laguna II, škripanje spredaj desno
laguna II, škripanje spredaj desno
Kot sem že napisal je v sprednjem delu nekaj začelo škripati, laguna je letnik 2003 motor 1,9 dci oprema privilege, avto sem odpeljal k Malgaju v LJ, kjer se 8 ur niso dotaknili avta, ko sem prišel popoldan ponj, kot smo bili dogovorjeni so mi rkeli, da niso imeli časa pogledati avta čeprav sem bil naročen za tisti dan ob 06.45 uri. Potem sem avto odpeljal k Pleškotu kjer so menjali zgornji nosilec, škripanje se pa še vedno sliši sicer ne ves čas ampak občasno, sliši pa se desno spredaj, pravijo, da so ležaji in zglobi Ok, meni pa še vedno nekaj škripa. Ima kdo kakšno idejo kaj naj bi to bilo, sliši se kot drgnjenje kovine ob kovino, sumim na amortizer na servisu pa pravijo da je edno nosilec motorja lahko kriv za to, čemu potem še škripa, če so ga pa zamenjali?
hej lagunec! povej mi, se sliši kot škripanje ali rožlanje? in to se ti dogaja samo takrat ko zapelješ čez kakšno lukno, ko se peleš po makadamu,...sepravi ko se pelješ po neurejenem cestišču?
no če je to kar sem ti povedal...meni se je dogajalo isto, bilo pa je zelo hudo, pa sem odpeljal do enga ki mi je popravil...pa poglejmo kaj je bilo narobe...če ubrneš gumo na ven, vidiš kako je na pogonski gredi nek zglob, ki se premika ko ti vrtiš volan, in ta zglob je zaščiten iz tole manšeto-glej link: http://www.prekom.si/slike/razno/image004.jpg. no jaz sem imel tukaj težave. ta manšeta je bila preslabo zatesnjena in je ven iztekala mast, ležaji so bili slabo podmazani in vzrok je bil rožlanje. zato, če imaš podobne težave, preveri vnjeni bližini-primi jo z roko in če boš imel roko mastno, veš kje je problem, drugače pa nevem...lahko da je manšeta počena in da je mast iztekla vn in ni rečeno da se poznajo kakšni znaki masti na njej...tist majstr mi je nazaj ubrizgal mast in ponovno zatesnil, pa je super! dela ko zmaj;)
upam da sem ti kaj pomagal!
Lp,
bobo
no če je to kar sem ti povedal...meni se je dogajalo isto, bilo pa je zelo hudo, pa sem odpeljal do enga ki mi je popravil...pa poglejmo kaj je bilo narobe...če ubrneš gumo na ven, vidiš kako je na pogonski gredi nek zglob, ki se premika ko ti vrtiš volan, in ta zglob je zaščiten iz tole manšeto-glej link: http://www.prekom.si/slike/razno/image004.jpg. no jaz sem imel tukaj težave. ta manšeta je bila preslabo zatesnjena in je ven iztekala mast, ležaji so bili slabo podmazani in vzrok je bil rožlanje. zato, če imaš podobne težave, preveri vnjeni bližini-primi jo z roko in če boš imel roko mastno, veš kje je problem, drugače pa nevem...lahko da je manšeta počena in da je mast iztekla vn in ni rečeno da se poznajo kakšni znaki masti na njej...tist majstr mi je nazaj ubrizgal mast in ponovno zatesnil, pa je super! dela ko zmaj;)
upam da sem ti kaj pomagal!
Lp,
bobo
hmm...drugače pa res nevem kaj bi lahko bilo, ponavadi če škripa je to težava na ležajih ki so v kolesu zakriti tam pod manšeto. samo če nimaš nobenih vidnih znakov, potem se raje odpelji na servis. lahko greš pa tudi na kakšen zavorni servis, ker tisti se spoznajo na celotno podvozje...spotoma pa daš še pregledat zavore, zavorno olje in diske;)
Lp,
bobo
Lp,
bobo
No pa so končno ugotovili kaj je narobe, po treh den ko je avto na servisu so premogli toliko znanja in veščin, da so pogruntali, da so puše na zadnji premi zanič in zato škripa, slišalo se je pa zato spredaj, ker naj bi se prenašal zvok po karoseriji, če to drži ne vem, vem pa to, da bom po...., ker so porabli cele tri dni za to. Pravijo, da bo avto popravljen jutri torej četrti dan odkar je tam. Res je da so menjali vetrobransko steklo in poličali prednji desni blatnik medtem ampak da pa niso mogli zamentai še teh puš medtem pa mi ne gre v račun, tile renault servisi so za popiz....