Zadnji zavorni boben je glasen ob zaviranju / clio II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Zadnji zavorni boben je glasen ob zaviranju / clio II

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Mam sledeč problem...

Ko bremzam (bodisi na navadne bremze ali z ročno) se zadaj desno sliši čuden zvok, kot bi nekaj drajsalo (hhhhhhhhhhhh). Zvok definitivno prihaja iz zadnjega desnega bobna ampak nevem kaj bi to blo, ker bremze primejo normalno. Samo če malo bolj stisnem se sliši to drsenje al kko bi teku reku.
Any ideas?

Prvo sem mislil da je barva prišla malo v boben, ker sem pred kratkim barval bobne na črno in od takrat naprej se sliši ta zvok pri zaviranju ampak ta bi se do zdaj že mogla spraskat dol po moji logiki.

Jutr nameravam avto dvignit in snet dol boben. Če mi rata. :shock: pa da vidm kaj je...

kdo kej ve kaj bi blo lah?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

Mogoče maš kaki kamenček v bobnu pa se ti sliši taki zvok.....razderi pa boš videl :)
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ponavadi se takšen zvok sliši, ko začne puščati zavorni cilinderček in rahlo masti tekalno površino zavorne obloge, ki se posledično tudi odlepijo. V vsakem primeru pa je potrebno sneti boben in preveriti kaj je.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Dans sem snel dol boben in del pakne je kr odpadu =) Tko da zdej vem kaj je ružilo. Jutri grem po nove in bom zamenjal kar obe (levo in desno zadi) da bo za ziher.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Hja....škoda, da me niste poklicali po tel. imam dele na zalogi in bi lahko že danes vse skupaj uredili.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Aj to pa res škoda, ker zdej sem pustu avto na "operacijski mizi" (dvigalki) do jutri. Sej mam dost blizu eno štacuno z deli (IST) tko da ni panike.

Sam rabu bi vedt kake rabim kupit? Ziher jih je več vrst.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko v trgovini nimajo točnih katalogov ( prometno dovoljeneje ) je dobro s seboj vzeti stare obloge za "mušter", priporočljivo je tudi zamenjati zavorne cilindre.

Lep pozdrav

Odgovori