Saniranje rje, kitanje, barvanje?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Wasabi
Kraj: Ljubljana

Saniranje rje, kitanje, barvanje?

Odgovor Napisal/-a Wasabi »

Pozdravljeni.

Na katrci je pri zadnjih blatnikih prerjavela karoserija, kar je bilo zarjavelo sem odfleksal in zamenjal z novim plehom. Ali bo vredu če premažem z ferosanom, antikorozijsko temeljno barvo, kit , šprickit,..... Nekje sem prebral, naj se nebi kitalo na barvo, zaradi kemijske reakcije, ki nastane, ko kitu dodaš trdilec. Ali se kita direkt na kovino?

Hvala.
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!
etore

Re: Saniranje rje, kitanje, barvanje?

Odgovor Napisal/-a etore »

jaz sem zamenju pleh, pihnu use v temelno barvo malo bol na debelo, malo pobrusil pa čez kital. Sledi špric kit in barva...
Wasabi

Pa je ok, ni rje? Hvala za info, se bom lotil zadeve.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

zaenkrat ne, je pa res da sm to delu na nissan patrolu kateri zelo rad zavije u kako reko itd tako da je še večja možnost ponovne pojeve rje sam zaenkrat kaže dobro... tako mi je svetovalo tudi en kup avtoličarju in kleoparju...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Najbolje je na temeljni barvi kitat. Če si pleh zamenjal z novim prvo s ferosanom namazat, pol temeljna, pol pa kitaj.
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

namesto ferosana vzemi antikorozin, je boljši, potem pa dvokomponentno temeljno čez (naprimer epolor hb), najbolje par plasti da bo bolj držalo
potem pa ostale reči gor maži

pa ne pozabit iz obeh strani dobro zaščititi
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Wasabi

Super, hvala za nasvete. Antikorozin sem že sprobal, pa nisem glih zadovoljen. Če se je zgodilo, da je bil kje malce tanjši nanos, se je obarvalo svetlo vijolično-rjavo (se mi je zdelo da je rja) namesto skoraj črno. Mogoče neznam zaščititi.
Odgovori