Zavore na r5
Mas komplet al sam zadnje? Ker jaz imam sedaj samo zadnje prednje pa serijske od dizla, kater ima mocnejse od serijske kamspuske 1.1. In je ze samo z zadnjimi razlika ogromna.....in me hudo daje firbec kako, bo ko bodo se spredaj zavore od megana in brembo narezanimi diski s ferodo racing ploscicami.....
Komplet zavore mam od R5GTT + zadaj torzija od R5GTT...
Edino glavni zavorni celinder sem kupil novega, ampak ne vem a je od GTT al ni (na njem pise 20). Podtlacni ojacevalnik zavorne sile sem pustil pa original. Definitivno je razlika ce so zadaj diski - ob mocnem zaviranju se avto ne postavlja toliko na nos, pa se pregrejes jih bistveno tezje kot bobne.
Lisko: z takimi zavorami bos mogu pogledat v vzvratno ogledalo predn bos zacel bremzat....
Problem namrec ne bo vec a se bos ustavu ampak ali se bo ustavu tist za tabo...
Edino glavni zavorni celinder sem kupil novega, ampak ne vem a je od GTT al ni (na njem pise 20). Podtlacni ojacevalnik zavorne sile sem pustil pa original. Definitivno je razlika ce so zadaj diski - ob mocnem zaviranju se avto ne postavlja toliko na nos, pa se pregrejes jih bistveno tezje kot bobne.
Lisko: z takimi zavorami bos mogu pogledat v vzvratno ogledalo predn bos zacel bremzat....
Problem namrec ne bo vec a se bos ustavu ampak ali se bo ustavu tist za tabo...
zasilna vrjanta je da se nardijo puse iz bendix zavor in se uporabjo orginal sraufi, sam to je res samo zasilna oz., nepriporocljiva, druga vrjanta pa je, it v trgovino in kupit sraufe z 1.25 korakom, dolzine 30mm se mi zdi, tretja vrjanta pa je vzet srafue od kateregakoli klijota ali pa 19ke ali pa 21ke, od gtt 5ke, ker od navadne petke ne bo pasal.Godward napisal/-a:na 1.1 campus sem dal zavore od gtt, ampak mam problem ker je zdaj sravf predolgi. kak ste vi resli ta problem? a pase od 1.4 five lucas bremz sravf? ker jaz mam bendix zavore original in majo tiste dolge sravfe
navadne grejo brez problema, takoj ko z fleksom pobrusiš one male robeke na felgah, sam tist kar je slab odlitek od felge, da ne bos kaj vec brusu.Godward napisal/-a:ja ***** jaz sem isko povsod po mb šraufe in nimajo nikjer takih![]()
(šele zdaj opazo tvoj post)
eno vprašanje: ne grejo mi več železne felne gor navadne od campuske , ker mi čoha po čeljusti. a grejo mogoče kere druge 13ke gor od kakega renoja al rabim kaki distančnik? zima se približuje...
- matejpurgar19
Jaz sem dal od megana coupe gor zavore pa mi ne grejo niti slučajno original feltne od petke gor. Morjo bit 6.0J ker 5.5J ne gre gor. 6.0J so pa mele 19tke če se ne motim in vrjetno tut prvi megani sam pomoje so mel že 6.5J.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09