Moj novi voz

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sine

Moj novi voz

Odgovor Napisal/-a sine »

Zdravo. Sm novi uporabnik na forumu kot tudi novi voznik renaulta clio 1.2 letnik 96, to je že facelift model :D

Neki vprašanj imam glede samega avtomobila.

Ima morbit kdo knjigico oz. če obstaja kak file od tega cliota na netu, najraje bi pa dobil knjigo v slovenščini, da vidim kaj kaka stvar pomen, čeprov jih ni velik, heheh.

Vprašanje imam tudi glede sklopke. Se da sklopka kako nastavit, pri meni ko speljujem, mi pedal sklopke, ko zagrabi kar odskoči, in je res problematično speljevati v klancu, čeprav mislim da je sklopka pri koncu, hm.

In pa kako dam števc vn, crknle so mi lučke. Ali ima števc vzad kako zajlo ali je na konektorje priklopln.

Hvala za pomoč, aja pa drugače morm pohvalit cliota, sicer moj prvi renault(prej sm imel VTI-ja), morm rečt da ni slab. mala poraba, včeraj tankal mel 4.8l porabo, dobr se drži ceste, nasploh se res lepo vozi, ok kaka malenkost je za zrihtat drugače pa je vse ok :wink:

LP
Uporabniški avatar
clio988
Kraj: ilirska bistrica

Re: Moj novi voz

Odgovor Napisal/-a clio988 »

sine napisal/-a:Zdravo. Sm novi uporabnik na forumu kot tudi novi voznik renaulta clio 1.2 letnik 96, to je že facelift model :D

Neki vprašanj imam glede samega avtomobila.

Ima morbit kdo knjigico oz. če obstaja kak file od tega cliota na netu, najraje bi pa dobil knjigo v slovenščini, da vidim kaj kaka stvar pomen, čeprov jih ni velik, heheh.

Vprašanje imam tudi glede sklopke. Se da sklopka kako nastavit, pri meni ko speljujem, mi pedal sklopke, ko zagrabi kar odskoči, in je res problematično speljevati v klancu, čeprav mislim da je sklopka pri koncu, hm.

In pa kako dam števc vn, crknle so mi lučke. Ali ima števc vzad kako zajlo ali je na konektorje priklopln.

Hvala za pomoč, aja pa drugače morm pohvalit cliota, sicer moj prvi renault(prej sm imel VTI-ja), morm rečt da ni slab. mala poraba, včeraj tankal mel 4.8l porabo, dobr se drži ceste, nasploh se res lepo vozi, ok kaka malenkost je za zrihtat drugače pa je vse ok :wink:

LP

zdravo
stevec ma zajlo + konektorje ki jih najprej odklopis...
sklopko pa naboljse da si menjas (potisni lezaj+kosara+lamela)
ker se ti verjeten zatika lezaj u kosaro.....stane pa prblizno 200€ z delom
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Dej povej točno kak avto maš. Jaz sem imel takega isti letnik in facelift, isti motor in isti problem s sklopko. Mogoče si celo mojega kupil ;)
Jaz sem se sklopke navadil in nisem imel problemov. Naredil sem pa kake 30.000 km z njim.
Z števcem je tako. Najprej snameš vrhnji del armature. Celotna plošča gre ven. Nekaj vijakov je iz strani, trije so pa na režah pri sprednji šipi.
Potem moraš snet plastiko okrog volana da prideš do dveh vijakov ki se skrivata spodaj. Odklopit moraš konektorje in zajlo. Števca ni potrebno razkapat za zamenjavo žarnic!!! Mogoče se da tudi brez odklapljanja zajle če ne gre.
Uporabniški avatar
sine

Odgovor Napisal/-a sine »

Živjo.

mam srebrnega clio-ta 5v, kao 150k km prevoženih, znotraj je res kot nov, odzunaj ok kaka buška, v glavnem ni rje :)

ma za sklopko še nevem al bom menju al ne, mah sej se bom navadu. Ve kdo zakaj mi motor na štangasu, ko stojim na semaforju malo trza, malo se zaletava, sej bom naredu servis, pa je. Bi mi lahko prosm povedal koliko gre olja v cliota, katere svečke, kable da nabavim, a se splača menjati olje v menjalniku, ga imam lih viška doma :)

Hvala, lp :wink:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje olja v menjalniku ni potrebno menjat razen če imaš kaj viška časa. Glede štangasa razkoplji motorček prostega teka in očisti in bo delalo dobro. Največkrat je to.
Odgovori