Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)
Da ne boste tople vode odkrival...cist noben od pravih tunerjev ne polira sesalnih kanalov. Nekje so kanali celo obdelani se bolj grobo kot serijsko, predvsem je pa fora v tem da ne smejo bit gladki ker se drugace bencin prijema na stene.
Pri 1.8 16v so sesalni kanali dost preveliki za serijski motor, zato je verjetno ta motor tudi tako slab v nizjih vrtljajih, ker je port velocity zelo majhen. Kolikor sem uspel izvedeti od Robija je bil ta motor delan za dirkat in je bila to osnova. Dirkalna izvedba je proizvedla okoli 220KM.
Pri 1.8 16v so sesalni kanali dost preveliki za serijski motor, zato je verjetno ta motor tudi tako slab v nizjih vrtljajih, ker je port velocity zelo majhen. Kolikor sem uspel izvedeti od Robija je bil ta motor delan za dirkat in je bila to osnova. Dirkalna izvedba je proizvedla okoli 220KM.
Enigma motorsport
Hja no mene so mulci, ki so ze dosti motorjev skup spravili pac tako naucili kot sem napisal. Da se sesalne spolira sem od tebe prvic slisal. Pa naj dela vsak po svoje meni je vseeno. Samo povem svoje mnenje ampak kaj pa mi mulci, ki ne znamo kljucov in sraufncigerjev v rokah drzat vemo.
Ziiga itak drzim pesti za cimboljsi rezultat.
Ziiga itak drzim pesti za cimboljsi rezultat.
Sej ni panike, ni stvar u temu, da odkrivamo toplo vodo! O temu razpravljajo tudi tunerji (bi reku ti drmo) med sabo in so si ralicnih mnenj. Ne verjet da noben tuner ne polira sesalnih- verjemi!
No jaz sicer pravih izkusenj nimam, zato dalec od tega da bom kaj trdil. Vem pa da prakticirajo oboje!!! Konec!
Ti ziga pa kr ohrani zivcke in jo lepo dokoncaj kokr si si zamislil
Sem trenutno v istem delu zato vem kako zgleda
No jaz sicer pravih izkusenj nimam, zato dalec od tega da bom kaj trdil. Vem pa da prakticirajo oboje!!! Konec!
Ti ziga pa kr ohrani zivcke in jo lepo dokoncaj kokr si si zamislil
Sem trenutno v istem delu zato vem kako zgleda
Deli R5/GT turbo- 041687548
Deli R5/GT turbo- 041687548
Spoliras jih lahko, ce so vrtljaji visoki (dirkalni motor) in potem ni prehude skode ker, kapljice nimajo casa pasti iz suspenzije. Ce se pa to zgodi, napreimer ob hitri spremembi gasa, ko lahko zrak pospesi hitreje, kapljice benzina zaradi inercije pa ne, pa padejo ven ne gelede na hitrost zraka in takrat dobis spodaj luzico. Druga stvar je da pri spoliranih kanalih je, da se zrak ne oprime kanalov. Dejansko se zrak mora oprijeti kanala, da nastane ob steni plast skoraj stojecega zraka, ki potem ustvari pot z zelo majhnim trenjem po sredini cevi (kanala). Pri fiziki ste se sigurno ucili, da je hitrost fluida najhitrejsa po sredini cevi, ob steni pa pocasna. No in ce se zrak pri steni giblje ne ustvari tunela z nizkim uporom, ker se ne ustvari laminarni tok ampak je turbolenten cez cel port.Zaradi tega pade hitrost zraka in pretok. Zakaj pa eni tunerji vztrajajo pri poliranju... Pomojem je to bolj stara sola, brez podpore znanosti in sodobne opreme. Zakaj pa potem poliramo izpusne, ce je pretok nespoliranih vecji? Samo zato da cim bolj zmanjsamo nabiranje saj na stenah kanala.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

bomo vidl, vec goriva vbrizgava ze ce spremenis pozicijo potenciometra aka "CO2 adjuster"
Si bom za prvo silo s clipom pri parametrih pomagal.
Je pa glava nizana za 0.4 mm tko da pomoje ne bo potrebno tesno prevrtet motorja cez "plastelin". Bomo vidl kok bo vse skup nanesl... rahlo predelana glava + drug izpuh
Je pa glava nizana za 0.4 mm tko da pomoje ne bo potrebno tesno prevrtet motorja cez "plastelin". Bomo vidl kok bo vse skup nanesl... rahlo predelana glava + drug izpuh