xenon laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

xenon laguna 2

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Vceraj sem kupil laguno 2 katera ima serijsko xenon luci. Zanima me kako se kaj luci obnesejo. Vem da so zarnice xenon precej drage, zato me zanima ce se dobro obnesejo ali crkujejo pogosto. Mogoce kdo ve kje se jih da dobiti ceneje. Katere kupiti ce crknejo? Rad imam intenzivnejso blue svetlobo, vem da se to meri z nekaksnimi k-ji. Hvala.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: xenon laguna 2

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Najceneje jih dobis na bolhi, crkovati pa tudi nebi smele prav pogosto! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Re: xenon laguna 2

Odgovor Napisal/-a sinko »

dunstar napisal/-a:Vceraj sem kupil laguno 2 katera ima serijsko xenon luci. Zanima me kako se kaj luci obnesejo. Vem da so zarnice xenon precej drage, zato me zanima ce se dobro obnesejo ali crkujejo pogosto. Mogoce kdo ve kje se jih da dobiti ceneje. Katere kupiti ce crknejo? Rad imam intenzivnejso blue svetlobo, vem da se to meri z nekaksnimi k-ji. Hvala.
dunstar moja bo stara 4i leta ma serijsko vgrajen xenon, zarnice danes svetijo ko nove, nic ni videt da bi kera hotla crknit, ko bs menjaval menjaj obe ker drugace bos mel mavrico, kje kupit jaz tako recem da te za 40eur na bolhi niso ne vem kaj, kupil sodelavec za paskota pa je zdrzala celega pol leta, in pol je nekje vjagal neke PHILIPS te bi naj ble orginal in sveti ko sus
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Se meri z nekaksnimi k-ji. :D To so kelvini :lol:
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Delovale bodo, ce bos pravilno delal z njimi. Predvsem je pomembno, da po tistem, ko jih ugasnes, pocakas, da se ohladijo, preden jih spet prizges. Hitro ugasanje in priziganje je smrt za xenon zarnice in balaste.

Ajd.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

dunstar. zarnice svetijo super, crkujejo ne, kot tud noben original xenon ne. Ce imas sedaj original zarnice not, ne rabs obeh hkrati menjavat ce crkne samo ena. Glej samo da bos kupil isto toploto barve kot je original. Nevem a je 4300k al 4800. preveri v temi xenon ki se skriva nekje na forumu.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
dunstar

Ksenon dela uredu samo zdi se mi da zelo prenisko sveti, ponoci vidim cca. 20 metrov predsebe. Opazam da tudi dolge luci nekam v podn svetijo medtemm ko bi morale naravnost. To se mi ne zdi uredu, kolikor vem morajo luci svetiti od 40-80 metrov. A nima ksenon avtomatsko nastavljivost visine snopa luci? Ce ima pri meni ne dela,...ko prizgem luci se snop ne spreminja. Kje lahko dobim delujoco zadevo in kaksen bo strosek?In se ena zadeva? Zakaj moram, ko prizgem avto se posebej uzgati luci...ker so xenon????
Uporabniški avatar
sinko

ce se ti luci ne nastavijo avtomatsko mas nekaj narobe z senzorji, pri meni je bil polomljen senzor na sprednji osi, najdes ga ce odstranis levo kolo in tkoa vidis motorcek in vse ostalo, ne mores zgresit in ce tisto ni skup zlozeno oziroma je polomljeno ne dela, mene je prislo popravilo celih 7eur samo neki nosilec je bil polomlen, za zadnjo os pa ne vem kje senzor, kako dalec morajo svetiti se mi ne sanja v metrih mislim, ko paprizges dolge luci kratke ostanejo prizgane snop dolgih pa se dvigne nad kratke kar tudi opazis z ocmi se vidi dvig ko jih pa ugasnes pa se spustijo nazaj, dolge mislim, to da moras sam prizigati je racunalnik ce bi rad da se ti avto se pravi dnevne luci pelji naj ti priklopijo na racunalnik in vklopijo, lahko pa si naredis da se ti same vklopijo ko to zazna fotocelica po domace povedano ko je premalo svetlobe se luci prizgejo, vklopis pa da 2x na hitro pzges in ugasnes luci, mislim da ti napise automatic lights on al neke takega, sicer pa upaj da ni kaj dosti za propravit, pa lepo so te spet nategnili ce ti ze zdaj ne dela da ne bom reko pol stvari
dunstar

ah kaj cem pa komplicirat sej itaq ko renoja kupis na prvi voznji nekaj crkne. Mojem fotru je motorcek za brisalce crknil, ko je novo laguno iz salona prejsnji teden odpeljal. Ko je pa cca. 10 let nazaj megana kupil pa ni delala ventilacija in centralno zaklepanje. To moras vzeti v zakup...zato pa imamo radi Renaulte!
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

...nikoli nam ni dolg cas :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
sinko

da ne odpiram nove teme, kar tukaj vprašanje. Lastniki lagun 2 ph2 ki imajo xenon na lečo D2R, me zanima nekaj, ko prižgete luči, se te nastavijo na višino. Zdaj pa k stvari, ko se luči prizgejo koliko krat vam grejo gor in dol, da se pol dajo na pravo višino? Jaz mislim da mene nekaj fu**jo :mad: , med vožnjo kolko sem gledal trzajo se pravi ko sem po žlajfi stopil so se premaknile, ko sem zategnil gaso so se tudi premaknile.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

dunstar napisal/-a:ah kaj cem pa komplicirat sej itaq ko renoja kupis na prvi voznji nekaj crkne. Mojem fotru je motorcek za brisalce crknil, ko je novo laguno iz salona prejsnji teden odpeljal. Ko je pa cca. 10 let nazaj megana kupil pa ni delala ventilacija in centralno zaklepanje. To moras vzeti v zakup...zato pa imamo radi Renaulte!
Sem se kar nasmejal, a žal zna bit res nekaj na tem! :oops:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Js mam letnik 2007 pa se mi ob prizigu dvignejo 2x.

lp
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

men se dvignejo samo takrat ko štartam avto :twisted:

drgač pa žarnice: http://www.xenon-kit.si/
Uporabniški avatar
sinko

nenene mene ne zanimajo žarnice, ni mi še nobena crknila, mene zanima ko prižgeš ob zagonu prvič luči koliko krat grejo gor mogoče dol, da se nastavijo na pravo višino
Odgovori