zadnje case se mi dogaja, da ko dam kontakt, se ne pokaze lucka za ogrevalne svecke (sploh ne zasveti). Takrat ce naprej obrnem kljuc, naredi samo "TK" tako kot da bi bil prazen akumulator.
Potem naslednjic se prizge lucka za ogrevalne svece za trenutek (veliko manj casa kot ponavadi). tudi takrat ne vzge, ampag zavergla pa!
Ce dam kontakt in tako pustim cca. 1 minuto, ugasnem kontakt in cakam spet 1 minuto ter poskusim ponovno prizga ti pa vzge.
Any ideas?
Clio dci 82 - Ne vzge
Re: Clio dci 82 - Ne vzge
Najprej preveri kako je z akumulatorjem. Vsaka trgovina kjer prodajajo akumulatorje imajo tudi tester, da ga obremeni z zagonskim tokom, in mu izmeri napetost....djsly napisal/-a:zadnje case se mi dogaja, da ko dam kontakt, se ne pokaze lucka za ogrevalne svecke (sploh ne zasveti). Takrat ce naprej obrnem kljuc, naredi samo "TK" tako kot da bi bil prazen akumulator.
Potem naslednjic se prizge lucka za ogrevalne svece za trenutek (veliko manj casa kot ponavadi). tudi takrat ne vzge, ampag zavergla pa!
Ce dam kontakt in tako pustim cca. 1 minuto, ugasnem kontakt in cakam spet 1 minuto ter poskusim ponovno prizga ti pa vzge.
Any ideas?
V kolikor ni akumulator zna bit pa problem.... morda le filter nafte, drugace pa pumpa., sobe itd....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
kako pa to preverim če je ok ključavnica?
Drugače pa po dolgem dopustu v upanju da se je avto spočil...posnamem tale video:
http://www.youtube.com/watch?v=9IVdWgkOFmk
Po nasvetu mehanika sem poskusil z rezervnim ključem (kao zarad slabe batrerije v daljincu naj ne bi ključ dobro komuniciral s ključavnico)...ampak ista zgodba. NO GO.
zdej je moj mehanik na dopustu tko da mi preostane sam še kak dober nasvet al pa čakanje...
Drugače pa po dolgem dopustu v upanju da se je avto spočil...posnamem tale video:
http://www.youtube.com/watch?v=9IVdWgkOFmk
Po nasvetu mehanika sem poskusil z rezervnim ključem (kao zarad slabe batrerije v daljincu naj ne bi ključ dobro komuniciral s ključavnico)...ampak ista zgodba. NO GO.
zdej je moj mehanik na dopustu tko da mi preostane sam še kak dober nasvet al pa čakanje...
tkole je:
KO sem obrnil ključ in je delalo samo TK-TK, smo zrihtali.
mehanik naj bi zamenjal eno pizdarijo, nimam blage kaj je to.
Ob tem je dal avto na tester, ki je pokazal sledeče.
Ob ugasnjenem avtu EGR ventil zaprt, ko obrneš ključ, se EGR včeasih kar odpre in grejo izpušni plini direkt v sesalca, in zarad tea ne more vžgati.
Se pravi menjava EGR ventila 170€, reši zadevo.
Sedaj avto vžiga ko nor iz prve.
Me happy, my wallet not!
Hvala vsem za nasvete in pomoč.
KO sem obrnil ključ in je delalo samo TK-TK, smo zrihtali.
mehanik naj bi zamenjal eno pizdarijo, nimam blage kaj je to.
Ob tem je dal avto na tester, ki je pokazal sledeče.
Ob ugasnjenem avtu EGR ventil zaprt, ko obrneš ključ, se EGR včeasih kar odpre in grejo izpušni plini direkt v sesalca, in zarad tea ne more vžgati.
Se pravi menjava EGR ventila 170€, reši zadevo.
Sedaj avto vžiga ko nor iz prve.
Hvala vsem za nasvete in pomoč.