Sem lastnik Lagune II. Je letnik 2006 z 1.9 dci motorjem in 131 KM. Po števcu imam narejenih 112000 km, problem pa je sledeč. Ker sem avto ravnokar kupil in v izogib težavam sem dal narest veliki servis. Menjani so vsi jermeni, šponarja, vodna črpalka, olje v motorju, menjalniku skratka vse. Ker sem se hotel prepričati, da je z avtom vse ok, sem dal pregledati še turbino k Beji pod Šmarno goro. Turbino pregledajo in jo dobim nazaj v 6-ih urah. Pravijo, da zračnosti ni, da so jo sčistili in scentrirali. Dam turbino mehaniku, jo vgradi in včeraj grem po avto.
Ko se peljem se sliši turbina, vendar dosti bolj kot prej. Zdi se mi tudi, da avto ne potegne tako kot prej, vendar se bom o tem prepričal še danes. Je možno, da so mi pri Beji kaj zaje.. pri turbini ali se mora "ulaufat" glede na to da je bila odprta in da je v avtu novo olje, ki jo maže?
Druga stvar je zvok, ki prihaja od jermenov, je pa to ponavljajoč žvižgajoč zvok. Vprašam še enega mehanika, ki mi reče, da so jermeni preveč našponani. Kličem nazaj tega, ki mi je delal servis pravi, da se sliši ali tist napis, ki je na novih jermenih ali pa je ena plastika, na pokrovu jermenov, ki oddaja zvok. Mu rečem če je možno, da so jermeni preveč zategnjeni pa pravi da ne ker imajo "šponarji" avtomatsko zategovanje.Je to res? Pravi, da naj avto vozim in če v ponedeljek ne bo bolje naj pripeljem na pregled. Skrbi me, ker od ta velikega servisa isto dela na cliotu naše mati, zdaj pa še meni. Ta drug mehanik mi pa pravi, da zdaj jermen preveč obremenjuje glavno gred, tako da ne vem, ker če se mi kaj uniči bom znorel.
Tretja stvar pa je klima. Ta rabi zelo dolgo, da začne mrzlo pihat. Navadno traja tudi po 15 min pa še potem se mi zdi, da to ni maksimum. Je možno, da plin še ni bil nikoli menjan in da zato traja ali pa je kje drugje problem. Se pa sliši vklop kompresorja in pa cevi so trde, kar pomeni, da v njih je pritisk.
Sem pa lastnik Renaulta že vsaj deset let od prvega R 4 aka. katrca,R Clio,R 19 16V 2X,R Megane in vse popolnoma brez okvar.
Ta Laguna je letnik 2006 in najnovejši avto, kar sem jih imel. Je lepa in udobna da ne morš verjet, vendar me skrbi za mehaniko. Upam pa da mi boste na forumu pomagali z nasveti, da sem bom lahko še dolgo vozil z njo.
Ja pa opravičujem se za dolgovezenje