Twingo ne vzge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

B|ind napisal/-a:Eno nahitrco.. :D
Simptomi:
- trokiranje na mestu ( avto včasih skoraj že vgasne, potresuje )
- pri speljevanju avto zamori
- avto ima očitno pomanjkanje moči - kot bi mel zadaj prikolico s 500kg tovorom

To so bili simptomi, kašna mislite da je bolezen ? :D
Pa dej že zamenjaj ta senzor.....menda ne pričakuješ da se bo sam popravil????? :roll: :roll: :roll:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Whyte
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Whyte »

Senzor zgornje mrtve točke.

Če ne znaš oz se ti neda, pošlji PM in ti jaz uredim. Sem jih menjal že toliko da ne štejem več
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

pri punci na twingotu je bil ta senzor hin in je verglal v prazno, včasih pa vžgal normalno. če maš možnost priklopi na računalnik in ti pokaže. lahko pa brez problema sam zamenjaš. sta samo dva šraufa mislim da in pa dva kabla skupaj zalotaš.
Slika
Uporabniški avatar
B|ind

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Težave z vžigom so odpravljene, v nedeljo se bo zamenjal ta senzor.

A ne vidite da sem napisal nove težave ?!?
Ali mislite rečt da so tisti simptomi povezani s tem senzorjem ? Kar močno dvomim.. pa čeprav nisem mehanik.. ?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj svečke si menjal kaj? Nagaja samo en cilinder al vsi?
Uporabniški avatar
B|ind

Svečke so stare 14dni.
Kak naj vem kolk cilindrov nagaja ?
Uporabniški avatar
schik

Mogoče slabi kabli? Če jih primeš in te strese pol definitivno prebijajo. Lahko pa tudi da te ne strese ampak so vseeno slabi.
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

Kaka bedna ej, zle sm šele temo vidu...
Isto se men dogaja, EH Pederski Twingo... Vžiga Ne, Števc Jebe... :roll:
Slika
Uporabniški avatar
B|ind

:D

Včeraj mi je en rekel da lahko preverim če celinder dela tako da med tem ko avto laufa istaknem kabl dol iz svečke in če ne crkne potem cilinder ne dela ?
Je to res ? Al so bile to gostilniške fore ? :D

Pa da preverim sklopko tako da avto prižgem, dam v 5. prestavo zategnem ročno in spustim sklopko, če avto en crkne je sklopka zanič ?

Kakorkoli že, v nedeljo ga dobi v roke mehanik da ga porihta.

Serge|, men je avto deloval 2 leti brez napake. Zdaj pa kar na enkrat vse narobe :D Veš kak je, ko ima hudič mlade..
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

B|ind napisal/-a::D

Včeraj mi je en rekel da lahko preverim če celinder dela tako da med tem ko avto laufa istaknem kabl dol iz svečke in če ne crkne potem cilinder ne dela ?
Je to res ? Al so bile to gostilniške fore ? :D
Bo kr držalo :) Ker če ni razlike ko kabel vn potegneš, pol pomeni da ta cilinder ni delal. Aja pa če se voziš na 3 celindre ti to ZELO odsvetujem, ker jaz sem šel na tak način samo od Viča do Šiške (Lj) in mi je šel katalizator...
Uporabniški avatar
Tommy30

Načeloma je lahko z sajami zabasana loputa zraka....krajše vožnje po mestu itd...
Zadevo snami in očisti z kakim dobrim čistilom in spet bo deloval kot mora.

Pri mojem Twingecu delamo to vsako leto ko ima servis, pa deluje kot urca....V 6 letih nisem menjal nič razen zadnjih cilindrčkov ( pa še to zaradi neuporabe ročne zavore ).
Uporabniški avatar
schik

Če ti avto dela po treh cilindrih pol itak skoraj da nima moči. Ko avto laufa potegneš kabel. Če se nič ne zgodi pol ta cilinder ne dela. Če pa avto crkne ali slabše laufa pol je tu vse vredu. In tak probaš vse 3.
Če ti pa avto dokaj normalno vleče in samo trokira pol sploh ni tu problem.
Kable testiraš pa tako da ko je temna noč in ugasnjene luči zalaufaš avto in gledaš če se pri kablih kaj iskri. Če se da, so kabli hin.

Tommy30, zadnji cilinderčki delajo vsakič ko pritisneš na zavoro. Ročna pa nima veze z njimi. Ročna je na zajlo.
Uporabniški avatar
Tommy30

schik napisal/-a:Če ti avto dela po treh cilindrih pol itak skoraj da nima moči. Ko avto laufa potegneš kabel. Če se nič ne zgodi pol ta cilinder ne dela. Če pa avto crkne ali slabše laufa pol je tu vse vredu. In tak probaš vse 3.
Če ti pa avto dokaj normalno vleče in samo trokira pol sploh ni tu problem.
Kable testiraš pa tako da ko je temna noč in ugasnjene luči zalaufaš avto in gledaš če se pri kablih kaj iskri. Če se da, so kabli hin.

Tommy30, zadnji cilinderčki delajo vsakič ko pritisneš na zavoro. Ročna pa nima veze z njimi. Ročna je na zajlo.
Ja sam ful švohnej delajo zadnje zavore kot sprednje.
Pri mestni vožnji npr do 60 km/h sploh ne rabiš toliko zavor, malo bremzaš z motorjem, pa pred semaforji ustaviš z čisto rahlim bremzanjem.......
Uporabniški avatar
schik

Tommy30 napisal/-a: Ja sam ful švohnej delajo zadnje zavore kot sprednje.
Pri mestni vožnji npr do 60 km/h sploh ne rabiš toliko zavor, malo bremzaš z motorjem, pa pred semaforji ustaviš z čisto rahlim bremzanjem.......
To že, delajo z manjšo močjo ampak še vedno delajo in to vsakič ko pritisneš zavoro. Tudi če na mestu stojiš in jo držiš. Sej ponavadi zadnje pakne prej dol odpadejo kot pa se obrabijo in se takrat tudi cilindri menjajo.
Uporabniški avatar
B|ind

Tako, smo ugotovil da en celinder ne dela.

Zdej me pa zanima zakaj najpogosteje pride do tega ? Krivda voznika, ali se to pač zgodi da crkne ?
Odgovori