clio menjava motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
hovi88

clio menjava motorja

Odgovor Napisal/-a hovi88 »

Imam clio 1.2, ki sicer brezhibno deluje, ampak mi je preslab motor in me zanima koliko okvirno bi stala menjava motorja z 1.6. se pravi cena rabljenega 1.6 motorja+delo
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Verjetno več kot celi avto...

Poleg tega da verjetno ni enak niti menjalnik, moraš kupit še tega....zavore verjetno niso enake....pa še dosti drobnarij. Na koncu pa še homologacija.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Cenejše avto prodat pa kupit drugega z močnejšim motorjem.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Menjat je treba bolj kot ne večino stvari v motornem prostoru, da avto sploh brezhibno funkcionira. Recimo zadnje disk zavore tud niso pol slaba investicija, prednji diski večji, tud sama ročka menjalnika vprašanje če je ista, elektronika, števci,...Edin če kupiš razbitga pa pol prešraufaš use kar je treba, to je pa druga. Samo računaj da pod 1000€ verjetno ne boš prišel, tudi če ne boš rabu servisa na mašini narest. Sem imel tud jest to idejo, pa ne vem, je kar obsežna stvar. Aja, pol so pa tu še klima, ABS,....ki jih ti mogoče nimaš, drug pa ima, evo, novi problemi :wink: Za enak dnar raje razmišljaj o kompresorju, je manj zafrkancij kot s turbino.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
hovi88

Odgovor Napisal/-a hovi88 »

ok, menjava motorja potem ne pride v poštev...kaj pa chip tuning? se da narest na cliotu II 1.2, letnik 1998?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Do 5% max. Pozabi, škoda denarja :wink: Ali daš gor turbino, kmpresor, odmične, lajšanje, ITB-ji, športni izpuh in še veliko ostalih malenkosti, ali pa menjaš avto. Torej znano dejstvo je, da za malo denarja se ne da kaj dost zbolšat. Na konc te najcenej pride menjava avta za druzga z močnejšo mašino. To te pride tam okol 500€ več (če gledamo enako ohranjenost, letnik, prevožene, opremo,...), za tak dnar dobiš...čipanje po tem ko si že vložil par tisoš € za predelavo mašine.

Sam če maš veselje, pol to vse odtuhta :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
jufek

Odgovor Napisal/-a jufek »

sej ni tak komplicirano, kupiš kompleten motor z menjalnikom in inštalacijo, najdeš enga mehanika ko dela na črn ti bo uzel max 100€ za premontažo, sprednje bremze pa daš komplet od r19 16v, najdeš čeljusti+plus rabljene ene diske vse v kompletu za 50€ pa maš dobre bremze z 259 fi-om,ploščice so nove 20€, druzga tak ne rabiš nič zamenjati. če pa imaš klimo pa vzameš motor ki ima kompresor klime, pa prklopiš na svoje cevi in daš na novo filati klimo strošek 30€, če še nardiš servis olje+filter, olje je na mimovrsti elf 10w40 25€ 4L, filter je pa 5€. tak da računi na 250€ zaokroženo maš stroškov.
glede števcevc pa tega, imajo pa clioti vse isto, tudi prestvan ročica je ista,logičen :D
jufek

pzabil sem še motor, to je pa razlika, če najdeš od kirga privat, so cene tam 250€ naprej, pol je pa res 500€ strošek, sam vseen lahko svojega prodaš za ene 200€,pa spet nisi mel velek strošek, okorg 300€.
l.p.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

jufek napisal/-a:sej ni tak komplicirano, kupiš kompleten motor z menjalnikom in inštalacijo, najdeš enga mehanika ko dela na črn ti bo uzel max 100€ za premontažo, sprednje bremze pa daš komplet od r19 16v, najdeš čeljusti+plus rabljene ene diske vse v kompletu za 50€ pa maš dobre bremze z 259 fi-om,ploščice so nove 20€, druzga tak ne rabiš nič zamenjati. če pa imaš klimo pa vzameš motor ki ima kompresor klime, pa prklopiš na svoje cevi in daš na novo filati klimo strošek 30€, če še nardiš servis olje+filter, olje je na mimovrsti elf 10w40 25€ 4L, filter je pa 5€. tak da računi na 250€ zaokroženo maš stroškov.
glede števcevc pa tega, imajo pa clioti vse isto, tudi prestvan ročica je ista,logičen :D
marsi ne kvasi neumnosti, 100€ za menjavo motorja, pa da dela vse , hahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahha
jufek

rojnik celo za 50€ zrihta, pa sam veš da je rojnik dober mehanik,kvaliteten pa ugoden.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

ja enak motor za enak motor že mogoče, drug motor pa vrjam, da ne nardi za 50€...
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

No če menja motor za 100 evrov bi pa tud jaz na mojem menjal...iz 2.5 dizla na V8 bencinarja....
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

:D
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
jufek

lisko napisal/-a:No če menja motor za 100 evrov bi pa tud jaz na mojem menjal...iz 2.5 dizla na V8 bencinarja....
ni problema prpel avto, prpel tapravo mašino pa vse nosilce pa ti bo zamenjal.
ko boš hotu pošel na zs, pa ti bom poslal telefonsko.
Odgovori