servis na 120 000 km Clio 1.5 dCI
Garancijo imaš eno leto na delo in nadomestne dele
Če kupiš dele v trgovini imaš na te dele ( z računom) tudi eno leto garancije.
Če ti vtrga zobati jermen in si servis delal na pooblaščenem servisu, ti bodo zamenjali tisto kar se je strgalo ( torej zobati jermen)
Da si zaradi strgane jermena moral zamenjati še vse ventile, dihtungo na glavi, olje ... tega ti servis ne bo kril.
Če kupiš dele v trgovini imaš na te dele ( z računom) tudi eno leto garancije.
Če ti vtrga zobati jermen in si servis delal na pooblaščenem servisu, ti bodo zamenjali tisto kar se je strgalo ( torej zobati jermen)
Da si zaradi strgane jermena moral zamenjati še vse ventile, dihtungo na glavi, olje ... tega ti servis ne bo kril.
Go HARD or Go HOME
To mi ne pomaga nič.
Pomagala bi izjava: "če smo vam zamenjali zobat jermen in vam ta useka v naslednjem letu, potem vam bomo brezplačno krili vso škodo, ki je zaradi te napake nastala na motorju. Mi smo ta pa ta servis, vljudno vabljeni".
Vse ostalo je mešanje megle. Imam žal preveč izkušenj s servisi, da bi še nasedal. Neki je reklama, neki pa nuja po zaslužku.
Pomagala bi izjava: "če smo vam zamenjali zobat jermen in vam ta useka v naslednjem letu, potem vam bomo brezplačno krili vso škodo, ki je zaradi te napake nastala na motorju. Mi smo ta pa ta servis, vljudno vabljeni".
Vse ostalo je mešanje megle. Imam žal preveč izkušenj s servisi, da bi še nasedal. Neki je reklama, neki pa nuja po zaslužku.
Laguna Coupe GT dci 180
Adejdejdej
Ko sem jaz kupoval dele, sem poslal kar nekaj povpraševanj, pa je bilo najceneje v anetu, pa sem nafehtal še dodatno nekaj popusta in je bilo skupaj okoli 240€.
EDIT:
evo cene od lanskega leta ( če odštejemo še nosilec in ležaj) clio 1.5dci 82 l.03:
-zobati jermen 48eur (gates)
-mikro jermen 14eur (gates)
-napenjalec jermena 49eur
-olje ELF 5W40 5L 66eur
-zracni filter 8eur
-filter olja 4,5eur
-vodna crpalka 40eur
-mikrofilter kabine 8eur
-cistilec goriva 25eur
-Zgornji nosilec motorja 50eur
-Lezaj zadnjega kolesa 23eur
Ko sem jaz kupoval dele, sem poslal kar nekaj povpraševanj, pa je bilo najceneje v anetu, pa sem nafehtal še dodatno nekaj popusta in je bilo skupaj okoli 240€.
EDIT:
evo cene od lanskega leta ( če odštejemo še nosilec in ležaj) clio 1.5dci 82 l.03:
-zobati jermen 48eur (gates)
-mikro jermen 14eur (gates)
-napenjalec jermena 49eur
-olje ELF 5W40 5L 66eur
-zracni filter 8eur
-filter olja 4,5eur
-vodna crpalka 40eur
-mikrofilter kabine 8eur
-cistilec goriva 25eur
-Zgornji nosilec motorja 50eur
-Lezaj zadnjega kolesa 23eur
Zadnjič spremenil Stupo, dne 17 Sep 2009, 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Mene je na cliotu 1 D7F motor pršu velik servis 200€. Zobati in mikro jermen, filter olja, olje, šponari in vodna pumpa. Na meganu 1 1.4 16V isti servis (edino ležaj je bil še zraven) pa okoli 300€. Razlika cen je v materialu pri določenih motorjih.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Nikoli ne dobiš vsega tega za takšen denar. Jaz sem dal za vse to z delom vred 220eur. Pri popoldanskem fušeru sem nabavil material, delo pa mi je naredil za 20eur ker smo znanci...Stupo napisal/-a:Tole je pa nekam pocenicliaš napisal/-a:velik servis za 1.5dci na 120.000 ali 5 let.Narediš ga pa v Mariboru za 250€ od tega je 150€ material.![]()
Za 150€ dobiš 5L olja ELF, vodno pumpo, šponer, jermen, mikro jermen, filter olja, filter zraka, filter goriva in mikrofilter?
Drugače pa tam nekje 300eur dalje .
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Evo cene od danes iz Motomata(kot primer).
In sicer:
zobati jermen - 40,00€
mikro jermen - 12,60€
napenjalec jermena - 60,00€
zračni filter - 15,00€
filter olja - 6,90€
vodna črpalka - 39,00€
mikrofilter kabine - 11,70€
čistilec goriva - 33,90€
zadnje zavorne obloge(pakne) - 69,90€ (z ABS) ali 39,00€ (brez ABS)
4L hladilne tekočine - 4,48€/liter
olje Elf Excelium 5w-40 25 eur(ni blo kupljeno v Motomatu)
Na vse skupaj je možno dobiti še 15-20 % popusta.
Potem pa ostane še delo - to je pa po dogovoru.
Tko, da ja material za 1.5 DCI je cca 250 eur.
In sicer:
zobati jermen - 40,00€
mikro jermen - 12,60€
napenjalec jermena - 60,00€
zračni filter - 15,00€
filter olja - 6,90€
vodna črpalka - 39,00€
mikrofilter kabine - 11,70€
čistilec goriva - 33,90€
zadnje zavorne obloge(pakne) - 69,90€ (z ABS) ali 39,00€ (brez ABS)
4L hladilne tekočine - 4,48€/liter
olje Elf Excelium 5w-40 25 eur(ni blo kupljeno v Motomatu)
Na vse skupaj je možno dobiti še 15-20 % popusta.
Potem pa ostane še delo - to je pa po dogovoru.
Tko, da ja material za 1.5 DCI je cca 250 eur.
sej nočem bit pameten sm brembotovi diski narjeni u turčiji so tok u piz...i da se ti še sanja ne!!! vsaj 40% turških diskov začne trest prej kot v 5000 prevoženih kilometrih! vrjem da ni dobra roba pa naj se oni še tako trudjo. tud elf-ovo olje lahko kupiš ceneje samo prej preberi katera država ga izdeluje potem pa se pozanimaj o kvaliteti originala in ponaredka.dolenc napisal/-a:Po mojem gre pa okrog tega kje je del narejen olj za predsodek. Èe Brembo diske delajo v Turèiji mislim da niso niè slabši, saj se bo Turek bolj potrudil kot Italijan, da bo dobro naredil ker od tega živi in bo posel obdržal, imajo pa tudi nadzor kvalitete.... Poleg tega Najkice delajo v Aziji pa jih v Evropi in Ameriki ne morejo prehvalit kako kvaliteten copat je to....
Govorim o tem, da je Gates jermen narejen v Turèiji zelo verjetno enake kvalitete. Za turški jermen znamkhe Murxhi... pa bi rekel da je slabe kvalitete ja....
Tole bo pa kar držalo. Na poti od servisa enkrat konkretno zabremzal na AC in gotovo - n krat stružil in na koncu vrgel dol. Tolko o Brembo diskih za par € ...edi napisal/-a:sej nočem bit pameten sm brembotovi diski narjeni u turčiji so tok u piz...i da se ti še sanja ne!!! vsaj 40% turških diskov začne trest prej kot v 5000 prevoženih kilometrih!