Megane II ventilator
Megane II ventilator
Pozdravljeni!
Ima kdo mogoce recept kako popraviti ventilator kabine na Meganu II 1.9 dci Sedane. Gre namrec zato, da mi ventilator sicer dela, ampak imam obcutek, da ob nekaj udarja. Ce je ze imel kdo s tem tezave, prosim za nasvet, ker drugace bo treba na servis! Stvar na zacetku sicer ni bila moteca, sedaj mi pa gre vedno bolj na zivce, tako da se bolj ali manj vozim z radijem do konca!
LP
J
Ima kdo mogoce recept kako popraviti ventilator kabine na Meganu II 1.9 dci Sedane. Gre namrec zato, da mi ventilator sicer dela, ampak imam obcutek, da ob nekaj udarja. Ce je ze imel kdo s tem tezave, prosim za nasvet, ker drugace bo treba na servis! Stvar na zacetku sicer ni bila moteca, sedaj mi pa gre vedno bolj na zivce, tako da se bolj ali manj vozim z radijem do konca!
LP
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Nobena stvar vecja od prsice ne more prit v ventilator, ker je filter namescen tik pred ventilatorjem.. Pred filtrom je se pokrov brez vecjih odprtin ali rez. Drugo so starejsi avtomobili,ki tega filtra se nimajo.
Kvecjemu je bo treba ventilator menjat. Je pa kr dela ce se sam lotis zadeve. Preden prides do njega je treba kr nekaj plastik dol vzet ter par zadev odvijacit. Do njega pa prides z motorskega prostora in ne iz notranjosti vozila.
Pa se nekaj kaksno prezracevanje imas ?? Mehansko klim. napravo ali avtomatsko?
Kvecjemu je bo treba ventilator menjat. Je pa kr dela ce se sam lotis zadeve. Preden prides do njega je treba kr nekaj plastik dol vzet ter par zadev odvijacit. Do njega pa prides z motorskega prostora in ne iz notranjosti vozila.
Pa se nekaj kaksno prezracevanje imas ?? Mehansko klim. napravo ali avtomatsko?
To kar si zdele napisu sploh ni res k sm uceri meu meu na sihtu tak primer in je bla garancija potegnem ventilator ven in je biu sam list not zataknen,sam valda k je itak garancija smo menal.Dj enkrat pr sovozniku poteg mikro filter vn pa uklop ventilator pa bos vidu kok je not smeti
Ce pa cs tale ventilator vn dobit te bo pa mal glava bolela
vzam 13 gedoro pa tadolg podalsk pa odsraufej 4 vjake k drzijo pedala za gas in bremzo, odhaklas un stift k je na pedalu pa konektorja,pol pa vzmes pedalav,vzames lucko in se vkobacas pod volan in pogledas na levo in vids ene rdece kable odklops tist konektor stisnes uno zaponko in obrnes ventilator in ga vzames vn.
Sam je hudic k ni nobenga placa tezko ga je vn uzet.
Mater sm skompliceru. 
Za kateri tip avta govoris?Dejko napisal/-a:To kar si zdele napisu sploh ni res k sm uceri meu meu na sihtu tak primer in je bla garancija potegnem ventilator ven in je biu sam list not zataknen,sam valda k je itak garancija smo menal.Dj enkrat pr sovozniku poteg mikro filter vn pa uklop ventilator pa bos vidu kok je not smetiCe pa cs tale ventilator vn dobit te bo pa mal glava bolela
vzam 13 gedoro pa tadolg podalsk pa odsraufej 4 vjake k drzijo pedala za gas in bremzo, odhaklas un stift k je na pedalu pa konektorja,pol pa vzmes pedalav,vzames lucko in se vkobacas pod volan in pogledas na levo in vids ene rdece kable odklops tist konektor stisnes uno zaponko in obrnes ventilator in ga vzames vn.
Sam je hudic k ni nobenga placa tezko ga je vn uzet.
Mater sm skompliceru.
Najbolje bo pa res da najprej vzames protiprasni filter ven. Zapres vse reze in vklopis ventilator na najvecjo hitrost. Tako bo pihnilo pri filtru ven zadevo v kolikor je kaj not..
itak..preglej prvo.
men se je pa enkrat kabel not zapel in je ropotal...seveda nisem vedu in sm mislu ze zamenat ventilator...klicem na servis in mi udarjo
ceno 80k...
valda men celjust do podna...pol sem se pa spravu pogledat in seveda kabel...vn potgnem prasca in ventilatorcek spet prede kot mucka ob kaminu 
men se je pa enkrat kabel not zapel in je ropotal...seveda nisem vedu in sm mislu ze zamenat ventilator...klicem na servis in mi udarjo
Meni tudi nekaj ropota v ventilatorju. Na zacetku je bilo kar glasno in sem seveda odpeljal na servis (garancija). Scistili so mi filter in rekli da je mogoce kaksen koscek listja notri in da bo scasoma nehalo. Sedaj je od tega ze cca. 4 mesece ampak se vedno ropota !!! (sicer malo manj, ampak se vedno). Dolgo ne mislim cakat, tako da bom odpeljal na servis in naj preverijo ventilator....
Govorim isto za Megane II (l.2006)
Govorim isto za Megane II (l.2006)
LIFE IS TOO SHORT TO DRIVE A GOLF DIESEL !
.....................................................................
http://www.virc-sp.si - računalniške storitve, spletne strani, itd...
http://www.mk-napoleon.si - Moto klub Napoleon Trebnje
.....................................................................
http://www.virc-sp.si - računalniške storitve, spletne strani, itd...
http://www.mk-napoleon.si - Moto klub Napoleon Trebnje
Če ti ena stopnja ne dela, potem ni ventilator, ampak rheostat. Kje natančno pa je pri tvojem avtomobilu, pa ne vem.NaZgUL napisal/-a:Meni pa recimo 4. stopnja ventilacije ne dela!Avto je pa megane II 1,9 DCI z ročno klimo!Je že kdo mogoče trgal narazem,pol bi prosil za postopek...
Hvala, Lp
lp,
Luka
Re: Megane II ventilator
Če ti slučajno ob tem še vibrira armaturka, potem popravi čimprej. Meni je v ventilator priletel kos armaturke (neka izolacija) in mi povzročil ekscenter v ventilatorju. Ker sem kljub temu ventilator uporabljal še kar nekaj časa, so mi na koncu crknile krtačke ventilatorja. Ker je nov mislim da 340€Nejko napisal/-a:Pozdravljeni!
LP
J
Kar se pa demontaže tiče, pa je lažje od podiranja cele armaturke priti do ventilatorja, če se odstranijo pedalke. Moj popoldanski mehanik mi je za menjavo računal mislim da 20€.
lp,
Luka
Re: Megane II ventilator
tut js sm opazu da prihaja iz ventilacije včasih tak čuden zvok..kot da bi nekaj cvililo ali kaj.. ponavadi sam ko mam narihtan da piha, ko pa ne piha se mi zdi da zvoka ni.. mi pa armaturka tut vibrira, vendar najbol ko je hladen motor od 1000 do 1300 obratov.. Mehanik je gledu pa je reku da "nosilci" niso, da naj pelem k enmu mehaniku da mi celo armaturko razdere =/.. ve kdo kok kej pride taka stvar da ti razderejo ?
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux