Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

U jero super, ko bom v LJ se slišva :wink: Bom prvu probou 10mm, pol bom pa rabu ene 5 folka za v avto da vidmo če bo kej drsalo. Če ne bo, 15mm in ponovi vajo :lol:

@shusuglavo: slikalo se je z Canon EOS nevemkolkD Mark II. Ne vam al je 5D al pa 10D verjetno. Paningi so bli z 70-200 objektivom, une v kamnolomu pa ne vem. Lahko pa vprašam?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Na lokalcu dvigalko sabo, pa bomo vse stestiral :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Ma oorosh vedno tavlko dvigalko v avtu tko da ni panike sprobat :D No če prideš v 5ek mi sporoči da jih fliknem v avto ;)
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Bom sporoču, samo ta petek verjetno bolj težko :roll:

Evo danes sem popravil 2 praske ki mi jih je ena ku... nardila pri pokrovčku rezervarja, pa pobarvou ene par pikc na havbi od kamenčkov in še par pikic na vratih od malomarnega odpiranja vrat, tko da detajlno zgleda lepš. PA polirat bo treba v kratkem, ker je ves popraskan, prejšnji lastnik ga je opral max. 1x na mesec pa še to zgleda da s šmirglam :lol:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No pa sm začel obdelovat notranjost :D
Ker je svetloba iz dneva v dan krajša in manj intenzivna, je treba poskrbet da bo vsaj v avtu svetlo. Danes sicer kaj dosti nisem naredil, nekaj pa vseeno :oops: In sicer, iz števca sem odcinil vse oranžne smd ledice, tako da lahko samo zacinim modre ko jih dobim 8)
In pa naredil sem še eno luknjo za še eno lučko v prtljažniku. Meni se dopade da so stvari zanimive in funkcionalne, ampak da ne izstopajo :wink: Zato bom kupil še eno tako lučko in dal not enako led žarnico kot že imam eno, tako da bo sedaj prtljažnik še svetlejši in kar je bolj pomembno, enakomernejše osvetljen. Tako bom imel še vedno dovolj svetlobe, če bom imel na eni strani recimo potovalko ki bo prekrivala eno lučko.

Tako zgledata luknja in lučka zraven:

Slika

Sedaj pa imam dve vprašanji;

1. ali lahko lučke iz ledic ki jih namerevam imet za osvetlitev nog, vežem kar na stropno lučko? Imel bom verjetno 4 take lučke, s po 5 ledicami. Lahko recimo samo olupim kabel in gor vzporedno zacinim 4 + in 4 - ? Če se ne motim pri vzporedni vezavi napetost ostaja enaka, tok pa se porazdeli (ali pa je ravno obratno?), torej bi moralo vse funkcionirat kot se šika? Je kaj razlike če to vežem na kabel, ali morem razdret plastiko pri stebričku in stropno oblogo, da pidem do lučke? Aja, Clio ima kable za stropno lučko v desnem stebričku ane?

2. če kupim stikalo za nastavitev jakosti osvetlitve armature/števcev in ga priklopim na konektor ki je že puščen (katere barve je sploh?), mi bo to delalo brez problema, ali števec tega ne dopušča?

Najraje bi našel razbitega Clio-ta z RT ali RXE opremo in bi pobral to stikalo za nastavitev osvetlitve, lučko za v prtljažnik in tisti kabel s senzorjem za prtljažna vrata, tako da če kdo pozna koga ki ga ima, se priporočam :wink:
Uporabniški avatar
gaši
Kraj: Šentilj

Odgovor Napisal/-a gaši »

Ja ledice lahko komot vežeš na stropno lučko, samo ne pozabi da vsaka ledica rabi svoj upor :wink: vežeš pa vse vzporedno..
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo pa lahko pokažem kaj sem naredu danes. Po eni strani kar precej, po drugi skoraj nič. Gremo najprej na prvo, rezultat je tole:
Slika
Avto se je pomladil za 25.000km :lol:

Potem pa se je vse skupaj ustavilo pri ventilaciji :roll: Dve ledici sem zamenjal za rdeči (opozorilo da je vključeno gretje zadnje šipe in opozorilo da je vključena cirkulacija zraka po kabini) in to je to. Naprej sta bili samo dve beli žarnici, okoli njiju pa sama oranžna plastika :mad: En del problema sem že rešil in sicer, v gumb sem iz notranje strani naredil luknjo in izdolbel oranžno plastiko, tako da paše not navadna rdeča ledica. Evo za predstavo:
Slika

Bom jutri poslikal kaj sem do zdaj ustvaril. Skratka tole nekako vem kako bom nardil, samo je dela preeeeceeeej :roll: Ker je treba povrtat use tri gumbe (no, enga sem že), naredit utor za ledico in žico. Odrezat 3/4 kroga/vodila gumba, da bo žička plavala medtem ko se bo gumb vrtel in na koncu še nekako pritrdit recimo ene 5 modrih ledic na znakce okoli kroga (recimo pri hitrosti, 1...2...3...4...#). Torej ko jutri po vsaj ene 2h dela končam eno, me čakajo še dve :oops: Tako da ne vem, pomoje me bo prej minilo in bom vmes naredil kakšno lučko za pod noge, da ne bo tako monotono vse skp :roll:

Potem pa pridemo do enega še hujšega problema, kjer pa vrtanje in rezane ne pride v poštev in sicer tale baraba:
Slika

