1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

schkorc napisal/-a:@mloncar: A to je ta pičipoki od včeraj :D....
BTW Za mojo 5ko me je pa strah, da se ne bo revica zdaj prehladila :shock:. Očitno bom moral tokrat prvič uporabiti termostat, ker novi hladilniki (zaenkrat) hladijo zelo učinkovito :shock: 8).

LP, Primož
Ne mi rečt, da je vse zmontirano? Kapo dol za tako hitro montažo :lol: Lambda je že na svojem mestu?
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

mloncar napisal/-a:
schkorc napisal/-a:@mloncar: A to je ta pičipoki od včeraj :D....
BTW Za mojo 5ko me je pa strah, da se ne bo revica zdaj prehladila :shock:. Očitno bom moral tokrat prvič uporabiti termostat, ker novi hladilniki (zaenkrat) hladijo zelo učinkovito :shock: 8).

LP, Primož
Ne mi rečt, da je vse zmontirano? Kapo dol za tako hitro montažo :lol: Lambda je že na svojem mestu?
Lambda še ni zmontirana, je pa zato popravljen naklon koles :). Ne boš verjel, zdaj celo prav stojijo amortizerji :D... Drugače pa zdaj so na vrsti zavore. Ploščice (sprednje, zadnje in Gregove ta velike) so baje že doma (v enem dnevu) :a2_Fredy_kul... in ti o enem mescu čakalne dobe.... res je pa treba v IT it po njih :). V petek dobim nove diske (in zajle :)), in še zadnjič poskusim ročno brez hidravlike, potem se pa res vdam.

Aja v petek si rezerviraj popoldne, pa avto imej sestavljen... bomo malo cvilili :wink: .

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r

Naslednjič ne bom več naročeval preko IST ampak direkt iz Italije.

Za petek nič ne obljubim.. ..se bom pa potrudil.
melonca'r

Zardi težav z zadnjimi zavorami nisem mogel nastopiti na avtoslalomu Ivarčko jezero :cry:

Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kak pa zadnja kuma stoji :S :) Prev smešno z ostalo karoserijo. a pridejo GTT obrobe?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
melonca'r

Zadnja prema od 16Vja je 6cm širša kot original 5kina in zato gume gledajo cca 2cm izven blatnika, zato sem jih moral malo poširiti (se vidi na sliki), ampak še ni končano. Zadaj pride odbijač malo raztegnjen, pa pleh še malo bolj "ven potegnjen".. ..na koncu bo bolje zgledalo. GTT obrob pa zaenkrat nimam namena gor dajat, ker potem bi moral še odbijač zamenjat itd.

Drugače pa gume čisto vredu stojijo, tako kot pri vse drugih navadnih 5kah.. ..samo, da je pri meni to bolj opazno. Sicer je pa izgled sekundarnega pomena pri tem avtomobilu..
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Zanimivo narejen projekt in kup koristnih informacij :)
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

In kako kej laufa mašina? Boš povedal kej zdej ko si ga malo sprobal?? :wink:
Deli R5/GT turbo- 041687548
melonca'r

5 GTT napisal/-a:In kako kej laufa mašina? Boš povedal kej zdej ko si ga malo sprobal?? :wink:
Avto kar lepo gre.. ..žal je bil avto na slalomu še precej razštelan (predvsem fergazer in pa optika). Napram lani je zelo velika razlika.. ..veliko več navora in avto deluje zelo zvezno. Naslednje leto zna bit še zanimivo :twisted:

Še vedno ostajam mnenja, da sem se prav odločil, ko sem izbral 1.6 8V motor (kar nekaj je bilo takšnih, ki so rekl zakaj ne daš v 5ko 1.8 16V ali 2.0 16V motorja). Ostajam pri filozofiji.. ..teža, podvozje in gume so ključ do uspeha :lol:

PS: drugo tekmovalno vožnjo sem malo zajebal, ker sem peljal 3 kroge namesto dveh, ampak če nebi spustil v zadnjih 100ih metrih, bi dosegel čas pod 2:20 (pod to mejo sta peljala samo Gajič s Corso in Ribič z R32).. ..peljal sem čas 2:20.3xx
Zadnjič spremenil melonca'r, dne 14 Okt 2009, 10:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

najprej se bom opravicu k ti mal smetim temo. Neki me zanima a gdo mogoce ve kok se po sirini razlikujeta zadnja mostova od 5ke GTT pa od navadnega cliota? Torzija od 5ke je pa ziher bolj trda.

Pa da ne bo cizt ot, morm rect da je tale tema zakon, pa zlo velik uporabnih informacij. Keep up the good work :D
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
melonca'r

To ti nebi znal povedat.. ..razlika med premo od navadne 5ke in od Cliota 16V je 6cm.
melonca'r

Še 3 slike iz zadnjega slaloma..

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

ko bo komplet gtt bodykit gor v grafitni barvi bo avto sekal hudo...prov dobr paše ta kombinacija.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

mloncar napisal/-a:
5 GTT napisal/-a:In kako kej laufa mašina? Boš povedal kej zdej ko si ga malo sprobal?? :wink:
Avto kar lepo gre.. ..žal je bil avto na slalomu še precej razštelan (predvsem fergazer in pa optika). Napram lani je zelo velika razlika.. ..veliko več navora in avto deluje zelo zvezno. Naslednje leto zna bit še zanimivo :twisted:

Še vedno ostajam mnenja, da sem se prav odločil, ko sem izbral 1.6 8V motor (kar nekaj je bilo takšnih, ki so rekl zakaj ne daš v 5ko 1.8 16V ali 2.0 16V motorja). Ostajam pri filozofiji.. ..teža, podvozje in gume so ključ do uspeha :lol:

PS: drugo tekmovalno vožnjo sem malo zajebal, ker sem peljal 3 kroge namesto dveh, ampak če nebi spustil v zadnjih 100ih metrih, bi dosegel čas pod 2:20 (pod to mejo sta peljala samo Gajič s Corso in Ribič z R32).. ..peljal sem čas 2:20.3xx
No veš, da bo še kej naštimal in dodelal, zdej si itak to bolj na hitro skup spravu, pa bo avto še boljši :wink:

V glavnem pa res že zdej zgleda huda in kot je reku croma_man-ta kombinacija je tudi meni všeč in jo bi pustil tako v stilu ph1 cup 8)
Deli R5/GT turbo- 041687548
melonca'r

Sprva sem imel namen prebarvat avto na belo, ampak morem priznat, da je tudi meni sivo rdeča kombinacija izredno všeč in bom pri tem tudi ostal. Bela barva je super, ampak čedalje več je beli avtomobilov in lepo je bili drugačen :lol:
Zaklenjeno