R5 1.4 bencinar nemirna vožnja...pač renault
R5 1.4 bencinar nemirna vožnja...pač renault
Evo opet renoja....Mislim da bom jaz z bencinarji počasi zaključil....
Sedaj ima probleme pri mrzlem motorju. In sicer mrzel motor lepo vžge in zelo lepo leti pod prostim tekom, problem se pojavi pri obremenitvi. In sicer ko speljem in ker je mrzel ga pač ne stisnem do konca. Ob malem dodanem plinu pa avto cuka oz. se prav matra (ne da bi cukal ampak nima pravega odziva na pedal plina) , če ga zahodm do konca pa rabi kako sekundo-dve in potem motor dobesedno ponori (mokra cesta+155 gume+ še slučajno speljevanje v križišču.....kopanje v prazno) .....ampak to nardi samo prvič....po vožnji po parih km se to vse lepo umiri takrat pa se spomni nekaj drugega. Ko se pa ogreje pa se dogaja to da če mu gas zahodiš ga hoče zamorit....čim malo popusiš stopalko za plin ( recimo za kak cm) ima avto dosti več moči. Najbolj se občuti to pri vožnji v rahel klanec s peto pri okoli 90 km/h. Takrat mu daš poln plin (recimo hočeš pospešit) , motor nekaj jamra, potem pa malo popustiš stopalko in motor občutno bolje potegne....
Pojavla pa se tudi globok zvok v določeih obratih , ko je motor obremenjen.....izpuh je celi in ne pušča nikjer.....bi lahko to pomenlo razpad satovja v katalizatorju ?
Poraba normalna....servis narjen par tisoč km nazaj....prebija okrog elektrike nič...nardil enostaven tes in sem motor med delovanjem polil z vodo....motor niti vedel ni da sem ga zalil....seveda mrzlega.
Poleg tega zadnje čase opažam da ko se pelješ mirno recimo 80-90 hoče motor cukat ( zelo podobno ovalnemu kolesu....a trese le menjalno ročico...) če stisnem sklopko poneha, prav tako poneha če mu pohodim poln plin in ga tako držim par sekund.
Sedaj ima probleme pri mrzlem motorju. In sicer mrzel motor lepo vžge in zelo lepo leti pod prostim tekom, problem se pojavi pri obremenitvi. In sicer ko speljem in ker je mrzel ga pač ne stisnem do konca. Ob malem dodanem plinu pa avto cuka oz. se prav matra (ne da bi cukal ampak nima pravega odziva na pedal plina) , če ga zahodm do konca pa rabi kako sekundo-dve in potem motor dobesedno ponori (mokra cesta+155 gume+ še slučajno speljevanje v križišču.....kopanje v prazno) .....ampak to nardi samo prvič....po vožnji po parih km se to vse lepo umiri takrat pa se spomni nekaj drugega. Ko se pa ogreje pa se dogaja to da če mu gas zahodiš ga hoče zamorit....čim malo popusiš stopalko za plin ( recimo za kak cm) ima avto dosti več moči. Najbolj se občuti to pri vožnji v rahel klanec s peto pri okoli 90 km/h. Takrat mu daš poln plin (recimo hočeš pospešit) , motor nekaj jamra, potem pa malo popustiš stopalko in motor občutno bolje potegne....
Pojavla pa se tudi globok zvok v določeih obratih , ko je motor obremenjen.....izpuh je celi in ne pušča nikjer.....bi lahko to pomenlo razpad satovja v katalizatorju ?
Poraba normalna....servis narjen par tisoč km nazaj....prebija okrog elektrike nič...nardil enostaven tes in sem motor med delovanjem polil z vodo....motor niti vedel ni da sem ga zalil....seveda mrzlega.
Poleg tega zadnje čase opažam da ko se pelješ mirno recimo 80-90 hoče motor cukat ( zelo podobno ovalnemu kolesu....a trese le menjalno ročico...) če stisnem sklopko poneha, prav tako poneha če mu pohodim poln plin in ga tako držim par sekund.
EGR ventil je blindiran....to verjetno več nima veze....svečke so NGK na 0.8 razmaka kot je v manualo....Poraba je 6.2-6.8 kr je čit solidno tako da lambda dela kot mora....vžig je nastavljen....šoba lepo prši in ni videt da bi ga zalivalo....pri motorju pa se pojavlja sumljiv rohneč zvok....je možno da se je ketna raztegnila? Po dogodkih sodeč se obnaša lih tako kot da v prvem trebutko nekaj "zaspi" oz se ne ujame ali vžig ali ventili ali ...? V normalnem delovanju pa kot da ne ve ali bi potegnil ali obstal...
Pojavil pa se je spet problem neenakomernega pospeševanja iz prostega teka.....ko mu daš gas nardi motor ( tnnn (poviša obrate)........(obrati na hitro padejo) tnnnnnnnnnnnnnnnn (poln gas) )
Pojavil pa se je spet problem neenakomernega pospeševanja iz prostega teka.....ko mu daš gas nardi motor ( tnnn (poviša obrate)........(obrati na hitro padejo) tnnnnnnnnnnnnnnnn (poln gas) )
To nima veze pri polnem gasu.naty13 napisal/-a:lisko a si menjal tesnila na sesalnem kolektorju?
Sicer se ne spoznam tolk na tele motorje ampak zgleda da je povezano z vbrizgom pri določenih temperatturah hladilne tekočine. A ma mogoče kakšen senzor temp. vode ki ga ecu uporablja? Kakšen senzor podtlaka/pretoka zraka?
Enigma motorsport
Fouš luft vleče ko je vakum, se pravi ko je loputa zaprta, ko je pa do konca odprta pa ne more fouš lufta vlečt in tud če bi ga nebi opazil. Mal razmisl.naty13 napisal/-a:ima veze, ker vleče fouš luft, to je bila napaka na r5
Je pa to bla res napaka pri r5 (če temu tko rečemo), pa še marsikje drugje tud, ampak to zarad dotrajanosti materiala.
Enigma motorsport
Sem napisal že v prvem postu kako nardi.....tud med vožnjo ko pohodiš (ali pa pri speljevanju ko dodaš plin) prvo avto zamori potem cukne in potem potegne ko nor zato tud sumim da ga "zalije" in potem ko se pobere ima preveč bencina in motor "explodira".
Tesnilo na kolektorju sem sumil že sam....a vendar sem že tudi omenil da sem med delovanjem motorja motor "zalival" z vodo....in mislim da če bi kje vleklo ko ne bi smelo bi se moglo poznat na delovanju. Kot rečeno motor sploh ni vedel da ga oblivam z par 10 litri vode....Seveda sem to delal pri mrzelm motorju zjutraj , da ni bilo temp. razlik pa še z mlačno vodo....
Tole je električna shema.....eden od teh senzorjev more nekaj srat....Očiščen je senzor na vstrajniku, pregledane cevi podtlaka...

Tesnilo na kolektorju sem sumil že sam....a vendar sem že tudi omenil da sem med delovanjem motorja motor "zalival" z vodo....in mislim da če bi kje vleklo ko ne bi smelo bi se moglo poznat na delovanju. Kot rečeno motor sploh ni vedel da ga oblivam z par 10 litri vode....Seveda sem to delal pri mrzelm motorju zjutraj , da ni bilo temp. razlik pa še z mlačno vodo....
Tole je električna shema.....eden od teh senzorjev more nekaj srat....Očiščen je senzor na vstrajniku, pregledane cevi podtlaka...

Dejansko tud zaklika.....če ga pelješ lepo in mu dodaš gas nardi klik ( s to razliko da men pod nogami) in avto občutno skoči. Sej to je lih osnova problema....hočeš na hitro speljat in ga zmanka ali pa če trofip lih s sklopko tisti "ruker" pa obrača 155 kole kot za šalo....sploh kje v ovinek. Rešiš enostavno tako da mu "pumpaš" gas in obrati skačejo ter ga ne spustiš v proti tek...potem pa s sklopko mal sforsiraš....ampak počas mi to že najeda....sem le bolj "diesel driver" in mi gre to že pošteno na živce....s frgazerjem in 1.1 motorjem tega problema ni bilo (so bli pa drugiFSP napisal/-a:To je tut men delal, sam pr men je še zaklikal tm pri varovalkah tko kokr k daš kontakt pa zaklika rele od benz pumpe...![]()
Naj lepš je ko sred križišča, ko mora avto skočit pa ga zmanka.
- Primož Five
- Kraj: Logatec