Pozdrav, zanima me če se je že kdo lotil popravila nedelujoče nastavitve ledvenega dela naslona voznikovega sedeža.
Jaz se mislim tega lotit danes/jutri, pa me zanima če bo šlo mcgyver style, ali bo vseeno potrebno nabavit kakšen kos.
Na nemškem forumu sem našel enega, ki so mu rekli, da bo treba nov kompleten sedež - klasika za reno
Bi blo lepo od mene, žal nisem mislu na forum, ko sem delal, tako da slik nimam, pisat pa ni kaj dosti več, kot sem že.
Po dialogysu odpreš naslon sedeža, pri tem ne greš točno po navodilih, ampak odpreš samo spodnji del naslona - delno snameš samo prevleko (pena ostane na mestu). Pogledaš z zadnje strani in opaziš 2 bovdna, katerih žice se pripenjata na konstrukcijo sedeža L in D v višini ledvičk ali malo višje.
Nato rešiš nastalo situacijo v odvisnosti od tega kako se znajdeš, jaz sem najprej odščipnil par cm bovdna, polotal še zdravo žico, jo odščipnil tam, kjer se je začela cefrat, potegnil skozi 2 luknji in na drugi strani sedeža fixiral z elektro spojko. Se mi pa zdi, da ne bo ravno za dolgo, žica je definitivno prešvoh. Naslednjič bom najverjetneje dal močnejšo zajlo, ki bo žal fiksna - samo med levo in desno vertikalo, gumb bo torej brez funkcije.