedu pa je cudn ispadl.:D

a ni blo pr ns tko da se kvalificiras po klasah glede na cas ki ga rabs da progo odpeljes in ne glede na konje oziroma moc avta.
Slika
Ritchey Watanabe

Uporabniški avatar
kovcek
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a kovcek »

Sekundni pravilnik je preteklost, to se vozi še samo v južni Evropi oz. na Balkanu :wink: saj je to pravilnik za taktizerje, ne pa za tiste, ki želijo voziti na polno, gledalcem pa tudi ni zanimivo gledati dvobojev, ko lepo vidijo, kako se pred ciljem prižigajo stop luči :roll:

Kar se pa tiče števila dirk v SLO, pa je pri nas vedno bilo in verjetno bo tako kot je (1-3 dirke na leto), zato smo se mi kar preusmerili na dirke na Madžarskem, kjer je močna mednarodna konkurenca in dirk tam ne manjka - so mislim, da kar tri prvenstva tam, tak da če se želiš navozit, lahko tekmuječ skoraj vsak vikend :)
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Naj da v cliota motor od R5 turbo + nitro pa bi znal it 11.5 na sprednjem pogonu ( seveda z nekaj predelavami motorja in avta )

Na KOE je vozil Italijan z R5 turbo + nitro pa ima najboljši čas 11.3 na Santa Podu

Če se tega fanta da mal prepričat pa naj da notri 1.7 turbo motor iz volvota ... Veliko boljši, že zaradi elektronskega vbrizga ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Re: Renault za drag race

Odgovor Napisal/-a Kiko »

kovcek napisal/-a:...jaz sem mu predlagal V6 iz safrana biturbo, a tega motorja ni tako enostavno za dobit...
Evo, sem se malce potrudil. :)

Na Hrvašem forumu sem dobil tel. številko od tipa, ki ima baje biturbota.
Ne vem ali je po delih ali je cel. No, tudi če ni, mogoče te pa on kam drugam napoti.

Telefonska št. je: +385 98 259 163

Številko mi je dal lastnik enega od dveh Biturbotov na Hrvaškem. :)

lp

P.s. Mogoče kaj takega? V kombinaciji s kakšno "turbinco" bi bil hudbija. Al se motim?

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... xl&asrc=pl
Slika
Uporabniški avatar
kovcek
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a kovcek »

Hvala...bom posredoval naprej
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Škoda mesarit original biturba samo zaradi motorja. Itak je to v osnovi navaden PRV motor. Kolektorji tako ali tako ne bi pasali v cliota, tako da bi blo treba narest custom. Menjalnika ne bi rabli, ker je narejen za 4x4 pri Biturbu in je ornk komad, ki bi pri cliotu prišel med zice (pa je še vedno narejen iz putra). Original Safi BiT itak fila z 0.45 Bar tlaka (motor je bil delan za 0.8 Bar, sam manjalnik ni zdržal 350 konjičev). Tko da pol bara lahko filaš tut na stock motor pa boš še vedno mel tistih 270 konjev. PRV motorjev je velik, pa tudi posebaj dragi niso. Glede na to da bo to drag avto, bi tako ali tako potreboval standalone management, tko da tudi original ECU in loom lahko kar stran vržeš. Pustite raje Biturbote za lastnike Biturbotov, ker je teh avtomobilov tako ali tako bilo samo 535. Pa še če motor odleti, biturba ne boš dobil, PRV pa.

PS: Pa če kdo slučajno ne ve, PRV je 3.0 V6 motor iz Citroena XM, Safrana, Lagune, Alpine,...

Pa ko smo že ravno pri tem. Glede na to da Alpine furajo PRV motor je en kup delov in znanja za tuning teh motorjev. Biturbov motor je pa od Hamanna in je bolj kot ne one-off. Samo za info, PRV v Venturiju je imel okoli 480 konjev, PRV E1/2, se pravi 24V, pa tudi po 600, tako da potenciala je dovolj...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Problem samo menjalnik...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Jah a pri biturbu ne bi bil? To da je ta FWD je pomoje sam prednost, ker tist komad zbasat v cliota je bolj optimizem. Razen če narediš tubular frame. Sam pol je pa itak vseeno če not zabašeš od audija 4.2 quattro.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

robi1000 napisal/-a:Biturbov motor je pa od Hamanna...
Od Hartge pa res :wink: .

Kar se tice drag renaultov je zame slednji eden bolj zanimivih :D :
http://www.youtube.com/watch?v=jpWuSlDF ... re=related

Tolko za vzpodbudo, marsikaj se da sestavitit :wink: .

Ce vas moti Chevy V8, je pa tule se bodoca raketa z Renaultovim V6, Z7X:
http://www.youtube.com/watch?v=Q8nfluqb ... 23&index=0

Mislim da je dec resil dilemo z menjalnikom :lol: !?

Je pa res, da tole niso glih low budget projekti, sicer pa kjer je volja je moc 8) .

Lp
Uporabniški avatar
Speedie

Fuego 85 napisal/-a: Kar se tice drag renaultov je zame slednji eden bolj zanimivih :D :
http://www.youtube.com/watch?v=jpWuSlDF ... re=related
laguna: Arias motor 7.4L 850HP at 9500rpm (pobrano z jutuba od lastnika flmckov)

drgac sm pa se jst enga najdu:

http://www.youtube.com/watch?v=-WChvnIs ... re=channel
Slika
Ritchey Watanabe

Odgovori