Sem ponosni lastnik cliota 1.2 bepop letnik 97 in me zanima par stvari
1. A je mogoče vgradit v avto servo pumpo in ali se sploh splača s tem ubadat?
2. Avto občasno ob toplem motorju močno trese... (k se peljem stopim na sklopko obrati padejo na 500 en čs cagr skače in skoči nazaj na 800) mogoče motorček prostega tega?
3. A je kakšna možnost da se nastavi ročka za luči tako da maš npr podnevi dolge samo za blendanje ko pa zasukneš pa za dolge kratke (novejši avtomobili... clio, megane itd)
Za nasvete in odgovore se vam že kr vnaprej zahvaljujem
Če ti paše od R5 komplet servo s pumpo jo imam doma....dam ti za male pare....pozanimaj se če je možno vgradit. Vsekakor se da ampak ni pa to tak enostavno kot menjava olja...
Za obrate bo kr kriv motorček prostega teka....
Za luči pa verjetno brez posredovanja v elektriko vozila ne bo šlo.
za servo pumpo pojma nimam mam sicer D7F motor sam vidu sm pa da pri tem motorju tut obstaja... morm se mal pozanimat če je treba dobit glih od te mašine pumpo al tut kakšna druga paše gor...
za luči sma pa s kolegom probala in je nekak možno sam k je mel avtomatsko luči naštelane je kluč obrnu da bi motor ugasnu pa je mašina še kr delala tko da... verjetno posebi varovalka pa kable na novo vezat
za motorček pa hvala lepa bomo jutr očistl k mam glih čas
1. je mogoče, vendar potrebuješ še drugo volansko letev in vse pripadajoče cevi, tako da vprašanje če se splača. Ta model clia ima za moj občutek tudi brez serva prijetno mehek volan.
2. očistiti motorček prostega teka
3. najbolje bi bilo dobiti namensko "škatlico", ki se vklopi v originalno inštalacijo, domače packanje ima lahko nepredvidljive posledice .
3. kot drugi avto sem imel cliota samo starejši letnik in sem veliko stvari vlagal v njega, kar pomeni da elektrika ni zatežena pri teh modelih, je pa problem če ne veš kaj delaš.
najboljša kombinacija je da kupiš elektroniko katera te stane cca 20€ in jo po načrtih vgradiš. poznam enega ki prodaja za 50€ avtomat pri katerem svetijo žarnice podnevi z 60% močjo.
druga možnost pa je da uporabiš dva releja dobiš jih na odpadih 12V 30A jim tuljavce vežeš vzporedno in priklopiš na konektor od radia, kontakte od relejev pa vežeš na luči najbolje je dobiti prave žice direktno pri stikalu ( da ti gorijo prednje in zadnje luči) in zakaj povežes na kontakte od radia zato ker se povečini radio ugasne ko aktiviraš zaganjač in isto bi se ti ugasnile luči, ne škodi pa montirat še kakšno varovalko.
da dodam ker sem se spomnil naknadno če vežeš na radio ne boš mogel imeti ključa v pred kontaktu ( ti bojo luči gorele), bolje da dobiš neko žico ki dobi napajanje direktno iz kontakta.
lp
Zadnjič spremenil matt79, dne 10 Okt 2009, 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.