Pozdravljeni!
Med čakanjem v koloni mi je postalo zelo vroče, nakar sem ugotovil da klima ne deluje, zmeraj piha enako toplo, ko je vklopljena ali izklopljena, različne temperature...
Potem se spet en čas peljem (seveda klima ne dela), nakar avto 3,4x cukne in kompresor se spet zalaufa in klima spet hladi. Nalsednji dan klima spet dela, kasneje neha in mi je več na rata vklopit nazaj.
Ko stisnem gumb za vklop klime, se sliši da se ventilator vklopi, ampak kompresor pa ne.
Mogoče bo kdo vprašal kako vem da se ne vklopi kompresor? Je toliko glasen vklop in tudi avto recimo med vožnjo malo cukne, na mestu pa se vidi padec obratov.
Gre se za avto RN Laguna 2 1.6 16V.
Prosil bi za pomoč, kako preverit kaj bi v bistvu lahko bilo narobe?
Lp, Sašo!
Okvara klima kompresorja ali sklopke za kompresor???
- Blaz - coupe
- Kraj: Dolenjska- Dvor
- Blaz - coupe
- Kraj: Dolenjska- Dvor
amm mislim da jo moreš prvo shranit na net (shrani.si), če pa ti ni odveč pa mi pošlji na mail. [email protected]
Re: Okvara klima kompresorja ali sklopke za kompresor???
Imel sem podobno okvaro, zato bom uporabil kar tole temo.
Torej, ko sem začel z vožnjo, mi je klima delovala brezhibno. Po nekaj minutah vožnje, je prenehalo pihati mrzel zrak. Ugotovil sem, da se kompresor kar samo od sebe izklopil (čeprav v kabini še ni bila dosežena ustrezna temperatura).
Plina je bilo dost, glede na starost vozila pa tudi kompresor ne bi smel biti pokvarjen. Na testerju (računalniku) ni pokazalo nobenih napak.
Problem je bil tipalo temperature uparjalnika (cca. 20 eur). Ko smo ga zamenjali, kompresor ne ugaša več.
l.p., Bojan
p.s. gre za tipalo, ki zgleda kot taka črna palčka, dolga cca. 12 cm (če greste na Google, bo pokazalo razultat, kako ga je nekdo menjal na Škodi).
Torej, ko sem začel z vožnjo, mi je klima delovala brezhibno. Po nekaj minutah vožnje, je prenehalo pihati mrzel zrak. Ugotovil sem, da se kompresor kar samo od sebe izklopil (čeprav v kabini še ni bila dosežena ustrezna temperatura).
Plina je bilo dost, glede na starost vozila pa tudi kompresor ne bi smel biti pokvarjen. Na testerju (računalniku) ni pokazalo nobenih napak.
Problem je bil tipalo temperature uparjalnika (cca. 20 eur). Ko smo ga zamenjali, kompresor ne ugaša več.
l.p., Bojan
p.s. gre za tipalo, ki zgleda kot taka črna palčka, dolga cca. 12 cm (če greste na Google, bo pokazalo razultat, kako ga je nekdo menjal na Škodi).
l.p., Mr. B