Twingo ne vzge
Voznik nima nič s tem. Če se določene zadeve pravočasno ne menjajo pride do tega. Zdej moraš samo ugotovit kaj je narobe. Svečke si menjal. Pol gledaš kable. Ti maš še verjetno motor brez tuljav tk da lahko da je kaj še z razdelilno kapo narobe.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- matejpurgar19
Kaj pol en cilinder sploh ne dela? Ali samo občasno dela? Vseeno probaj svečko iz enga drugega cilindra ki dela dat v tega pa pol opazuj kaj se dogaja.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Tako, pa smo odkrili razlog težav
In sicer smo zmerili kompresijo in je bila na 1. in 4. ventilu previsoka na 2. pa 3. pa prenizka, torej smo sumili da se nekaj dogaja med 2. in 3. ventilom - in tako je tudi bilo. Dihtunga na glavi motorja je bila med 2. in 3. ventilom prežgana oz. kot bi bila prebita.
Tako da se bo zdaj zamenjala dihtunga pa pobrusila glava, lepo spucal motorni prostor, ker je že ravno pol mašine zunaj
Pa jermen bomo nov dali da ga nebo kje raztrgalo ko ga damo nazaj in še enkrat našpanamo.
Potem pa sestavit vse nazaj in Twingec mora naprej, v nove zmage
Sem kar srečen da je tako izpadlo, da ni kaj hujšega..
In sicer smo zmerili kompresijo in je bila na 1. in 4. ventilu previsoka na 2. pa 3. pa prenizka, torej smo sumili da se nekaj dogaja med 2. in 3. ventilom - in tako je tudi bilo. Dihtunga na glavi motorja je bila med 2. in 3. ventilom prežgana oz. kot bi bila prebita.
Tako da se bo zdaj zamenjala dihtunga pa pobrusila glava, lepo spucal motorni prostor, ker je že ravno pol mašine zunaj
Pa jermen bomo nov dali da ga nebo kje raztrgalo ko ga damo nazaj in še enkrat našpanamo.
Potem pa sestavit vse nazaj in Twingec mora naprej, v nove zmage
Sem kar srečen da je tako izpadlo, da ni kaj hujšega..
Sm čist pozabu tuki pisat... Ja senzor smo dal ven, ugotovil da bi bolš blo da novga kupim ker se ga neda spucat. Sam sem pa ugotovil da števec zdej skos dela... Čudn mi je to vse skupSerge| napisal/-a:No danes če bo vse po sreči, grem pregledat senzor na menjalniku in senzor vžiga... Še poročam..![]()
Edino kar se mi dopade pr mojmu Twingiju je, da ko števec ne dela avto Vleeečččeeeee ko svija
Sam zdej je pa nastopil NOVI PROBLEM:
A mi lahko kdo Lepo Prosim razloži kako se je Motorno olje znašlo v posodi od Zračnega filtra?!
HHIIILLLLFFEEEEE!!!!

- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Nejverjetnejša možnost za olje pri zračnem filtru je, da motor proizvaja veliko oljnih hlapov, ki gredo skozi iberlavf na pokrovu ventilov v sesalni kolektor. Rešitev ni najbolj ekološka saj moraš potem te hlape nekje speljat ven.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Verjetno je kaj s samim štarterjem narobe. Jaz sem imel tak problem na Cliotu 1 1.2 D7F motor. Avto mi je komaj vžigal. Potem sem zamenjal akumulator, ampak še vedno ni bilo to to. Še vedno je slabo obračal. Potem sem snel štrater, ga odnesel avtoelektrikarju ki mi ga je obnovil in potem je delalo brez problema.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
senzor mrtve točke. Točn to je men delal. Ko je začel zajebavat. je rahlo dvignil obrate, ko si pa gas dal pa je crknu. Sem zamenjal omenjeni senzor pa dela kot urca. Računalnik verjetno ne dobi pravega signala, kdaj naj da iskro na svečke.Mogoče signal dobi-oziroma ziher, ker drgač ne bi užgal, sam lahk da ga dobi prehitr al pa prepozn al pa ni dost močan signal. To funkcijo je včasih opravljala razdelilna kapa. Zdaj ko pa je v avtih en kup elektronike, pa samo sranje.
Zadnjič spremenil bkolbic, dne 03 Nov 2009, 09:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Mogoce ima starter samo slab kontakt z accujem (oksidirani kontakti ali skurjen kabel). Najlaze probas tako, da s kablom za pomoc pri vzigu zvezes + pol accuja ter + kontakt na starterju (isto se za -). Pazi, da se ti pri vziganju (tresenju avtomobila) ne staknega in povzrocita kratkega stika.
Ce ne bo pomagalo je pa starter...
LP
Ce ne bo pomagalo je pa starter...
LP