klima-čiščenje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
anyy
Kraj: Hoče

klima-čiščenje

Odgovor Napisal/-a anyy »

V avtu mi je ponovno začelo zaudarjati po zatohlem. Ugotovila sem, da mi, ko imam prižgano klimo izpod avta ne priteče niti kapljica kondensa. Pri drugih avtih sem to videla da kar precej teče.
Klima dela BP (na novo napolnjena in pregledana lani poleti).
Zanima me če slučajno kateri ve ali je možno to kaj povezano z smradom v avtu, so se zamašile kakšne cevke in se kondens kje drugje zadržuje oz. izteka ali kaj bi to bilo? Kje se to popravi oz. ščisti? Se to lahko naredi doma ali moram peljati kam na servis?( :cry: :cry: :cry: ni denarja-recesija :cry: :cry: :cry: )

Pomagajte mi!!!!!

LP

ANYY
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

najdi cev kjer ven teče in požokaj notri z nečem
zamenjaj filter kabine, pa sprej za razkuževanje klime kupi in popipsaj...
...ali pa pelji k kakšnemu klimašu, pomoje nebi smelo biti drago
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

isto se dogaja meni, filter kabine sem že menjal, samo odtočne cevke pa ne najdem, pa sem gledal oz ležal pod avtom. Jutri peljem avto na servis, da vidim kaj bojo rekli.

Takšne teme bi bilo dobro opremit še s kakšnimi fotkami, kot v tem primeru, kje je cevka klime? kje pride ven? :)

Hvala!
Renault Megane II 1.5 dCi
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

pri meganu 2 je odtočna cevka pod plehom okoli izpuha takoj za zadnjim mostom :wink: na sovoznikovi strani.

vseostalo je pa tako ali tako šus povedal
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

sem bil na servisu in so zadevo odpravli. Pri meni je bil kriv majhen čep, ki se drži odtočne cevi in služi temu, da ko voda ne teče je cev zaprta. Zaradi vročine ki nastaja spodaj se zgodi, da se ta čepek zapeče na cev in zato cev ostane zaprta! Z mehanikom sma čep enostavno odtrgala vstran, nakar se je iz cevi vlila voda, ki je ostala v cevi, zdaj pa je mir. Voda sedaj lepo odteka pod vozilo in ne več v kabino. Zdaj še morem samo lepo osušit avto pa bo :)
Renault Megane II 1.5 dCi
Odgovori