Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Petke včeraj ni blo več. Je pa bla v grobem res med Postojno in Uncem, v "Planinskih ridah".

Gasilni aparat sem kar na oblogo dal, luknje v oblogi naredu pa na treh mestih prišraufou in je. Važno da se ne premika :wink: Ja sem pol šu mal bl pogledat, pa vidm da majo za gasilni aparat enak zakon kot pri nas, čeprav je to pomoje kar fajn zadeva. Mogoče una petka ne bi zgorela če bi ga mel pa dost hitro začel gasit :P

Ja s popravilom sem kar fajn pršu čez, pač stric mi je zrihtou pocen dele in ni hotu računt za baranje, ker mu tud jest dostkrat pomagam :wink:

V bodoče pa pride nižanje, ene par nalepk morem dat delat, pol pa si bom enkrat uzeu cajt mal za osvetlitev v notranjosti in še kakšen detajl. Bo treba najt ideje v rally stilu :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

popravilo je bilo, če vprašaš mene, zastonj, izgleda pa odlično

meglenke boš tudi dodal, pa bele stranske žmigavce?
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Meglenke bom vzel samo v primeru da se dobi kakšne res močne in kvalitetne žarnice (tud če niso dovoljene po zakonu), tako da bojo imele dejansko efekt. Ker še noben jih ni pohvalil z original žarnicami tako da...se bom mal pozanimou kaj se da noter dat.

Ja, beli žmigavci, krajša antenca, nalepke, distančniki pridejo enkrat ko se mi bo dalo ukvarjat s temi detajli :wink:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Močnejše žarnice se da dobit samo problem je potem parabola. Čez čas lahko gre......... (vsivemokam)
Pripomorejo pa izgledu, vsaj meni.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Kakšne žarnice pa pridejo v meglenke od cliota? H1?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Zakaj gre parabola, ker jo zažge? Itak meglenke bi mel za meglo (kdo bi si mislil) in ponoči na neprometnih cestah, se ne mislim podnevi vozit z njimi tko k eni. Tako da mislim da več kot pol ure naenkrat dvomim da bi sploh kdaj gorele :wink: Kakšne žarnice pa nej bi šle not da bi bla razlika očitna?

Aja ko smo glih pri žarnicah. Katere priporočate namesto originalnih, malo močnejše? Ena mi je zadnjič pregorela in rabim kupit novo rezervo, pa bom vzel kar 2 močnejše in mam te zdaj za rezervo.

Original so H4 60/55W, nekdo mi je predlagal 100/80W, je to že premočno za nasproti vozeče? Definitivno pa bi rabil nekaj močnejšega in pa predvsem bolj čisto/belo svetlobo. Xsenon kit in že skoraj modre odpadejo. Pa da mi ne bodo pregorele po 2 mesecih :roll:
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Zelo lepo ti je ratalo. :smt009
Uporabniški avatar
schik

kmetek napisal/-a:Zakaj gre parabola, ker jo zažge? Itak meglenke bi mel za meglo (kdo bi si mislil) in ponoči na neprometnih cestah, se ne mislim podnevi vozit z njimi tko k eni. Tako da mislim da več kot pol ure naenkrat dvomim da bi sploh kdaj gorele :wink: Kakšne žarnice pa nej bi šle not da bi bla razlika očitna?

Aja ko smo glih pri žarnicah. Katere priporočate namesto originalnih, malo močnejše? Ena mi je zadnjič pregorela in rabim kupit novo rezervo, pa bom vzel kar 2 močnejše in mam te zdaj za rezervo.

Original so H4 60/55W, nekdo mi je predlagal 100/80W, je to že premočno za nasproti vozeče? Definitivno pa bi rabil nekaj močnejšega in pa predvsem bolj čisto/belo svetlobo. Xsenon kit in že skoraj modre odpadejo. Pa da mi ne bodo pregorele po 2 mesecih :roll:
Pol si pa vzemi Osram NightBreaker. Dobi se v navadni različici 60/55W al kuk je že. Svetloba je bela (bela in ne modra). Imajo krajšo življensko dobo kot navadne. Jaz jih imam za kratke luči H7 in mi držijo več kot leto.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

schik napisal/-a:
kmetek napisal/-a:Zakaj gre parabola, ker jo zažge? Itak meglenke bi mel za meglo (kdo bi si mislil) in ponoči na neprometnih cestah, se ne mislim podnevi vozit z njimi tko k eni. Tako da mislim da več kot pol ure naenkrat dvomim da bi sploh kdaj gorele :wink: Kakšne žarnice pa nej bi šle not da bi bla razlika očitna?

Pol si pa vzemi Osram NightBreaker. Dobi se v navadni različici 60/55W al kuk je že. Svetloba je bela (bela in ne modra). Imajo krajšo življensko dobo kot navadne. Jaz jih imam za kratke luči H7 in mi držijo več kot leto.
Kako se pa te obnesejo v dežju?
Uporabniški avatar
schik

Boljše je videt v vsakem vremenu. Enkrat sem imel ene ki so mele modrikasto svetlobo pa je bilo po dežju kot da voziš na slepo.
Te pa lahko rečem da so super 8)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ok hvala, bom probal tele NightBreaker vzet. Koliko pa je to manjša življenska doba? Če je več kot pol leta pol ok, glih vsake 2 mesca pa ne mislim žarnic kupovat, to že strošek rata. Aja, koliko pa pridejo po komadu?

No zdaj pa drugo vprašanje, ki se tiče nižanja avta :D Odločil sem se že, da grejo gor Eibach vzmeti in avto dol za okrog 40mm, tako da ne bom rabil takoj še amortizerjev it prilagajat. Zanimajo me še vaše izkušnje s to znamko, vem da je kvalitetna in priznana, ampak me zanima koliko avto dejansko pade. Na nekem tujem forumu sem gledal in pravjo da pade približno 5-10mm manj kot piše, je to možno? Sicer vsi pravijo da so vzmeti res kvalitetne in da se avto občutno bolje drži ceste, pa tudi dovolj udoben za kakšno relacijo ostane, tega ne dobiš pri vsaki vzmeti.

Kot drugo pa me zanima kam se najbolj splača peljat menjat amortizerje, ker sam nimam orodja :roll: Amortizer d.o.o. kar pohvalijo/pohvalite, zaželjeno je da naredijo še optiko zraven, tako da mam vse naenkrat zrihtano, da samo vozim.

Torej vsakršna pomoč bo prav prišla :wink:
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Jaz imam Ebicach že na drugem avtu in so super.Doživele so že nesrečo pa se niso deformirale popolnoma nič.Jih ne zamenjam za nobeno drugo znamko.Pa tud kar se posedanja tiče ostanejo kar dosti na višini,ki jo proizvajalec napiše.Sm že parkrat opazil da se je kupec jezil ker je avto ostal previsok saj je pričakoval še kakšno dodatno posedanje fedra.
Zdej da bi se zarad njih kej dost bol pelal ne vem,najbrž je občutek drugi,ker se zaradi posedenega amortizerja vozilo man nagiba.
Drugače pa daš lahko fedre menjat na Renault servis v Cerknici,če bi mel orodje sam bi lahk pripeljal kar k meni. :P
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Z mojega vidika bi razmišljal vsekakor o Eibach vzmeteh; iz prve roke lahko povem, da odlično delujejo v kombinaciji z Bilstein amortizerji B6 ali B8 (fajn je, da prilagodiš tudi to komponento spremenjenim karakteristikam vzmeti). Ni pretrdo, ni premehko, kontrola avta pa odlična. Dobiš marsikatero drugo znamko, vendar je treba pravilno izbrat model, da ni pretrdo oz če to želiš potem eibach in bilstein kombinacija verjetno ni zate. Za nastvet mogoče pokliči Aljošo Gregoriča (bivši Car Auto) na 040 220 161 ti bo znal veliko povedat na temo podvozij in svetovat kaj in kako za tvoj primer... pa še zveze ma dobre in cene tudi.
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

tudi jaz ti priporočam eibach. sem ji sam imel na cliotu in sm bil ful zadovoln.
zdej sm mel apex not pa nism pol tolk zadovoln z njim. tko da iz moje strani pojdi na eibach če pa ne h&r tudi dobre.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

@ktomass: hvala, bom poklicou da mi bolj točno razloži, zaenkrat bom menjal samo vzmeti :wink:

@nightmare: vem, če bi ga mel jest, bi sam menjou. Kolk pa računa za menjavo vseh 4?

Če kdo ve iz prve roke kater model vzmeti od Eibach-a priporoča, kar na dan z idejo :wink: Jaz sem gledal Pro Kit če se ne motim. Hvala zaenkrat :D
Zaklenjeno