LAGUNA II - vrata

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tezave

LAGUNA II - vrata

Odgovor Napisal/-a tezave »

Imam težavo z zadnjimi desnimi vrati pri Laguni II karavan. Predvidevam, da je odpovedalo centralno zaklepanje na teh vratih. Pri odklepanju avta namreč le-ta ostanejo zaklenjena in jih ni mogoče na noben način odkleniti (odpreti.....).
Sedaj pa sprašujem....ima kdo kako idejo kako vrata sploh odpreti in sneti oblogo vrat ter se poglobiti v drobovje ključavnice.
Je mogoče sneti oblogo vrat, če so le-ta zaprt ? Kako ?

Lepa hvala za vaše ideje in pomoč !

"obupan"
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Verjetno je šu motorček za centralno zaklepanje. Pa vrata iz notranje strani ni možno odpret???
tezave

Ne ! So ostala v zaklenjenem položaju.
tezave

Je obloga pritrjena z vijaki ali je samo nataknjena na vrata ?
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Obloga ima en vijak v notranji kljuki za odpiranje vrat ter 2 vijaka čist spodaj na spodnjem robu tapete, ki pa tebi (domnevem) nista dosegljiva, tak da imaš po mojem resen problem. No zraven teh 3 vijakov je pa tapeta še s klipsnami pritrjena ter s eno lepilno mao po robu zalepljena, tak da moreš tapeto dol počasi trgat in s OLFA nožem rezat tisto lepilo, kar zna zate bit problem. Mislim da ni možno tapete dol dobit ker se tud naslanja na armaturko ko vrata zaprta, tak da raje poskusi drugo rešitev najti, kako pa se mi sanja ne, žal.
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
schik

Probaj vzet kljukico za odpiranje vrat znotraj stran pa potem nekak z roko do ključavnice ali vodil pa probat odklenit avto. Ne vem če je to možno, govorim na pamet.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

ki so kljukice za povlečt kot učasih a:)
tezave

Ne ni kljukic za povleč. To bi bila rešitev ja ! :D
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Bom uporabil to temo:
Rad bi snel oblogo na voznikovih vratih. Pridem do vseh vijakov, edino kljuka (kjer je stikalo za zunanja ogledala) od vrat ostane pritrjena, notri oz tam nekje pa je še en vijak, ki drži oblogo gor. Kako sneti to plastično kljuko???? A ima vijak ali kaj, vlečem pa se bojim da jo bom odlomil....
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

TIsta kljuka s pomočjo katere zapereš vrata za seboj in je na njej tudi stikalo za zun.ogledala ostane gor, ima 3 vijake ki jo držijo, vendar iz notraje strani tapete tak da ko boš to odtrgal boš naredil celo štalo in boš drugo tapeto iskal.
Tapeta ima en vijak na notranji kljuki vrat, ter 2 vijaka čist spodaj na sp.robu tapete, ko pa to odšraufaš pa je tapeta po robu še zalepljena, tak da jo moreš nekje malo strran na silo dobit, potem pa je najlažje z OLFA nožem to lepilo počasi rezat in tapeto stran vleči.
Tam na sredini vrat kjer ti misliš je pa samo en čep, ki bo skočil ven, brez skrbi, ne drži fejst.
Upam da sem ti kaj pomagal.
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Zelo si pomagal, predvsem pa si mi rešil kljuko :)
Kaj pa tisto lepilo, je potem še uporabno ali je potrebno novo kupit in zatesnit???

Rad bi podmazal vodila ker se mi steklo težko zapira, hkrati pa mi tista zunanja zaščitna ali okrasna letvica visi iz vrat in je ne morem pritrdit a je to možno z notranje strani ko dam tapeto dol? Silikon ni dobr prijel, ne vem pa kakšni čepi pridejo.
Uporabniški avatar
schik

Tisto lepilo lahko staro ostane. Ne bo nič narobe. Edino ko ga režeš imej oster nož da ti ostane gor. Ne smeš ga stran potrgat.
Odgovori