naknadna vrgadnja ESP v laguno II??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bobo89
Kraj: Ljubljana

naknadna vrgadnja ESP v laguno II??

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

pozdravljeni!
ker nisem niker zasledil omenjene teme, sem se odločil, da jo kar odprem.
zanima me namreč ali je mogoče vgradit ESP v laguno (brez pomoči PREdragih serviserjev)? pa pojdimo od začetka...imam laguno letnik 2002, oprema privilege. pred kratkim sem si ugradil notri tempomat, pa sem opazil da imam poleg konektorja za tempomat, tudi konektor za esp, ugotovil sem tudi da je priklopljen na računalnik (sklepam da v računalniku ta program obstoja?). Zdaj pa me zanima kaj vse moram preverit oz naredit da bi si zmontiral ESP. pri tempomatu sem imel vse predhodno že narejeno, samo namestil sem stikalo za vklop/izklop in pa stikala za krmiljenje. pa me zanima kako je pa z inštalacijo pri ESP-ju? vem, da moram imeti senzorje na pogonskih kolesih, ki so nameščeni na diskih (isto kot ABS) in pa senzor za nagib volana levo/desno...ali še kaj več?
v glavnem, če se spoznate na te stvari, bi vas lepo lepo prosil za pomoč!
mogoče sem prevelik sanjač v tem ESP-ju...ampak pravjo, da prašat ni greh:D

Lp
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

ce imas te senzorje res gor, potem se verjetno nalozi sam program, sam dvomim da je predpriprava za esp kot je za tempomat
bobo89

ja te senzorji naj bi bili v kompletu z absom. sepravi en senzor z dvema funkcijama, kar dvomim da imam. to bi moral dokupit vrjetno, oz dobit od karambolerane lagune...mene bol skrbijo senzorji v volanu in pa program v računalniku...če mogoče gdo ve kako je s tem?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Nekaj o tej tematiki se je govorilo tukaj:
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=22053

Senzorji za ABS ne obstajajo z dvojno funkcijo. Senzor pošlje podatek vrtenja kolesa v ECU, ta pa posreduje informacijo naprej ( ABS, ESP...... )

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
bobo89

pozdravljeni!
ali morda gdo ve kako izgleda senzor za ESP na volanu in kje naj bi se nahajal? da zadevo malo razstavim in pogledam če so tipala ugrajena ali ne...

Lp,
bobo
Odgovori