upam da mu nisi res verjel
Cene goriva
Od jutri dražja dizel in kurilno olje
Cena najbolj prodajanega 95 oktanskega bencina se bo opolnoči znižala za 0,4 centa in bo znašala 1,142 evra na liter. Cena 98 oktanskega goriva se ne bo spremenila. Za liter tega goriva bo tako še naprej treba odšteti 1,165 evra.
Bosta pa od jutri dražja dizel in kurilno olje. Prvi bo dražji za 1,1 cent, nova cena za liter pa bo 1,061 evra. Za 0,6 centa bo dražji liter kurilnega olja, zanj pa bo po novem treba odšteti 0,611 evra.
vir: Finance
Cena najbolj prodajanega 95 oktanskega bencina se bo opolnoči znižala za 0,4 centa in bo znašala 1,142 evra na liter. Cena 98 oktanskega goriva se ne bo spremenila. Za liter tega goriva bo tako še naprej treba odšteti 1,165 evra.
Bosta pa od jutri dražja dizel in kurilno olje. Prvi bo dražji za 1,1 cent, nova cena za liter pa bo 1,061 evra. Za 0,6 centa bo dražji liter kurilnega olja, zanj pa bo po novem treba odšteti 0,611 evra.
vir: Finance
Opolnoči se bodo znižale cene naftnih derivatov. Iz Petrola sosporočili, da se bosta najbolj pocenila 95- in 98 oktanski bencin.
Nova cena 95-oktanskega bencina za liter bo tako 1,117 evra (oziroma za 2,5 centa manj), za liter 98-oktanskega bencina boste odšteli 1,139 evra (oziroma 2,6 centa manj).
Liter dizelskega goriva bo cenejši za 1,8 centa in bo po novem znašal 1,043 evra. Kurilno olje pa bo cenejše za 1,5 centa, kar pomeni, da bo liter znašal 0,596 evra.
Nova cena 95-oktanskega bencina za liter bo tako 1,117 evra (oziroma za 2,5 centa manj), za liter 98-oktanskega bencina boste odšteli 1,139 evra (oziroma 2,6 centa manj).
Liter dizelskega goriva bo cenejši za 1,8 centa in bo po novem znašal 1,043 evra. Kurilno olje pa bo cenejše za 1,5 centa, kar pomeni, da bo liter znašal 0,596 evra.
Najbolj prodajani 95-oktanski bencin se bo pocenil za 1,7 centa in bo po novem stal 1,1 evra. Cena 98-oktanskega bencina se bo znižala za 2,1 centa, po novem bo liter tega goriva stal 1,118 evra. Cena dizelskega goriva se bo znižala za 1,7 centa, za liter bo treba odšteti 1,026 evra. Prav tako pa se bo za 1,7 centa pocenil liter kurilnega olja, ki bo po novem stal 0,579 evra.
Vir: 24ur.com
edit: 2,1 evra->2,1 centa
Vir: 24ur.com
edit: 2,1 evra->2,1 centa
Zadnjič spremenil exr, dne 21 Sep 2009, 14:08, skupaj popravljeno 1 krat.
ajde dejte vi men povedat k je lih tema o bencinu ..in se mi neda vsega novega delat.. zdj ma petrol neki novi bencin (je tut reklama na TV-ju itd) a je ultimax... nvm točno
uglaunem eni pravjo bolš na petrlou tankat eni na omwju..
dejte zdj povedat kje je najbolš tankat omw al pa petrol ..kje majo kvalitetnejši benz.. ker je bolši ..itd itd.. še posebi zdj k je ta "novi" na petrlu ..in piše da je to oh in sploh dobr bencin.. =)
uglaunem eni pravjo bolš na petrlou tankat eni na omwju..
dejte zdj povedat kje je najbolš tankat omw al pa petrol ..kje majo kvalitetnejši benz.. ker je bolši ..itd itd.. še posebi zdj k je ta "novi" na petrlu ..in piše da je to oh in sploh dobr bencin.. =)
Najbolj se ti splača tankat na novejših bencinskih, ker imajo novejše rezervoarje. Sam tankam večinoma na agipu, edino zdaj sem ene dvakrat šel na petrol. Ultimax je dejansko malo boljše gorivo kot so ga imeli prej na petrolu, aditivi naredijo svoje.
Na omv pa ne hodim, ker so na našem koncu bencinske že stare in imajo dotrajane rezervoarje in vsakič ko tankam na omvju imam težave z avtom (izgublja moč na nizkih obratih).
Na omv pa ne hodim, ker so na našem koncu bencinske že stare in imajo dotrajane rezervoarje in vsakič ko tankam na omvju imam težave z avtom (izgublja moč na nizkih obratih).
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
no jzt mam na omv-ju enake tezave kot oorosh se pravi izguba moci na dolocenem obmocju obratov, z ultimaxom pa tega problema ni. Mam pa obcutek da je res odvisno bolj od same starosti crpalke kot pa od samega goriva, kot je oorosh napisu. Za enkrat pa ima ultimax moj glas.

Drive it like you stole it.
Član Renault kluba Slovenije
Da se boš še malo bolj čudil; prejšnji avto niti pod razno ni prebavljal omvja, s polnim tankom sem naredil 450 km, s petrolom ali agipom pa skoraj 600 km. Pa sem imel vedno isti način vožnje. Problem ni v samem gorivu, ampak v njegovem skladiščenju.vBoy08 napisal/-a:oorosh, tvoja izjava me pa čudi.
vsi namreč pravijo obratno (NE Petrol, tankaj OMV)... no, jaz tankam na OMVju in sicer Carrera 95Ultimax 95 se mi pa zdi čist enak ko navadn 95...
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane