novi lastnik - Megane 1.9 dCi
novi lastnik - Megane 1.9 dCi
Pozdravljeni ze kak dober teden sem lastnik Megana 1.9 dci 88kw 2003 letnik berline oprema prevozenih pa ima 134.500 km.Z njim sem trenutno zadovoljen glede na to da sem prej vozil WV Polo 92 letnik 1.4D.To je moj prvi turbodizelski avto.Mam pa nekaj vsprasanj.
Sedaj ko je tako dezevje sem opazo malo vode v sovoznikovih vratah v tisem predalu ki je gor na vratah od kot tam voda mi ni jasno.
Glede turbine se najbolj slisi pri nekje 1800 do 2000 obratih upamd a je to normalno nekega zvisganja pretiranega pa ni slisat.
In sedaj najvecji problem in to je poraba gorvia avto mi porabo 8,0l na 100 km je to normalo glede na to da v papirjih pise 5,4l na 100km je pa res da je sedaj bilo precej mestne voznje.
Hvala za odgovore.
Lp Jernej
Sedaj ko je tako dezevje sem opazo malo vode v sovoznikovih vratah v tisem predalu ki je gor na vratah od kot tam voda mi ni jasno.
Glede turbine se najbolj slisi pri nekje 1800 do 2000 obratih upamd a je to normalno nekega zvisganja pretiranega pa ni slisat.
In sedaj najvecji problem in to je poraba gorvia avto mi porabo 8,0l na 100 km je to normalo glede na to da v papirjih pise 5,4l na 100km je pa res da je sedaj bilo precej mestne voznje.
Hvala za odgovore.
Lp Jernej
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: novi lastnik
To bos dozivel samo, ce se bos vozil vecinoma po regionalkah pri 90. Drugace je to bolj clio (tud megane) 1.5 poraba.Jernej87 napisal/-a:glede na to da v papirjih pise 5,4l na 100km je pa res da je sedaj bilo precej mestne voznje.
Lp Jernej
Za megana 1.9dci je pa res 8L kar precej. Probaj iti na kaksno relacijo, pa povej koliko bo pil. Ali pa enkrat poglej pri naprimer 130km/h v 5. ali 6. prestavi kaksno porabo imas. So gume sigurno dovolj napumpane?
Voda pa pride v predalcek ponavadi zato, ker so bili menjani zvocniki in se pri menjavi odstrani plasticen zleb. Mozno da je tudi kaksen drug vzrok, ampak ima kar nekaj meganov luze v predalckih.
Voda pa pride v predalcek ponavadi zato, ker so bili menjani zvocniki in se pri menjavi odstrani plasticen zleb. Mozno da je tudi kaksen drug vzrok, ampak ima kar nekaj meganov luze v predalckih.
Se zadnji post v tej temi z moje strani.Dal sem samo primerjavo starejsi motor isto dizel pa da ima manjso porabo kot novejsi, ki bi naj imel boljsi ekoloski standard.Ce se ti zdi, da bi moj post vodil v kregarijo, bi lahko dal sam opombo, da bos temo zaklenil oz. karkoli drugega ne da si preprosto izbrisal.Namen dizla je majhna poraba pa naj bo skoda, renault ali karkoli drugega.Zal pa mi je lastnika tega megana.
Aja, zena ima megana bencinarja 1.6 letnik 96, z porabo okoli 7 litrov.
Lep pozdrav!
Aja, zena ima megana bencinarja 1.6 letnik 96, z porabo okoli 7 litrov.
Lep pozdrav!