Aktivni Woofer na original renault radio

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Aktivni Woofer na original renault radio

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Pozdravljeni

Zanima me ali je mozno na original avtoradio od renaulta ( navaden na cd, komande ob volanu in locen display ) prikljuciti aktivni woofer?

Ce ima ze kdo to porihtano, me zanima, kako je to izvedeno, kako je s konektorji, ker ni chinch izhodov, nek adapter pride baje ki mocnostni izhod spremeni v linijski itd.

Zanima me tudi kje bi se dalo to ugodno zmontirati. Predvsem pa me zanima tanka verzija, tista za pod sedez ali pa za v kufer, da ne zavzema prevec placa.

LP
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Aktivni Woofer na original renault radio

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mozno je priklopiti na vsak avtoradio, ce nimas cincev pa uporabs hi-low adapter.
Do wooferja moras napeljati cinc kable, oz. zvocniski kabel in adapter, napajalni kabel, remote in maso. Prevec ne pricakuj od tistega wooferja, ki pride pod sedez. Moje mnenje je, da se ti najbolj splaca kupiti 25cm woofer v zaprti skatli, ki zavzame malo prostora (okoli 20L) in ojacevalec. Glede montaze, je pa najbolje da naredis sam, ker ni kaksna umetnost. Samo prej se pozanimaj kje je najlazje dobiti napajalni kabel cez pozarno steno.
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30

Stupo napisal/-a:Mozno je priklopiti na vsak avtoradio, ce nimas cincev pa uporabs hi-low adapter.
Do wooferja moras napeljati cinc kable, oz. zvocniski kabel in adapter, napajalni kabel, remote in maso. Prevec ne pricakuj od tistega wooferja, ki pride pod sedez. Moje mnenje je, da se ti najbolj splaca kupiti 25cm woofer v zaprti skatli, ki zavzame malo prostora (okoli 20L) in ojacevalec. Glede montaze, je pa najbolje da naredis sam, ker ni kaksna umetnost. Samo prej se pozanimaj kje je najlazje dobiti napajalni kabel cez pozarno steno.
V bistvu me je najbolj zanimalo kako je s tem hi-low adapterejm. Vse ostalo mi je jasno.....
Se pravi je potrebno izklopit en kanal ali kako?
Kako je z remote kablom, ker original radio ga nima?
KOliko stane ta hi-low adapter in kako se montira?
Uporabniški avatar
Stupo

En kanal izklopis in ga das v ta adapter, na drugi strani pa dobis ven cince.
Ce remote kabla nimas, ga lahko potegnes iz kljucavnice, ali pa podaljsas remote signal, ki ga dobi radio za vklop. Adapter stane pa okoli 10eur.
En primer imas tukaj: http://www.nakupovanje.net/hla-5-Hi-low ... pr-1144742
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30

Stupo napisal/-a:En kanal izklopis in ga das v ta adapter, na drugi strani pa dobis ven cince.
Ce remote kabla nimas, ga lahko potegnes iz kljucavnice, ali pa podaljsas remote signal, ki ga dobi radio za vklop. Adapter stane pa okoli 10eur.
En primer imas tukaj: http://www.nakupovanje.net/hla-5-Hi-low ... pr-1144742
A je potem mozno, da bi npr sprednji desni kanal se zmeraj spilal, ker bi naprimer gor naredil mosticek in ga povezal se na hi-low adapter?

Nebi rad izgubil nobenega kanala, dejansko pa ce se ne motim, na hi-low adapterju je vseeno ali pride gor signal z 15 W ali 3W....
Uporabniški avatar
Stupo

Lahko tudi pustis vklopljene zvocnike, ampak bo malo razlike v kvaliteti, ceprav se na wooferju ne pozna toliko.
Drugace pa mislim da bi bila idealna resitev, da kupis ojacevalec ki ima moznost tudi priklop direktno na radio. Eden izmed takih je twister tw500, ali pa tw1000. Jaz sem imel tw1000 in je za teh malo manj 100eur kolikor stane zelo vredu. Ce bos vezal samo woofer in ne tudi sprednji sistem, potem lahko kupis tw500 (okoli 65eur) in ne rabis kupovati pretvornika. V bridge mislim da ima 250w rms, kar bo za kaksen 25cm low cost sub cisto dovolj.
Slika
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

ima kdo kakšno skico kak priklopiš tale hi-low adapter? ker z org. radiom in akustiko nasploh nisem kaj domač :)
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Tommy30 napisal/-a:Pozdravljeni

Zanima me ali je mozno na original avtoradio od renaulta ( navaden na cd, komande ob volanu in locen display ) prikljuciti aktivni woofer?

Ce ima ze kdo to porihtano, me zanima, kako je to izvedeno, kako je s konektorji, ker ni chinch izhodov, nek adapter pride baje ki mocnostni izhod spremeni v linijski itd.

Zanima me tudi kje bi se dalo to ugodno zmontirati. Predvsem pa me zanima tanka verzija, tista za pod sedez ali pa za v kufer, da ne zavzema prevec placa.

LP
pozanimaj se z uporabnikom blue racer ker ima v meganu aktivni woofer na originalnem radiu pa ti lahko on več pove. :lol:
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

_BosTeK_ napisal/-a:ima kdo kakšno skico kak priklopiš tale hi-low adapter? ker z org. radiom in akustiko nasploh nisem kaj domaè :)
če še nisi kupil highlow adapterja potem ga kupi takega ki ima remote turn on (oz po domače, ima žico s katero prižigaš ojačevalec) da ni treba vezat na kaj drugega.

Za zvezat je pa simpl, vzameš signal iz levega in desnega zvočnika (torej vmes vštukaš 2 kabla), potegneš do highlowa, potem maš pa več verzij, tist ki daje signal ven za prižiganje ojačevalca rabi še lastno napajanje ki ga vzameš iz ojačevalca (torej +/- 12V)...

tak highlow stane pri nas 25€.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

croma_man napisal/-a: za prižiganje ojačevalca rabi še lastno napajanje ki ga vzameš iz ojačevalca (torej +/- 12V)...
kak zdaj? :)
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

_BosTeK_ napisal/-a:
croma_man napisal/-a: za prižiganje ojačevalca rabi še lastno napajanje ki ga vzameš iz ojačevalca (torej +/- 12V)...
kak zdaj? :)
@_BosTeK_:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 903#322903
Uporabniški avatar
croma_man

TA HIGHLOW ADAPTER RABI SVOJE NAPAJANJE, DOBIŠ GA NAJLAŽJE IZ NAPAJANJA OJAČEVALCA.
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

croma_man napisal/-a:TA HIGHLOW ADAPTER RABI SVOJE NAPAJANJE, DOBIŠ GA NAJLAŽJE IZ NAPAJANJA OJAČEVALCA.
Croma, čisto inofrmativno me zanima kako je kaj s kvaliteto zvoka pri novejših oz. boljših adapterjih? Ker nazadnje ko sem slišal par let nazaj je bil zvok obupen, vsaj sprednji sistem ni bil za poslušati.
Slika
Uporabniški avatar
croma_man

simpl odgovor shit IN shit OUT...
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

tomy30 - kupi infinitya in ne rabis nobenga hi-low adapterja. vleces od enga zvocnika dalje in ne izgubis nobenga kanala, spila pa prav lepo. preizkuseno. pa sj a nismo ze debatirali o tem???
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Odgovori