Vprasanje za lastnike avtomobilov s senzorjem pnevmatik

Vse ostale teme
Odgovori
Fantocci

Vprasanje za lastnike avtomobilov s senzorjem pnevmatik

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Pred kratkim sem kupil Laguno II, ki ima ta shit. Gor so tovarniske litke 16col.

Kako je sedaj s tem, Renault serviser mi je dejal, da moram po vsaki menjavi koles hoditi k njim, da nekaj nastavijo z racunalnikom.
Me zanima:
- kako sploh dela ta rec, na kaksen nacin je prenos podatkov do avtoracunalnika
- ali sedaj lahko dam gor vsake litke
- ce dam aftermarket litke, moram potem nabavit namenske ventilcke pri Renaultu
- koliko stane ta spas

Bi lahko te podatke sam resetiral - nastavljal, ce nabavim kak kabel za prenos odatkov na PC in pripadajoc software?
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

Nic od tega, kar si napisal, edino prav imas da mores kupiti te ventilcke, ki so izredno dragi, ce jih imas namen dat na druge felne.

To je ena izmed najvecjih bedarij, kaj so si jih izmislili, oz. je prevec natancna, saj ze zaradi minimalne spremembe vse utripa, ko da bo avto crkno.

Samo zaradi tega smo mi nasega prodali :D
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

najlazje je zadevo odklopit na racunalniku, ce mislis menjavat feltne, ce bi pa rad mel da ti kaze tlak v gumah pol pa valda da moras nabavit te ventilcke, ne vem kak si mislo da moras ob vsaki menjavi hodit k njim, kaj da ti nastelajo?, ce jih menjas pa da ni teh ventilckov ti pac javlja napako ki pa kot pravim resis s tem da zadevo v racunalniku odklopis
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

RobMayth - Zadeva zna bit precej prakticna, in ni tak shit kot ti mislis. Tut piska ne ob minimalnih spremembah. Vse se da nastimat, baje tut tlak pri katerem zacne opozarjat. Js vsakic ko se vsedem v avto preverm ce je tlak vredi. Mam smolo da veckrat na leto na zebu naletim in v tem primeru ni bolzga kot senzor, ki ti prav cajt jav, da guma spusca.
Fantocci - na avtonetu se prodaja kolker ces karamboliranih lagun. ni boh da nasu najdu ventilckov nek ali celo celih platisc z ventilcki za pocen gnar. mislim pa da tut novi niso tako hudo svinsko dragi.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

odklopi ventilcke pa bos meu mir
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Pelji avto na odpad.

Mislim kaki prelogi, da vas ni sram. Vprasanje je samo al si se zelis imet nadzor tlaka v gumi al ne? Ce ne res vrzi proc tisto in pelji kam da ti izklopijo tisto v racunalniku ce pa ne pa dej tiste eur se za ene ventilcke, ja niso tko dragi a?
Clio l.99 1.2 60KM
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Zadeva ok dela in ni cisto brez veze...pride prav. Vsaka ventilcek na gumi oddaja signal sprejemniku, ki se nahaja na podvozju avtomobila,tocneje pod voznikovim sedezem. Ob vsakem vzigu avtomobila ti javi stanje pritiska v pnevmatiki. Vsakem senzorju je mesto na svoji gumi in bog nedaj da bi jih zamenjal...ker se mu zmesa. Ce bos poskusal menjati gume sprednje nazaj ali obratno mora ostati senzor na svojem mestu. Ce bos menjal felge mora iti zraven tudi sezor drugace bo javlajl napako. V primeru pa da ti senzor ne dela vec oziroma ne javlja pritiska moras na servis da ti jih ponovno skalibrirajo.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
Doctor DJ

glej, ta sistem je vredu kakor za koga
nic ne recem da ni koristno
je pa ni

je pa najbol koristno za SERVISERJE

kolko let smo se vozli brez tega
koliko milijonov avto tega ni imelo in se vedno nima, pa so boljsi in hitrejsi od renoja!!

zdi se mi brezveze da moras za vsako pizdarijo potem na servis hodit da ti avto priklopijo na racunalnik

ce imas namen menjavat kolesa, zimske brez senzorjev pa tak, je BOLJE izklopit
jaz osebno tega NEBI hotel imet vklopljeno ker le nisem tak len da se mi nebi dalo mal okol avta vsake tolk casa pogledat
pa vsaj takrat ko si na bencinski pogledas tlak v gumah

ventilcki, da niso dragi?
preveri raje ;)
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Sem naredil tako kot je nekdo predlagal - na avtonetu sem nasel rabljene 17 colske felge iz Lagune skupaj s senzorskimi ventilcki. To bo za letne, za zimske pa bom imel 16 colske, ki so sedaj gor. Zadovoljen.
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Elektronika za nadzor tlaka v pnevmatikah ima moznost razpoznave do osmih senzorjev, ki se nahajajo na platiscu pod ventilckom. Sam sistem senzorjev ne raspozna samodejno, vnesti jih je potrebno s pomocjo diagnostike senzorjev ni mozno medsebojno zamenjevati, saj se vsakemu posebej doloci njegova lega (glede na vozilo).
Kar se tice odstopanj in javljanj napak, niso tako kriticna (vsaj do 120 km/h) saj je toleranca tudi do -0,5 bara.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
_BosTeK_

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Torej mi lahko preko računalnika izklopijo to? Odlično nebom rabo devat € za te proklete senzorje :)
Uporabniški avatar
Doctor DJ

lahko ti izklopijo ja!!

hvala bogu da boš izklopo :wink:
Uporabniški avatar
vojko1962

Senzorski ventili

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Pri meni že 5 let delujejo BP.Če se zgodi da po menjavi letnega z zimskim kompletom,drugih senzorjev sistem ne zazna,samo odklopim akumulator za 10 minut,ponovno priklopim pa spet vse deluje.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
_BosTeK_

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Doctor DJ napisal/-a:lahko ti izklopijo ja!!

hvala bogu da boš izklopo :wink:
zakaj hvala bogu?
Uporabniški avatar
Kvatro
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kvatro »

Men se zdi pa to res koristna tehnologija, je pa res, da se pozna da je te senzorje francoz naredu, prevečkrat jih je treba kalibrirat za moje pojme.. Vsaj 1x na leto srat začnejo, in sicer ko prižgem avto mi 5 minut utripa vse kot božično drevesce, pol pa neha. In to vedno desna sprednja guma.
Mogoče bi pomagal, če bi rekel Plešku naj naštima na manjšo občutljivost?
Odgovori