clio - kompresor klime

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
sal3sky

clio - kompresor klime

Odgovor Napisal/-a sal3sky »

Zdravo!

No včeraj mi je po vsej verjetnosti zaribal kompresor klime, ker je stvar začela grdo ropotat in ko sm odpru haubo je grdo smrdelo in celo male goreče opilke metalo vn :shock:

Na srečo ko sem ugasnu klimo se je dalo do doma prpeljat ampak je slišat da ropota. Torej, če je kompresor v k*** kaj je potrebno nardit? Se zamenja kompresor ali je potrebno tud tist jermen menjat? Mi lahko predlagate kakega mehankarja, ker na uradn servis več ne peljem (so dragi u PM!).

Avto:
Clio 1.5 dCi (80KM) letnik 2003
115k km

Hvala

LP,aleš
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

v vsakem primeru ga je potrebno demontirati in preveriti lahko je samo sklopka/ležaj. Predvidevam, da ko bo urejen kompresor bo mehanik vgradil tudi nov jermen, vsaj jaz ga bi.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če ti je kompresor skoraj ribnu pol je "bremzalo" po jermenu in lahko da ga je poškodovalo. Jermen je pod 20€ in bi priporočal menjavo le tega. Seveda ko je kompresor zrihtan.
sal3sky

Odgovor Napisal/-a sal3sky »

No smo zrihtal pr modremu. :)

Zjeban je bil tist "ležaj" oz. nevem kako se reče na alternatorju in je jermenica tresla.

Hvala za info

Lp
Odgovori