Ventilacija kabine Megane Coupé 96 let.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
noltva

Ventilacija kabine Megane Coupé 96 let.

Odgovor Napisal/-a noltva »

Se opravičujem da kar nadaljujem z temo, ampak odkar je nova spletna stran, ne morem najti starih postov in bom kar nadaljeval z temo. Gre se pa za to, da mi ne dela ventilacija kabine.

Pogledo sem upore, zgledajo dobro, ni nobenega hladnega lota, nevem pa kak je z diodo. Me pa zanima če ma kdo za prodat ta uporovni delilnik. Pa če je možno kaj drugega narobe??? In kaj bi še lahko bilo. Ventilator je ok! Včeraj se mi je na kratko prižgal in spet je vse crknilo.

In še slike uporov (se opravičujem za slabo kvaliteto):

Slika

Slika

Če ima mogoče kdo za prodat mi naj javi.

LP
Uporabniški avatar
noltva

Nekdo mi je poslal zasebno sporočilo, da ma za prodat to zadevo! in sem danes hoto poklicat in je sporočilo v poštnem predalu čudežno izginilo.

Zato prosim če mi še enkrat pošlje sporočilo in telefonsko!

Hvala!
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Zaradi prenove strani so izginila samo zdaj so spet naza, še enkrat poglej pod zasebna sporočila :D
Uporabniški avatar
noltva

Aha :n00b:

Ni panike :lol:
Uporabniški avatar
noltva

Evo, danes sem menjal reostat (upore na nastavljanje hitrosti ventilacije) in se nič ni spremenilo. Zadeva še vedno ne dela! Bi še kaj lahko bilo? Sem na kaj pozabil? Naj odstranim škatlo z varovalkami, pa pogledam če je kak ka el kriv? Sem probo škatlico z varovalkami ven vzet pa mislim, da moram celo spodnjo armaturko ven vzet, ali? Ali če je kaj narobe z kontrolo hitrosti vrtenja (nad pepelnikom) samo sem jo razstavo pa ne zgleda nič narobe.

Nevem več kaj bi, pa še vroče je zelo v teh vročih dneh.

Prosim za pomoč.

Hvala!
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Da boš dobil ploščo ven odvij samo tista dva vijaka ko sta na stikalo za el. nastavitev snopa luči, potem pa maš enega od škatle z varovalkami. Potem pa jo samo odspodaj ven potegni. Pa poglej vse konektorje. Pri meni je bil na eni žici malo stopljen in ni prevajalo. :)
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

malo premeri napetost ki jo dobivaš v ta reostat. lahko je napaka na napeljavi.

pa poslušej mal če se čuje klikanje releja ko prestavlaš hitrosti ventilacije. lahko da je rele hin.

pol lahko preveriš stike pr varovalkah tk ko je napisal tomaz07 pa konektorje na kontrolni plošči.

kje drugje pa že nemoreš iskat. pol je lahko kriva kaka žica da ne prevaja.
Uporabniški avatar
noltva

Danes sem ven vzel škatlo z varovalkami in pogleda malo pa ne zgleda nič narobe. Je možnost da je rele? Kje se pa nahaja? V škatli z varovalkami sem opazil releje mislim da tri. En je za ogrevanje zadje šipe, en za smerokaze, tretji pa je verjetno za ventilacijo.

Mislim da bom avto kar pelo k avtoelektričarju.

Bom videl kak bo še s časom in voljo pa bom malo pomeril napetosti.
Uporabniški avatar
noltva

Mi lahko prosim nekdo pove če je vmes kje kak rele?

Hvala
Odgovori