Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Evo temu se reče hitrost, dva dni nazaj popoldne so mi jih v IK Sport Logatec naročil, danes ob 4h so bile že zmontirane in sicer Eibach Pro Kit. Te naj bi avto znižale nekje 30mm, meril nisem nič, vizualno pa je res vsaj 3cm :D

Vozil se prav veliko nisem, pa še to sem mel skozi koga v avtu, tko da o tem lahko napišem kaj več kasneje, je treba tud še mal počakat da se lepo vsedejo. Sicer se pa pozna, da se zdaj čuti tudi majhne luknje ki se jih prej sploh ni in da se avto manj nagiba v ovinku, kaj več nisem še probal. Se mi pa tudi zdi da se bo s tem rešilo en del podkrmarjenosti, vsaj upam, kaže že tako. Zaenkrat zadovoljen, sicer udobja ni več, ampak vseeno dovolj. Si pa ne predstavljam kako se eni lahko vozite na 40 ali manj presek gumah pa -60mm avto, to pa zna bit že mal boleče za križ :roll:

Imam pa še eno vprašanje, ali se da mogoče vlogo za homologacijo sprintat in jim poslati po faksu skupaj s kopijo prometne, al morem res letet v LJ za prazen k... in pol še enkrat na pregled :oops:

Še to, katero optiko priporočate? Zanekrat se nagibam k Špan-u, cene so pa več ali manj vse enake, okrog 25€ ane?

Hvala za odgovore :wink:

@ktomass, za pijačo sva pa že zmenjena ane?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Ja, velja... sporoč prej seveda :)

Za optiko je en mojster za te zadeve pri Grosupljem g.Kadunc Stane (Perovo 27, Gorsuplje); poišči kontakt na netu... res dobro poznajo zadeve.. računa pa se mi zdi da cca 30€.. je pa res, da se ti prav daleč ne splača vozit tko da... bi znal bit tud Špan čist ok...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Oba sta mi spotoma ko grem v Lj, s tem da grem večkrat čez Grosuplje kot Brezovico. Bom še malo povprašal pa da vidimo kam ga bom peljal. Fajn je da se lahko naročim in sem takoj na vrsti, pa počakam tiste pol urce, ker avto vsak dan rabim.

Naslednja stvar v planu: distančniki :P Zelo bom vesel če se bo našla kakšna dobra duša ki bi jih bla pripravljena z vijaki vred posoditi za par ur, da vidim koliko jih rabim in kako se avto obnaša.

No da vidimo kako ste Clio driverji podkovoani glede tega:
Clio II faza 1, 5 vrat, 1.2 mašina,
Gume 195/50/15,
Feltne 6.5J x 15", ET 37mm
Vzmeti -30mm

Pač če se le da max. vendar mi ne sme nikjer drgnit če mam v avtu še 2 ali 3 osebe in par potovalk v prtljažniku. Dobro, če malo počoha na kakšni veliki luknji ni krize, drugače more bit pa ok. Bi bilo 15mm spredaj in 20mm zadaj preveč?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

15 bi moglo it. 20 pa nebi reko no :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

MaTe0 napisal/-a:15 bi moglo it. 20 pa nebi reko no :)
Odvisno od ET-ja feltne, drgač pa načeloma za 15 zadej je treba že valčkat ker bo drsal sigurno, spredej gre pa 20 bp. Tko sm meu jest, pa se avto točno tak še vedno vozi.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Saj piše da ma ET 37. res bo najbolše da probaš nekje pa boš najbolj vido :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Moje feltne so ET37, lahka vidš na fotkah, in mam zadej na levi strani 5mm distančnik, na desni pa 15mm distančnik in sta nekak v razmerju s tem da mi drsa na luknah pri obeh straneh če se notri pelemo štirje.

Mislm da gre feltna z ET37 lih za glih not brez drsanja tut pri polnem avtu, mogoče 5mm distančnik več pa že drsat začne.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Danes smo imeli kratek fotosešn. Je treba mal ovekovečit dneve ko je Clio čist in nafrišno spucan :D

Mi lahko kdo to sliko zmanjša da jo bom imel za avtar?

Slika

Prvo smo šli malo do kamnoloma pogledat

Slika

Sm ga hotu naložit z bagrom pa ni blo ključev not :lol:

Slika

Zato smo se šli mal vozit

Slika

Privat avtošola s sumljivo dišavo na špeglu :P

Slika

Tud jest sm ga mel možost mal pelat :lol:

Slika

Mal se je blo treba fotografu umaknit

Slika

Tale mi je zlo lepa in avtek čist hudo zgleda, vsaj men :D

Slika

Mal krajšo antenco morem kupit, stranske smerokaze zamenat z belimi pa bo dost lepš. Pa če bi bil zakon da bi lahko vse šipe temnil na recimo 25% bi še to naredu, spred pa sam tistih 10cm na vrhu na max. pa bel Renault napis gor :wink: 15% se mi zdi pa premal in škoda dnarja, hočem pa met vse šipe enake.

Evo pa še ena, bremze in štop luči delajo, guma pa tud super držijo. Aja pa ABS-a nimam, yes :wink:

Slika

Na zadnji fotki se tud vid da je avto potreben kakšnih distančnikov, tako da se še vedno išče kakšna dobra duša ki je pripravljena posodit vsaj 2 10mm distančnika, to bi blo verjetno še zmeraj varno z navadnimi vijaki al bi že rabu druge? Ker zadaj itak več kot tolk ne bi šlo, spredaj bi blo pa tud to ok. Sicer dam rajš 50€ za krom vijake kot da se mi kje guma odkotali, samo zaenkrat pa rajš 5mm manj, pa če bo potreba mal večje distančnike in enake vijake.

Kaj pa naprej? Ta teden bo po vsej verjetnosti v notranjosti v stilu modro belih barv, oranžna se bo poslovila :D
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Ful lepe slikce :D 8) 8) :wink:
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

5. pa 6. slika so take za reklamo za Cliota :D :lol:
Slika
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

sprednje luči na lečo ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Hmm, ne vem, trenutno so mi te čist ok, ker je avto itak ves neki na okroglo narejen in mu čist pašejo. Ima tak nežen pogled :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Slike so res hude, tko kot avto tkole opran :D 8)
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

taprva slika je najbolhudejša 8)

s čem se je pa fotografiralo?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

mam jzt 2x 10 distančnike in vijake drugač :D če ti bojo pa 10 premal mam pa še 15 pa 20 tut :D lahko sprobavaš kokr češ :P
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Zaklenjeno