Zaenkrat še nimam pojma kako bom tole naredil prozorno oz. se znebil te oranžne plastike :( Tako zgleda "obdelovalna" stran:

Slika

Ko bi vsaj bilo vse narejeno tako kot je tisti prozoren "štiftek" katerega osvetljuje smd ledica iz vezja :D 5min dela pa je, ne pa da sem mogu najt najmanjši navadni izvijač in ga tako lepo zbrusit da sem iz njega naredil "dleto" širine 3mm, zdaj si pa predstavljajte kako lušno je to :shock:

P.S.: Če je to že kdo delal ali pa pozna koga ki je to delal, naj mi prosim sporoči kako se je lotil tega. Pa zanime me za fazo 1, ker pri fazi 2 je to vse skupaj bistveno lažje :cry:
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

hmmm jst se moram podobne stvari lotit samo v rdeči barvi. A maš kaj več sik kok si števce delal, pa kr na ZS če lahko.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sam števc je čist simpl, samo razdreš ga da prideš do vezja. Pol maš pa po eno ledico za temperaturo in bencin, po 3 ledice za obratomer in hitrost, ter 6 ledic za lcd ekranček. Samo odciniš stare stran in nove nazaj. Pa fajn je da maš enga ki ti lahko kej pomaga, sam mal težko :roll: 1h nimaš kej počet.

Tile gumbi so pa res... :roll: Upam da mi danes rata vsaj enga narest, da bom pol za ostala dva vedu točno kako morem, samo mislim da bo mal gužva ratala z vsemi temi ledicami in kabli tam not :lol:

Še eno vprašanje, tisti krogec okrog 12V vtičnice je......ja uganili ste, oranžne barve :cry: Tako da bi rabu dobit prozornega. Kolikor sem meril bi rabil bit notranji premer 23mm, zunanji pa 32 ali več mm. Debelina ni tako važna, vsaj 3mm. Zdej pa ne vem, ali nej iščem tako debelo plastiko in pol to nekako ven zrežem, ali kaj? Če se ne motim sem enkrat v nekih "navodilih" za menjavo ledic pri fazi 2 videl da je en tip to naredil iz neke prozorne "umetne mase". Torej, kakšna ideja mogoče?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kak si pa avto pomladil za 25k ? :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Dal sem nazaj original števc, kateri mi je crknil kmalu ko sem ga dobil :P Ma sej ko ga bom prodajal bom povedal realne kilometre, če jih že ne bom nastavil :roll:

Jutri grem kupit še žice, da začnem ustvarjat z osvetlitvijo, z ventilacijo se bom pa pol kasnej zajebavaou :roll:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Nisem vedel da pri cliotu tudi kaže tiste kilometre katere ima števec. Sem mislo da gre kaj preko računalnika :) Te pa vidim da je ista fora .)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Jap tako ma narejeno, sicer se tko dost lažje goljufa že s tem da zamenjaš števc ma ok, francozi že vejo kaj delajo :lol:

Štromarija se nadaljuje. Trenutno se ukvarjam z osvetlitvjijo predela nog. Danes sem dokončal še ostale 3 lučke, naredil povezavo iz žic stropne lučke in testno zmontiral levo sprednjo ter zadnjo lučko. Jutri morem it še po par metrov kabla, da to zvežem tko kot se zagre in vse skp ponovim še na desni strani. Pa še stikalo morem it kupit, da jih bom lahko tud sklopu če bom hotu :wink:

No pa začnimo zadaj. Osvetlitev samo pri nogah:
Slika

Osvetlitev pri nogah + stropna lučka:
Slika

Osvetlitev samo pri nogah spredaj:
Slika

Še skupaj s stropno lučko:
Slika

Zdaj že stropna lučka zgleda švoh proti tem spodnjim lučkam, čeprav stropna sveti dosti bolje kot original navadna žarnica :lol:

Evo pa še ena fotka osvetlitve pri nogah skupaj z armaturo (kolikor je zaenkrat pač narejenga):
Slika

To je to, jutri če bo čas pa verjetno dalje. Pol bo treba it pa kmal iskat še lučko za v prtljažnik in senzor, da bomo še v prtlažniku dal bolj naglas osvetlitev :wink:

Aja še to, ta teden enkrat sem prevozu 30.000. kilometer, pa imam izpit šele 361 dni :P :smt004 :smt005 :smt008 :smt009 :smt035 :a2_avtomobilizem_com_vihu :a2_jee

Tako da ga morem ta vikend pelat na en lep :a2_icon_auto ker ga ni blo treba dost :a2_1serviser in ker ne :drinking: veliko in nisem imel veliko problemov s :a2_policaj . Če bo šlo tko naprej bova še kar nekej časa :smt010 :smt011 in se ne bo treba nč :smt001 al pa :icecream:
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

no kmetek če maš pa namen turo delat čez vikend se nam pa lahko pridružiš na panoramski vožnji :)

Drgač pa fajn napredujejo tele tvoje lučke, edin veš kaj bi lahko probu tm pr uni oranžni da bi kr direktno dal rdečo lediko spodi kajti naj bi oranžna plastika prepuščala rdečo svetlobo. Probaj.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
doctor10

Odgovor Napisal/-a doctor10 »

uf števec se mi dopade bom verjetno tudi sam šo naredo tak. ali pa v rdečo. mi poveš kje si dobo ledice? in pa kakšen model so ?
Zaklenjeno