Pregled pnevmatik?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Pregled pnevmatik?

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Mene pa zanima kam lah nesem zimske gume na jeklenih platiščih, da jih nekdo k se na to bol spozna pregleda, zavrti in pove al so še dobr eza letos al ne. Shranjene sem meu namreč bol tko-tko (na kozolcu pod streho sicer, ampak v nezaprtem prostoru) in zdej nevem al so še dobre al ne... Za moje pojme zgledajo super :shock: ampak na to se res čist nč ne spoznam kok more bit profila itd. pa če je ravna.

par fotk...

Slika
Slika
Slika
Slika

zgledajo še kr no... ampak vseen bi rd dau enmu k se na to spozna da zmer profil?! centrira?! skratka... da ne bo pol pršla zima, jz bom menju kola in v prvem ovinku šu pošrek brez ročne =D
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Tole ti bo pomagalo. Drugače je pa vulkanizerjev malo morje na našem koncu, sam bi šel sem ali pa sem.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Do mene ti je verjetno malo predaleč it ne ;) Kdaj si kupil gume? Kater letnik so? To vidiš na boku gume kjer piše DOT potem pa zraven v okvirčku 4 cifre. Recimo 4207. To pomeni 42. teden leto 2007. Če so mlajše kot 3 leta je še vredu. Kaj je več kot 5 let je verjetno guma pretrda. Profila mora bit za zimo 3 mm. Za lastno varnost bolje da gledaš nekje 4 mm ker na določenih mestih je lahko 3 mm.
ddejc

Odgovor Napisal/-a ddejc »

Ti že po sliki lahko rečem, da imaš še dovolj profila. Če jih boš meril bo pa vrjetno okoli 5mm (vrjetno malo prek 5, sklepal po prvi sliki).

Ko bo premalo profila bo profil zravnan z označenim na sliki.

Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Odvisno kuk se voziš. Meni recimo take celo zimo ne bi zdržale.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Teli eskimi zgledajo super, tako da če niso bulaste so čisto OK. To boš pa itak čutil, ko jih boš zmontiral. :wink:
Slika
edi

Odgovor Napisal/-a edi »

ti tele gume kr lepo vrži na avto pa nekomplicerej marsikdo bi se tepel za take gume. :D kluč u roke pa gasa do pasa :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Itaq da so še za eno zimo najmanj! :) drgač pa jaz kupujem take gume :) Zmeri se lahko profil tudi z šublerom :) Če veš kaj je to :P
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Odgovori